AGENDA JAZZCONCERTEN PJPJ VOORSCHOTEN

 

Cultureel Centrum Voorschoten

Alle PJPJ-concerten worden gehouden in de sfeervolle Grote Zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH in Voorschoten. Het Cultureel Centrum ligt centraal in Voorschoten. De zaal is sfeervol ingericht met tafels met stoelen.

 

Gratis parkeren en openbaar vervoer dichtbij 

Er is volop gratis parkeergelegenheid bij het Cultueel Centrum Voorschoten en op korte afstand lopen van het treinstation Voorschoten en de bushaltes 5 en 45 in het centrum van Voorschoten.

 

Rolstoeltoegankelijk 

Het Cultureel Centrum Voorschoten is rolstoeltoegankelijk

 

Toegangsprijs is laag en gratis voor donateurs, sponsors en kinderen

De toegangsprijs is € 7,00 per persoon en voor donateurs en sponsors gratis. Voor het Piet Wezepoel Jazz Festival is de entree € 12,50 per persoon en voor studenten € 5,00 per persoon. Voor donateurs is entree van het jazz festival gratis. Kinderen tot 18 jaar gratis.

 

Coronamaatregelen Rijksoverheid

Nog steeds is een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs nodig om een concert bij te wonen. Bij de ingang controleren wij dit. Het kan zijn dat u bezwaar heeft tegen deze controle. Dan staat het u vrij om van uw bezoek af te zien. Informatie hierover is te vinden www.testenvoortoegang.org

Vanaf 13 november 2021 zijn aanvullende maatregelen: er is een vaste zitplaats en de bar sluit om 20.00 uur. 

Reserveren voor jazzconcert

We vragen u om voor het concert te reserveren. U kunt dat doen via de knop hierna.

 

 

Agenda jazzconcerten PJPJ Voorschoten

 

De data voor de jazzconcerten in seizoen 2021/2022 vanaf januari 2022 worden spoedig bekendgemaakt.

 

20.00 uur
22 januari 2021 Ben van den Dungen Quartet AFGELAST

 

Het concert is vanwege coronamaatregelen afgelast

 

BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET BIJ PJPJ VOORSCHOTEN

 

 

 

 

TRIBUTE TO JOHN COLTRANE

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom. De LP's 'Blue Trane' en 'Giant Steps' verwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers!

 

In de jaren zestig formeerde 'Trane' een nieuw kwartet en sloeg daarmee een nieuwe weg in. Een onmiddellijke verandering van de jazzmuziek van de jaren zestig was het gevolg. De modale jazz was geboren met beroemde albums als 'Impressions' en 'A Love Supreme'. Het Ben van den Dungen Quartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als 'classics' bestempeld repertoire.

 

BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET

Ben van den Dungen begon zijn concertcarrière al in het begin van de jaren '80. Sindsdien heeft hij met verschillende groepen zo'n 6000 concerten in 70 verschillende landen verzorgd. Ben speelt mee op meer dan 80 cd's. Van zijn kwartet kwam in het najaar van 2013 het eerste album ‘Ciao City’ uit. Het tweede album verscheen kort daarna en werd live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef de Nederlandse pers: "Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt". Ben toerde onder andere met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters. Al jaren toert hij met zijn groep regelmatig in het buitenland, zoals in Zuid Amerika, Rusland, Indonesië, Korea en Polen. Onlangs kwam er een nieuw album uit genaamd ‘2Sessions’.

 

Ben van den Dungen – Saxen

Miguel Rodriguez – Piano

Marius Beets – Bas

Gijs Dijkhuizen – Drums

 

 

 

Tribute to John Coltrone door Ben van den Dungen Quartet

You Tube link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=M9Hj_SGkRYI&t=3s

 

 

 

 

Miguel Rodríquez

Geboren in Madrid op 15 oktober 1983, ontdekt Miguel de piano op zesjarige leeftijd en studeert hij een paar jaar autodidactisch. Na een vluchtige klassieke studie aan het “Joaquin Turina” Conservatorium in Madrid verhuist hij in 2005 naar Nederland om Jazz Piano te studeren.

In juni 2009 studeert hij “Cum Laude” af aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en behaalt het Bachelor diploma Jazz Piano. In 2010 kreeg hij de meest prestigieuze beurs van Nederland (“Huygensprogramma” van de Nuffic). In januari 2011 verhuist hij naar New York om zijn jazzontwikkeling en kennis voort te zetten. Daar studeerde hij bij Aaron Goldberg, Dave Kikoski, Bruce Barth, Kenny Werner, Fred Hersch en Sophia Rossoff. In mei 2011 studeert hij af en behaalt hij de Master Jazz Piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Momenteel is hij actief in de Nederlandse jazzscene als leider van zijn eigen band en zijn eigen trio, en werd hij geselecteerd voor de Young VIP's Tour in 2014. Daarnaast maakt hij deel uit van vele andere bands zoals het Ben Van Den Dungen Quartet, het Benjamin Herman Quartet, het Maarten Hogenhuis Quartet en de succesvolle muziekproductie “New York Round Midnight”. Als gastpianist speelde hij bij het JOC (Jazz Orchestra of the Concertgebouw), Powerhouse Big Band met Marius Beets, Bob Sands Big Band, Alain Pérez Latin-jazz Band, BvR Flamenco Big Band (Flamenco Biënnale 2015), etc. .

 

Als side-man werkte hij samen met het merendeel van de meest bekende muzikanten uit Nederland als Ferdinand Povel, Ruud Jacobs, Eric Ineke, Sjoerd Dijkhuizen, Simon Rigter, John Ruocco, Jasper Blom, Martijn van Iterson, Martijn Vink, Joost van Schaik, enz…, maar ook uit de VS, zoals Branford Marsalis, Donald Harrison, het kwintet van Willie Jones III, Peter Bernstein, Terell Stafford of Deborah Brown. Hij trad op op het North Sea Jazz Festival in 2009 (Codarts Big Band o.l.v. Maria Schneider), 2012 (Benjamin Herman Quartet) en 2014 (Ben van den Dungen Quartet). Op tournee heeft hij met verschillende bands door heel Europa, Rusland, Thailand, Japan, Korea, Indonesië en Zuid-Amerika gereisd.

 

Als docent is hij sinds september 2016 pianodocent aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Sinds 2014 neemt hij jaarlijks deel aan de Jazz Summer School in Korea en Indonesië, waar hij piano, combo's geeft en masterclasses geeft.

 

 

Gijs Dijkhuizen

Gijs begon op zesjarige leeftijd muziek te spelen, klassieke piano en later ook cello. Op twaalfjarige leeftijd begon Gijs met het bespelen van de drums. Hij studeerde af aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij van 1994 tot 1999 studeerde. Zijn leraren waren Gerhard Jeltes, Marcel Serierse en Cees Kranenburg. Hij kreeg masterclasses van Bill Stewart, Jeff Hamilton, Horatio ‘El Negro’ Hernandez en Joey LaBarbera. In 2001 volgde hij een jazzcursus in New York met ‘The B & W Quintet’.   

                                                                   

Zijn belangrijkste invloeden zijn Art Blakey, Elvin Jones en Philly Joe Jones. In zijn professionele loopbaan speelde Gijs Dijkhuizen met veel verschillende groepen, zoals: Ruud Jacobs Quintet, The Peter Beets Trio, The Beets Brothers, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het wereldberoemde Glenn Miller Orchestra, Sjoerd Dijkhuizen Quartet, The Hague All Stars, The Ben van den Dungen Quartet, The Dolf de Vries Trio, The Hans Dulfer Band, De Riet, The Erik Doelman Quartet, en nog veel meer. Hij deed tours in: Verenigde Staten, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Finland, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, India, Denemarken, Spanje, Thailand, Kroatië, Oekraïne, Indonesië, Zuid-Korea, Japan en Rusland.

 

Gijs Dijkhuizen speelde concerten met diverse artiesten als: Michael Brecker, Georgie Fame, Deborah Brown, Frank Morgan, Tom Kirkpatrick, Madeline Bell, Lonnie Smith, Herb Geller, Ferdinand Povel, Rita Reys, Jesse van Ruller, Bob Malach, Rein de Graaff, Benjamin Herman, Martijn van Iterson, Henk Meutgeert, Marius Beets, Ben van den Dungen.

 

Marius Beets

Reeds in zijn tienerjaren werd het spelen van muziek een onontkoombare noodzaak. In die periode begon zijn muzikale levensloop op basgitaar met locale pop- en rockbands in de Achterhoek, waar hij opgroeide. Marius kwam van huis uit veel in aanraking met jazz. Zijn vader had een collectie jazzplaten en zijn jongste broer Peter ontpopte zich als jazzfanaat. Marius ontwikkelde de bodem die thuis werd gelegd en diepte die verder uit toen hij in 1988 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag jazz-contrabas ging studeren.

 

Vanaf dat moment ging het hard met zijn carriere als jazzbassist. Binnen de kortste keren werd hij ingelijfd in jonge jazzgroepen als de Houdini’s en het Hoogendijk/Van den Dungen quintet. Samen met de Beets Brothers waren dit de belangrijkste groepen waarmee Marius in de jaren negentig op alle Nederlandse jazzpodia te horen was en tournees maakte door o.a. V.S., Australie, Thailand en Rusland. Later werd hij ook ontdekt door, en zeer geliefd bij, gevestigde Nederlandse jazz-artiesten als Rita Reys, Rein de Graaff en Piet Noordijk. Marius’ vette beat en voortstuwende beweging paste naadloos bij het spel van de oudere jazz-generatie en gaf nieuw élan aan hun optredens. Met het trio van Rein de Graaff, dat met Marius op bas aan een tweede jeugd begon, werden vanaf 1999 diverse Europese tournees gedaan met jazz-grootheden als Johhny Griffin, James Moody, Bud Shank, Gary Bartz en Ronnie Cuber. 

 

De indrukwekkende discographie (inmiddels meer dan 100 titels) bevat CD’s met o.a. Herb Geller, Jeff Hamilton, Deborah Brown, Rita Reys, Trijntje Oosterhuis, Peter Beets, Houston Person, Ronnie Cuber en Dave Liebman. Marius speelde als gast ook in grote orkesten als het Metropole Orkest, Amsterdam Sinfonietta, Schoenberg Ensemble, Brabants Orkest, Skymasters en Jazzorchestra of the Concertgebouw.

 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors en een aparte financiële bijdrage van Nationaal Podium Plan,  Stichting Louise de Lang-van Schaïk en Frans Spendel Makelaardij Voorschoten

 

Het Nationaal Podiumplan wil een fundamentele bijdrage leveren aan de Nederlandse muziekcultuur. Dit door de ‘humuslaag’ van kleine essentiële podia met een jazz- en wereldmuziekprogrammering te verstevigen en te verduurzamen voor zowel het publiek als voor de musici. Hierbij wil het NPP stimuleren dat professionele musici een eerlijke betaling kunnen ontvangen voor hun prestaties (volgens Fair Pay maatstaven).

 

 

 

 

20.00 uur
19 februari 2022 Marcello Saracino Quartet

Nadere info volgt over het optreden en of het optreden wel of niet doorgaat

20.00 uur
19 maart 2022 Funk Combo Koninklijk Conservatorium o.l.v Rolf Delfos

Nadere info volgt of het optreden wel of niet doorgaat

Funk Combo o.l.v. Rolf Delfos

 

Funk- Soul- en Latin Grooves bij PJPJ !

Voor muziekliefhebbers van alle leeftijden! Zaterdagavond 19 maart 2022 zullen er maar liefst 12 topstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag optreden bij PJPJ in het Cultureel Centrum Voorschoten. Dit concert is zeer geschikt voor jonge muziekliefhebbers.

 

De funkformatie staat o.l.v. de professionele arrangeur, saxofonist en bandleider Rolf Delfos, afkomstig uit Leiden en ook docent aan het Conservatorium. Hij is ook bekend van de hipste Bigband van Nederland “Licks & Brains”.

 

Dit belooft een waar spektakel te worden: 3 zangeressen, 1 zanger, drums, percussie, keyboards, basgitaar, elektrisch gitaar en 3 blazers! Eigentijdse soulfunk, disco en Zuid-Amerikaanse ritmes en hiphopachtige ‘grooves’ zullen voorbijkomen. Een ware ‘Groove Explosion’! Besef wel dat dit concert ook voor de trouwe en ‘oudere’ PJPJ-jazzfans een feest wordt om mee te beleven! 

 

 

Komt dat zien! Dit wordt een unieke gebeurtenis. Alleen bij PJPJ Voorschoten !

 

 

 

Meer over Rolf Delfos: https://bit.ly/2vTVnBo

 

 

 

 

 

 

 

15.00 uur
zondag 10 april 2022 Jazzkoor Koninklijk Conservatorium o.l.v. Anka Koziel

Nadere info of het optreden wel of niet doorgaat

 

JAZZKOOR KONINKLIJK CONCERVATORIUM DEN HAAG O.L.V.  ANKA KOZIEL

 

Jazzkoor 10 maart 2019

 

Voor de 5e keer komt het Jazzkoor van het Koninklijk Conservatorium Den Haag naar Voorschoten. De laatste keer was 10 maart 2019. Dit concert wilt u niet missen! Het Jazzkoor Koninklijk Conservatorium werd 10 jaar geleden opgericht door zangdocente Anka Koziel. Het koor bestaat uit zangleerlingen uit het 1e en 2e studiejaar aangevuld met leerlingen die zang als bijvak doen. Elk jaar is de groep weer nieuw. Tijdens het concert zullen leerlingen apart of in groepjes en ook allen gezamenlijk nummers ten gehore brengen uit het klassieke jazzrepertoire. Zij worden begeleid door ervaren studenten op piano, bas en drums en dit alles o.l.v. Anka zelf!

 

Het jazzkoor is van plan om een gevarieerd repertoire te presenteren van jazz via blues, gospel, een circle song, enkele duetten tot aan een a capella arrangement voor zangkwartet.

 

 

15.00 uur
zondag 1 mei 2022 Big Band Koninklijk Conservatorium o.l.v. John Ruocco

Nadere info volgt of het optreden wel of niet doorgaat vanwege coronamaatregelen

 

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag

 

Op 25 januari 2019 was het de aatste keer dat de Big Band bij PJPJ in Voorschoten optrad. We hopen op zondag 1 mei 2022 opnieuw (9e keer) de Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag te mogen ontvangen. Door de jaren heen ons drukst bezochte jazzconcert. Een ‘happening’ om mee te beleven voor elke muziekliefhebber!

 

De Big Band bestaat uit 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en een ritme sectie bestaande uit drums, gitaar, bas en piano. In de loop der jaren is het repertoire van de big band flink gegroeid. Een deel bestaat uit arrangementen die door docenten en (oud-) studenten van de jazzafdeling zijn geschreven. Uit deze arrangementen blijkt een grote veelzijdigheid in muziekstijlen en opvattingen.

 

De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft een lange geschiedenis. Midden jaren zeventig formeerden studenten en docenten van het conservatorium zelf al een bigband. Eind jaren zeventig werd jazzpianist en arrangeur Frans Elsen de eerste vaste dirigent. De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, die halverwege 1979 van start ging, is als het ware uit die bigband voortgekomen. Vanaf het begin van de jaren negentig leidt John Ruocco, klarinettist en saxofonist van Amerikaanse afkomst de bigband en dit resulteert in een hoog muzikaal niveau! De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft meer dan 20 keer tijdens het North Sea Jazz Festival opgetreden.

 

John Ruocco

17.00 uur
21 mei 2022 Piet Wezepoel Jazz Festival

Nadere info volgt over het festival en of het festival wel of niet doorgaat

 

 

 

 

Uitgevoerde jazzconcerten PJPJ Voorschoten

Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2021-2022

25 september 2021: Tengu Malina Bossa Nova Project

 
 
Martina Bergonzoni - zang
Niccolò Zanella - tenorsaxofoon
Mauro Cottone - contranbas
Ilia Rayskin - drums
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

30 oktober 2021: EigenGrau ft Hrist Goleminov, saxofoon

 

 

Simon Gelsdorf, piano

Thor Johansen, contrabas

Nikolas Tsangaris, drums

Hristo Goleminov, saxofoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 november 2021: Katrina Kabinecka en band

 

 

Katrīna Kabinecka, zang 

Aseo Friesacher, piano,
Snorri Skúlason, contrabas
Prentice Povey, drums
Paul Beskers, saxofoon 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2020/2021

Foto's en verslagen van de concerten dit seizoen/alle seizoenen kunt u hier vinden.

 

 

 

 

19 september 2020

 

Federica Lorusso Quartet

 

Claudio Jr De Rosa, saxofoon

Egidio Gentile, drums
David Macchione, contrabas
Federica Lorusso, piano en zang

 

 

 

 

 

 

 

 

10 oktober 2020

Chamber9 

 

Sanna van Vliet – vocals

Axel Hagen – steel string jazz gitaar, arrangementen
Olaf Tarenskeen – nylon string jazz gitaar
Thomas W.Andersen – akoestische bass
Joan Terol Amigo – drums/percussion

Víctor Flores – viool

Ángela Moya – viool
Estela Briceño Mezquita – altviool
Cèlia Torres – violoncello

 

 

 

12 december 2020

Cúnla Williams Kwartet

 

Cúnla Williams - zang

Jack Kinsella - gitaar

Tomek van Leeuwen - contrabas

Tijn Koenen - drums

 

 

 

 

 

 

 

13 juni 2021

Zoë de Priester Quartet, met Zoë de Priester, zang, Jim van der Klundert, gitaar, Alessio Calore, contrabas en Lorenzo Mastrogregori, drums

 

 

 

26 juni 2021

 

Dominyka Mickute, zang, Raúl Santana, piano, Simon Kalker, contrabas, Lorenzo Mastrogregori, drums 

 

 

 

 

 

Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2019/2020

7 september 2019

Rob van Bavel (piano), Cúnla Williams (zang), Alessio Calore (contrabas) en Dimitris Koutantos (drums)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 september 2019 Cultuurmarkt Voorschoten

 

 

 

Tomás Boto, saxofoon

Olivier van Niekerk, gitaar

Simon Kalker, contrabas

 

 

11.00 uur Podium Kerkplein (bij dorpskerk)

12.00 uur Podium Kerkplein (bij dorpskerk)

13.00-13.45 uur Podium tegenover restaurant Hudson

 

 

 

 

 

 

 

12 oktober 2018

Joris van Deventer, drums

Simon Rigter, saxofoon

Herman Otten, zang

Ian Cleaver, trompet 

Wouter van Deventer, gitaar 

Cas Jiskoot, contrabas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 november 2019 Sitting Horns en Eef Albers, gitaar

Kasper Moliin (DEN) - alto sax/composities


Magnuss Baugis (LV) - trumpet/vocal


Ukko Heinonen (FIN) - tenor sax


Simon Kalker (NL) - contrabas


Kobe Gregoir (BE) - drums

Special guest Eef Albers, gitaar

 

 

 

 

14 december 2019 Tamara Baas & band

 

Tamara Baas - zang

Hue Blanes - piano

José Cervera Minguez - altsaxofoon

Ignacio Santoro - contrabas

Nitin Parree - drums

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 december 2020

Mila Milena Veldkamp, zang, Olivier van Niekerk, gitaar en Simon Klaker, contrabas 

tijdens 'Beleven en ontmoeten', kerst in Voorschoten bij Het Wapen van Voorschoten.

 

 

25 januari 2020 Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag olv John Ruocco

De bezetting op 25 januari 2020 is:

Dirigent: John Ruocco

 

Trompet:

Dylan Morais

Kristians Kalva

Reinis Ausmanis

Niccolo Angioni

 

Trombone

Yiannis Marinos

Gerard Piera Pareno

Huub de Jong

Pawin Pungbua

 

Saxofoon

Chakseng Lam, altsaxofoon

Alba Gil Aceytuno, alt saxofoon

Jaume Pineda Soler, tenorsaxofoon

Antonio Jara de Cavalho, tenorsaxofoon

Dong-Gi Kim, baritonsaxofoon

 

Piano: Jonas Paenen

Contrabas: Kyriacos Kesta

Drums: Joris van Deventer

Gitaar: Youngchan Na

 
 

15 februari 2020

Milda  Mačiulaitytė, zang

Chakseng Lam, altsaxofoon

Danilo Mormandi, gitaar

Jackson SangGeun Lee, contrabas

Marco Luparia, drums

 

 

 

 

 

Concert maart en april 2020 afgelast vanwege coronamaatregelen

 

 

Piet Wezepoel Jazz Festival in mei 2020 afgelast vanwege coronamaatregelen

 

25 juli 2020

 

Trio Rob Agerbeek, Erik Albjerg en Tjeerd Klapwijk met special guest Luca warmer 

Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2018/2019

22 september 2018

Erik Kooger, drums, Ellister van der Molen, trompet, Dominyka Mickute, zang, Jack Kinsella, gitaar en Nikos Kalogiannis, contrabas 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 oktober 2018

 

Wim Bronnenberg, gitaar, Vincent Koning, gitaar, Kyriacos Kesta, contrabas en Michele Pazzini, drums

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

10 november 2019

Rachel Gould (zang), John Ruocco (saxofoon), Federica Lorusso (piano), Alessio Calore (contrabas) en Nitin Parree (drums)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 december 2018

Claudio Jr De Rosa (saxofoon), René ten Cate (vibrafoon), Simon Kalker (contrabas en gitaar) en Tjeerd Klapwijk (drums) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 januari 2019

Big Band Koninklijke Conservatorium Den Haag

 

De bezetting van de Big Band is:

Zang: Marija Voitenkova en Dominyka Mickutė

Trompet: Dylan Morais, Mehmet Alper Unal, Giulio Bozzo, Reinis Ausmanis

Trombone: Max Ravanello, Armando Petrella, Dario Filippi, Hung-Yu Lin

Alt-saxofoon: Jose Cervera Minguez, Tomás Boto

Tenor-saxofoon: Jaume Pineda Soler, António Jara De Carvalho

Bariton-saxofoon: Daniel Green

Piano: Martynas Siaulys

Contrabas: Alessio Calore

Gitaar: Hyunwoo Lee

Drums: Tijn Koenen

 

 

16 februari 2019

Niels Tausk & band

met zanger Roberto Galanto, Federica Lorusso op piano, Alessio Calore op contrabas en Marcello Saracino op drums.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 maart 2019 (zondag)

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium Den Haag

 

 

 

Mila Veldkamp, Luca Warmer, Martina Bergonzoni, Zoë de Priester, Georgia Gourdoupi, Denny Sofia, Keith Wong, Juncai Zhang, Theo Iliescu, Jasmine Amezian en Mariá Barajas Vela.

 

 

Julien Palluel Kochnitzky- piano

Jackson SangGeun Lee - contrabas 

Marcello Saracino - drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 april 2019

Yvonne Smeets (zang), Juraj Stanik (piano), Wolf de Backer (

contrabas) en Tijn Koenen (drums)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 april 2019 in Het Wapen van Voorschoten

Luca Warmer (zang), Vincent Koning (gitaar) en Ignacio Santoro (contrabas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2017/2018

2 september 2017

Koen van der Plas, gitaar en Eglè Petrosiutè, zang 

 

 

Voor u heben opgetreden:

 

Koen van der Plas, gitaar 

Eglè Petrosiutè, zang

Tuure Makinen, saxofoon

Lewis Taylor, trompet

Andreas Schmitz, contrabas

 

 

 

 

 

9 september 2017 mini-concert tijdens Cultuurmarkt Voorschoten (Weekend van Voorschoten)

 

Andreas Schmitz kwartet

 

 

 

Het Andreas Schmitz Kwartet bestaat uit:


Kasper Moliin - saxofoon
Lewis Taylor - trompet en zang
Andreas Schmitz - contrabas
Andrea Nicolai - drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 oktober 2017 

 

Lina Aselskyte, zang  en Nano Pelaez Alonso, vibrafoon

 

 

Voor u traden op:

Nano Pelaez Alonso, vibrafoon

Lina Aselskyte, zang 

Raúl Santana - piano
Ignacio Santoro - contrabas
Michele Pazzini - drums

 

 

 

 

 

 

 

11 november 2017

Andreas Schmitz sextet met gastzangeres Irini Konstantinidi

 

De bezetting bij dit jazzconcert was:

Andreas Schmitz, contrabas

Irini Konstantinidi, zang

Andrea Nicolai, drums

Giorgios Tsolis, piano

Emilio Tritto, baritonsax

Lewis Taylor,  trompet

Enrico Le Noci, gitaar

 

 

 

 

 

 

9 december 2017

 

Armando Petrella, trombone en Dominika Zawada, zang

 

 

 

De volledige bezetting op 9 december 2017 was:

Armando Petrella, trombone

Dominika Zawada, zang

Katja HyunJung Ji, piano

Dimitris Koutantos, drums
Nikos Kalogiannis, contrabas
Canio Coscia T, saxofoon
 

 

 

27 januari 2018

 

Big Band Koninklijke Conservatorium Den Haag o.l.v. John Ruocco met gastzangeressen Dominika Zawada en Alkistis Lambropoulou

 

 

 

De leden van de Big Band zijn:

Saxofoon:

Ukko Heinonen
Tuure Makkinen
Tomas Natal de Brito Boto

Luka van de Pol

Jose Minguez

Trombone:
Yiannis Marinos
Stylianos Michans
Armando Petrella

Ricardo Almeida


Trompet:
Jacob Smit
Jan Toth
Mehmet Alper Unal
Ellister van der Molen

Ritmesectie:
Jasper Hilgerink, drums
Raphael Royer. contrabas
Hue Blanes, piano

Jack Kinsella, gitaar

 

 

17 februar 2018

 

Alkistis Labropoulou Jazz Quartet en Lorenzo Ditta Trio

 

 

Alkistis Labropoulou, zang

Lorenzo Ditta, piano

Raphael Royer, contrabas

Andrea Niccolai, drums

 

 

Een deel van het concert ook met:

Luka van de Pol, alt-saxofoon

Ukko Heinonen, tenor-saxofoon

 

 

 

 

zondag 11 maart 2018

 

Alba Careta Quintet met special guest Javier Campo

 

 

 

Alba Careta, trompet & zang

special guest Javier Campo, alt-saxofoon
Ukko Heinonen, tenor-saxofoon

Ignacio Santoro, contrabas

George Bereris, piano
Guillermo Martin, drums

 

 

14 april 2018

 

Marija Voitenkova, zang en Broken Circuits Quartet

 

Bezetting:

Marija Voitenlova - zang
Tomas Boto - altsaxofoon
Gonçalo Oliveira - gitaar

Raphael Royer - contrabas

Tijn Koenen - drums 

 

 

 

 

 

 

Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2016/2017

JAZZ-CONCERTEN IN HET SEIZOEN 2016/2017 

 

 

(te zien en te luisteren bij sfeerimpressies). Info over musici is te lezen bij 'nieuwsbrieven'


3 september 2016

 

Andreas Schmitzcontrabas en Lina Aselskyte, zang 

 

De volledige bezetting op 3 september 2016 was:

Andreas Schmitz - contrabas

Lina Aselskyte - zang

Maurits Roes - piano

Felician Erlenburg - saxofoon

Richie Struck, drums

 

 

 

 

 

1 oktober 2016

 

Eef Albers, gitaar en Jheynner Argote Frias, gitaar

 

De volledige bezetting op 1 oktober 2016 was:

Eef Albers - gitaar

Jheynner Argote Frias - gitaar

Yussif Barakat - contrabas

Guillermo Martin Viana - drums

 

 

 

 

 

 

 

12 november 2016

 

Raúl Santana, piano en Ronja Burve, zang

 

De volledige bezetting op 12 november 2016 was:

Raúl Santana, piano

Ronja Burve, zang

Patrieck Bonnet, saxofoon

Ignacio Santoro, contrabas

Louis Portal, drums

 

 

 

10 december 2016

 

 

Yorgos Efstathiou, gitaar en Dominika Zawada, zang

 

De volledige bezetting op 10 december 2016 was:

Dominika Zawada, zang

Yorgos Efstathiou, gitaar

Yussif Barakat, contrabas

Yorgos Bereris, piano

Andrea Niccolai, drums

 

 

29 januari 2017

 

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag olv John Ruocco met gastpianist Juraj Stanik

 

 

 

 

 

 

 

11 februari 2017

 

 

Alkistis Lampropoulou, zang en Víctor Oller Segura, piano 

 

De volledige bezetting op 11 februari 2017 was:

 

Victor Oller Segura, piano 

Alkistis Lampropoulou, zang

Andres Alaru, contrabas

Andrea Niccolai, drums 

 

12 maart 2017

 

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium o.l.v. Anka Koziel

 

 

Het jazzkoor:

Tamara Baas, Inês Teixeira Lopes, Nikki Hirs, Joanna Koziol, Chakseng Lam, Milda Mačiulaitytė, Dominyka Mickute, Herman Otten en Cúnla Williams.

 

Begeleiding: 

Victor Oller Segura, piano, Bjorn Vandenneucker, contrabas en Michele Pazzini, drums.

 

8 april 2017

 

Fernán Mejuto Vazquez, vibrafoon en Marija Voitenkova, zang 

 

De volledige bezetting was sop 8 april 2017

Fernán Mejuto Vazquez - vibrafoon

Marija Voitenkova - zang

Luciano Varela - contrabas

João Sousa - drums

 
Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2015/2016

JAZZ-CONCERTEN IN HET SEIZOEN 2015/2016 

 

(te zien en te luisteren bij sfeerimpressies). Info over musici is te lezen bij 'nieuwsbrieven'


12 september 2015

 

The Royal Sisters

 

De volledige jazzbezetting op 12 september was:

Liesbeth Gieben: zang  

Egle Petrosiute: zang

Liesbeth Maiburg: zang

Daniel Dudok: gitaar

Yussif Barakat: contrabas

Marcello Spagnolo: drums 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 oktober 2015

 

Francesco Sacchetti, gitaar en Minji Kim, zang

 

 

 

 

De volledige jazzbezetting op 24 oktober was:

Francesco Sacchetti - gitaar

Minji Kim - zang

Steven Willem Zwanink - contrabas

Marcello Spagnolo - drums

Claudio Jr De Rosa - tenorsaxofoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 november 2015

 

 

Sten Valdmaa, trombone en Ronja Burve, zang 

 

 

 

 

De volledige jazzbezetting op 14 november 2015 was:

Sten Valdmaa, trombone

Ronja Burve, zang

Christos Yerolatsitis, piano

Yussif Barakat, contrabas

Pauls Pokratnieks, drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 december 2015

 

 

Akvile Ruockute, viool en Lisa Koenig, zang

 

 

 

De volledige bezetting op 12 december 2015 was:

Akvile Ruockute, viool

Lisa Koenig, zang

Raùl Santana, piano

Conrad Noll, contrabas

Omiros Miltiadous, drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 januari 2016

 

 

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag o.l.v. John Ruocco met solisten Yvonne Smeets en Anka Koziel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 februari 2016

 

 

Marco Bernardi Quartet en Caspar van Wijk, tenorsaxofoon

 

De volledige bezetting op 13 februari 2016 was:

Marco Bernardi - alt saxofoon

Caspar van Wijk - tenor saxofoon

Katja HyunJung Ji - piano

Jussif Barakat – contrabass

Louis Portal-drums

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 maart 2016

 

Peter Primus Frosch, drums en Eric Ineke, drums

 

 

De volledige bezetting op 12 maart 2016 was:

 

Peter Primus Frosch - drums

Eric Ineke - drums

Claudio Jr De Rosa - tenor saxofoon

Marco Bernardi - alt saxofoon 

Raúl Santana - piano

Yussif Barakat - bas                            

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 april 2016

 

 

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium o.l.v. Anka Koziel

 

De volledige bezetting op 10 april was:

 

 

Zang: Alkistis Lampropoulou, Ackvile Ruockute, Dominika Zawada, Dominyka Mikute, Justina Klevinskaite, Lina Aselskyte , Maria Voitenkova en Anka Koziel

Piano:   Raúl Santana

Contrabas: Bernardo Sacconi

Drums:   Omiros Miltiadous 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

21 mei 2016

 

Miro Herak, vibrafoon, Fernán Mejuto, vibrafoon, Nano Pelaez, vibrafoon

 

De complete Line up op zaterdagavond 21 mei 2016 was:

Miro Herak – vibrafoon

Fernán Mejuto – vibrafoon

Nano Pelaez – vibrafoon

Raúl Santana – piano

Bernardo Sacconi – contrabas

Guillermo Almo Martin Viana - drums

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uitgevoerde jazz-concerten seizoen 2014/2015

JAZZ-CONCERTEN IN HET SEIZOEN 2014/2015 

 

(te zien en te luisteren bij sfeerimpressies). Info over musici is te lezen bij 'nieuwsbrieven'


13 september 2014

Priscilla Nokoe en Constantijn Schaap en begeleidingsband

Priscilla Nokoe - zang

Constantijn Schaap - zang

Katya Hyun Jung Ji - piano

Giovanni Bermúdez - contrabas

Augustas Baronas - drums

 


25 oktober 2014

Nicolau Lafetá Quartet met zangeres Mose Franssen 

Mose Franssen - zang

Niels Tausk - trompet (verving Nicolau Lafetá)

Elizabeth Fadel - piano

Luis Daniel Moura - drums

Matheus Nicolaievsky - bas

 


15 november 2014

Ingi Bjarni Trio met zangeres Maria Magnúsdóttir

 

Maria Magnúsdóttir - zang

Ingi Bjarni Skúlason - piano

Cyrille Obermüller - bas

Pauls Pokratnieks - drums

 


20 december 2014

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium Den Haag o.l.v. Anka Koziel en Jazztrio Raul Santana - piano, Bernardo Sacconi - bass, Pepijn Tusveld - drums

 

Jazzkoor:

Lisa Koenig, Ronja Burve, Dominika Zawada, Lina Aselskyte, Levi Cox, Hyo Seon Kim en Marija Voitenkova.

 
 

24 januari 2015

Big Band van Koninklijk Conservatorium Den Haag o.l.v. John Ruocco met solist Martijn van Iterson - gitaar

 

 


14 februari 2015

Laurence Fish trio met gastzangeres Egle Petrosiute 

 

Het trio bestaat uit:

Laurence Fish – piano

Matheus Nicolaiewsky – contrabas

Louis Portal - drums

 

 

14 maart 2015

Call it SexTet Jazz Band met gast zangeres Liesbeth Maiburg

 

Claudio Jr De Rosa - sopraansaxofoon en arrangementen

Marco Bernadi - altsaxofoon

Alesandro Russo - tenorsaxofoon

Alessio Bruno - contrabas

Omiros Miltiadous - drum

 

 

11 april 2015

Kasper Moliin Kwartet met gast zangeres Liesbeth Gieben

 

Kasper Moliin - altaxofoon

Dimitris Verdinoglou - piano

Matheus Nicolaiewsky - contrabas

Augustas Barones - drums

 

 

 

16 mei 2015

Rob van Kreeveld, piano en Yvonne Smeets, zang

 

met Matheus Nicolaiewsky op contrabas en Thomas de Visser op drums

 

 

 

Uitgevoerde jazz-concerten seizoen 2013/2014

De jazz-concerten in het seizoen 2013/2014 werden uitgevoerd door:

(te zien en te luisteren bij sfeerimpressies). Info over musici is te lezen bij 'nieuwsbrieven

 


6 september 2013

Constantijn Schaap & The Shepherds. Special Guest Yvonne Smeets, zangeres

Constantijn Schaap - zang

Daniël Dudok - gitaar

Vera Marijt - piano

Marijn van de Ven - contrabas

Renske Vinke - drums

 


4 oktober 2013

Manvydas Pratkelis met jazztrio Big Little Emotion

Manvydas Pratkelis – altsaxofoon

Grigoris Theodoridis – contrabas

Augustas Baronas – drums

Vytautas Straizys – piano

 


2 november 2013

Jacopo Mezzanotti & Joe Midnights Space Trio

Jacopo Mezzanotti - gitaar

Alessio Bruno - contrabas

Marcello Spagnolo - drums

 


7 december 2014

Priscilla Nokoe & begeleidingsband

Priscilla Nokoe - zang

Katja Huyun Jun Ji - piano

Gregoris Theodoridis - contrabas

Pauls Pokratnieks - drums

 


4 januari 2014

Alessio Bruno Trio

Alessio Bruno - contrabas

Luca Perciballi - gitaar en electronische effecten

Gregorio Ferrarese - drums

 


8 februari 2014

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag, dirigent John Ruocco

Solist op 8 februari 2014 was zanger Constantijn Schaap uit Voorschoten

 


1 maart 2014

Emilio Tritto and Friends 

Emilio Tritto - bariton en sopraan saxofoon

Francesca Tandoi - piano

Alessio Bruno - contrabas

Marcello Spagnolo - drums

 


5 april 2014

Liesbeth Gieben & band 

Liesbeth Gieben - zang

Katja Jung Ji - piano

Grigoris Theodoridis - contrabas

Jacopo Zanette - drums 

 


10 mei 2014

Unieke Jazzformatie: T.R.A.S.K.
(Tausk, Rigter, Albjerg, Stanik en Klapwijk)

Niels Tausk - trompet

Simon Rigter - saxofoon

Erik Albjerg - contrabas

Juraj Stanik - piano

Tjeerd Klapwijk - slagwerk/drums

PIET WEZEPOEL
JAZZFESTIVAL
PROGRAMMA >
SFEERIMPRESSIE >

 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Audio van Hooidonk, Leiden

CRealiTijd, technische workshops

Frans Spendel Makelaardij

Gemeente Voorschoten

Grapefish

Koninklijk Conservatorium 's-Gravenhage

Omzetcoach.nl

Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

Praktijk Frisolaan, manuele- en fysiotherapie

René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

Stichting Senioren Voorschoten

J. van Vliet & Zn. Tweewielerspecialist

W. van Rooyen, veevoerders