AGENDA JAZZCONCERTEN PJPJ VOORSCHOTEN - 10 december 2022 - Keith Wong Quartet

 

Cultureel Centrum Voorschoten

Alle PJPJ-concerten worden gehouden in de sfeervolle Grote Zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH in Voorschoten. Het Cultureel Centrum ligt centraal in Voorschoten. De zaal is sfeervol ingericht met tafels met stoelen.

 

Gratis parkeren en openbaar vervoer dichtbij 

Er is volop gratis parkeergelegenheid bij het Cultueel Centrum Voorschoten en op korte afstand lopen van het treinstation Voorschoten en de bushaltes 5 en 45 in het centrum van Voorschoten.

 

Rolstoeltoegankelijk 

Het Cultureel Centrum Voorschoten is rolstoeltoegankelijk

 

Toegangsprijs is laag en gratis voor donateurs, sponsors en jongeren

De toegangsprijs is € 7,00 per persoon en voor donateurs, sponsors, studenten en jongeren tot 18 jaar gratis. Voor het Piet Wezepoel Jazz Feest is de entree € 12,50 per persoon en voor jongeren 12-18 jaar en studenten € 5,00 per persoon. Voor donateurs, sponsors en jongeren tot 12 jaar is de entree van het jazzfeest gratis. 

 

 

Agenda jazzconcerten 2022-2023 PJPJ Voorschoten

 

Dit seizoen zijn er negen (in plaats van acht) jazzconcerten en een jazzfeest !

 

Sfeerimpressies van de concerten met foto's, video's en verslag zijn hier te vinden. 

 

 

20.00 uur
Zaterdag 10 december 2022 Keith Wong Quartet

Keith Wong Quartet

 

 

Keith Wong Quartet is een internationaal jazzkwartet gevestigd in Den Haag, gevormd door de zanger en componist Keith Wong uit Hong Kong, de Duitse pianist Simon Gelsdorf, de Deense bassist Thor Johansen en de Italiaanse drummer Marcello Saracino.

Het kwartet zal eigen stukken van Keith uitvoeren. Zijn composities zijn beïnvloed door theater, Kantonese folk en hedendaagse jazzmuziek. Tijdens dit concert zal hij nummers uitvoeren van zijn aankomende album "The World And I", dat geïnspireerd is op de recente chaos over de hele wereld. Zijn liedjes, die vragen stellen over het menselijk bestaan ​​en contrasterend menselijk gedrag verbeelden, zijn indrukwekkend en toch rustgevend voor de ziel. Gevuld met excentrieke harmonieën en verfijnde improvisatie, brengt zijn eclectische benadering de dramatische verhalen in de jazzmuziek naar voren.

 

 

Keith Wong, zang

Keith Wong is een jazzvocalist met een sterke achtergrond in a capella-theaterwerken. Hij studeerde in 2022 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een bachelor in jazzzang. In februari 2021 werd zijn jazzkwartet door Hong Kong Economic and Trade Office uitgenodigd om op te treden tijdens hun online Chinese nieuwjaarsrecepties in België en Nederland. Zijn lied "Who Sings With Water" heeft de prijs voor beste originele muziek van het jaar gewonnen bij de Beehive Music Award 2022 van A Cappella China.

Voorafgaand aan zijn studie was hij van 2012 tot 2018 de huisartiest van Yat Po Singers, een meermaals bekroond a capella-theatergezelschap in Hong Kong. Hij trad op in hun originele producties, zoals Requiem HK en de CASH Golden Sail Music Award Best Serious Composition winnaar Rock Hard. Hij arrangeerde muziek voor hun productie van This Victoria Has No Secrets in 2019 en Pica Pica Choose in 2018.

Tijdens zijn residentie werkte hij samen met verschillende podiumkunstengroepen zoals Hong Kong Chinese Orchestra, Hong Kong Dance Company en studio ARCHITANZ in Tokyo. Hij toerde ook met Edward Lam Dance Theatre van 2014 tot 2016 voor 30 shows van Art School Musical in Hong Kong, Macau, Taiwan en het vasteland van China.

 

 

Simon Gelsdorf, piano

Simon Gelsdorf, 23 jaar oud, pianist en componist afkomstig uit Stuttgart in Duitsland zal komend jaar afstuderen als Bachelor student aan het Koninklijk Conservatorium. Begon op zijn 5e jaar met klassiek piano waarna hij vanaf zijn tienerjaren zich verdiepte in jazz en andere vrije en geïmproviseerde muziek. Toerde al met verschillende jonge musici door Duitsland, Italië, Nederland, België en Rusland. Op de Umbria Jazz clinics in 2018 ontving hij al een prijs voor ‘outstanding musicianship’ en won daarmee een beurs om aan de Berklee School of Music in Boston te studeren maar koos uiteindelijk voor Den Haag. Naast andere groepen en projecten waar hij in speelt focust hij zich nu op zijn eigen muziek in het trio ‘EigenGrau’ en in een duo met trompettist Kristians Kalva.

 

 

 

 

Thor Johansen, contrabas

Thor Johansen is een jonge Deense bassist. Begon op de elektrische bas op 13-jarige leeftijd. Thor was van begin af aan gefascineerd door muziektheorie, ‘groove’ en harmonie en dat is de reden dat hij voor de bas koos want de bas is de drijvende kracht achter ‘groove’ en harmonie in een muzikale setting. Net nadat hij van de middelbare school kwam deed hij een driejarige vooropleiding jazz en compositie vlak onder Kopenhagen samen met andere jonge getalenteerde musici en had docenten als Thomas Fryland, Anders Ørsager, Karsten Bagge en Peter Hansen. Momenteel studeert hij elektrisch bas en contrabas op het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

 

 

 

 

Marcello Saracino, drums

Marcello Saracino is geboren in een kleine dorp Santo Spirito, vlakbij Bari in het zuiden van Italië. Hij ontdekte toen hij 10 was een passie voor muziek en begon gitaar te spelen en luisterde veel naar rockmuziek. Al snel mocht hij op de vintage drumset van zijn oom spelen en is verliefd geworden op de drums. Als tiener en ook als twintiger had hij veel verschillende leraren op drums, piano en ook muziektheorie. Intussen had hij veel opgestoken over jazz en besloot onderdeel te worden van de lokale scene en begon les te krijgen samen met een combo en sloot aan bij het lokale conservatorium. Daarna besloot hij dat hij de beste opleiding wilden volgen. Hij hoorde van kennissen over het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en begon daar een studie te volgen.

 

20.00 uur
Zaterdag 28 januari 2023 The Royal Croquettes

The Royal Croquettes

 

 

The Royal Croquettes is een swingband die in 2019 werd opgericht aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Deze internationale bezetting sloeg de handen ineen uit liefde voor het genre. De band streeft ernaar de muziek een moderne wending te geven met behoud van de essentie van het pre-bepop-tijdperk.

 

De band bestaat uit:

Eva Luna Kordas, zang

Niccoló Angioni, trompet

Davide Sgarra, klarinet

Gerard Piera, trombone

Simon Gelsdorf, piano

Huub Oomens, gitaar

Thor Eide Johansen, contrabas

Nikos Katrakoulis, drums

 

 

Kennismaken met The Royal Croquettes? Kijk/klik:

https://youtu.be/tCgqdyrI2LU

 

Eva Luna Kordas, zang

Eva Luna is een 20-jarige jazzzangeres en studeert jazzzang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en trad ongeveer een jaar geleden toe tot de Royal Croquettes. Haar roots zijn Pools, maar ze is geboren en getogen in België. Ze ging daar 6 jaar naar een muziekschool en  studeerde twee jaar klassieke zang en later jazz-pop-rock. Op de muziekschool vond ze de liefde voor jazz, vooral voor het improvisatiegedeelte. Het sprak haar zo aan omdat ze het werken met woorden, vooral als ze door iemand anders zijn geschreven, erg moeilijk vond. Bij scatting gebruik je verzonnen lettergrepen die in de eerste plaats niets betekenen. Dat werd voor Eva Luna de manier om zich uit te drukken, door middel van vocale improvisatie met lettergrepen. Om er goed in te worden liet ze zich inspireren door instrumentale muziek en bestudeerde ze hoe ze moest klinken als een instrument, bijvoorbeeld een saxofoon. Toen begon ze swing te ontdekken, het gevoel ervan en heeft er tot op de dag van vandaag enorm van genoten. De laatste tijd, ongeveer een jaar geleden, ontdekte ze zelf hoe krachtig en mooi woorden zijn. “Het is als een superkracht die wij zangers hebben!” Dus nu probeert ze voor zichzelf een manier te vinden om meer met woorden te werken, zelfs in scat-improvisatie.

 

Niccoló Angioni, trompet

Niccoló is een trompettist uit Florence, Italië, momenteel gevestigd in Nederland. Hij begon op 11-jarige leeftijd trompet te spelen en werd op 14-jarige leeftijd toegelaten aan het Conservatorium van Florence "Luigi Cherubini". Tijdens de klassieke studies vond hij zijn sterke roeping voor jazzmuziek en direct na zijn afstuderen solliciteerde hij voor een Jazz Master aan het Conservatorium van Rovigo "Francesco Venezze". Na zijn tweede afstuderen, nog steeds op zoek naar mogelijkheden om te groeien en zijn muzikale ambities te volgen, verhuisde hij naar Den Haag om zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium voort te zetten.

Door de jaren heen speelde hij in veel verschillende situaties en muziekgenres, van het Symfonisch Orkest en Kamermuziek tot Big Band, Marching Band, kleinere en grotere jazzensemble, maar ook swing-, pop-, rock- en funkbands.

 

 

Davide Sgarra, klarinet

Davide is een jonge Italiaanse klarinettist en saxofonist. Hij begon jazz te studeren bij Alfredo Ferrario in 2015. In deze periode kreeg hij de kans om op te treden met artiesten als Rossano Sportiello, Massimo Caracca, Luca Filastro en Roberto Piccolo. Hij trad ook regelmatig op in de provincie Varese met een band genaamd "The Sheik Swing Trio". Eind 2019 verhuisde hij naar Den Haag om onder begeleiding van John Ruocco te studeren aan het Koninklijk Conservatorium. In oktober 2019 ging hij naar New York en kreeg hij de kans om op te treden met Harry Allen. Davide is lid van de swingband "The Royal Croquettes" uit Den Haag. Hij speelde meerdere keren met de Koninklijk Conservatorium Big Band, onder leiding van musici als Miho Hazama, Martin Fondse, Philippe Maniez en John Ruocco. In 2022 gaf hij verschillende concerten met het Landesjugendjazzorchester Hamburg in Hamburg, Hannover en Stade. Bovendien speelde hij op het "Milano Happy Jazz Fest" 2022.

 

 

Gerard Piera, trombone

Gerard is geboren in Dénia (Spanje) en besloot in 2019 naar Nederland te verhuizen om zijn studie af te ronden. In 2022 afgestudeerd in Trombone (Klassieke Muziek) aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) met een 9,5/10 en met onderscheiding voor muzikaliteit en podiumpresentatie. Tegenwoordig vervolgt Gerard zijn jazzstudie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Gedurende zijn carrière heeft Gerard Piera opgetreden met relevante orkesten zoals NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest), Jong Metropole Orkest, FSMCV (Young Orchestra Comunitat Valenciana), onder anderen. Hij is ook lid geweest van Big Bands zoals de KonCon Big Band, The MB Big Band en Thursday Big Band (CvA).

Gerard speelt vaak in de blazerssectie met popzangers zoals Karsu, of met ensembles van verschillende stijlen zoals Funk (Philip Lassiter, Beautiful Strangers, Alba Gil - The Pack Project (International Jazz Festival); Latin (Gerardo Rosales y La Vintage Orchestra, Evelyn Dupuy, Mamihlapinatapai, Jazz (The Royal Croquettes) of Contemporary Music (Ensemble Klang en de Ensemble Academie (Den Haag). Ook nam hij deel aan projecten als Eric Vloeimans “Horn of Plenty”.

 

 

Simon Gelsdorf, piano          

Simon Gelsdorf, 23 jaar oud, pianist en componist afkomstig uit Stuttgart in Duitsland zal komend jaar afstuderen als Bachelor student aan het Koninklijk Conservatorium. Begon op zijn 5e jaar met klassiek piano waarna hij vanaf zijn tienerjaren zich verdiepte in jazz en andere vrije en geïmproviseerde muziek. Toerde al met verschillende jonge musici door Duitsland, Italië, Nederland, België en Rusland. Op de Umbria Jazz clinics in 2018 ontving hij al een prijs voor ‘outstanding musicianship’ en won daarmee een beurs om aan de Berklee School of Music in Boston te studeren maar koos uiteindelijk voor Den Haag. Naast andere groepen en projecten waar hij in speelt focust hij zich nu op zijn eigen muziek in het trio ‘EigenGrau’ en in een duo met trompettist Kristians Kalva.

 

 

Huub Oomens, gitaar

Huub, geboren in Rotterdam in 1998, begon op 11-jarige leeftijd gitaar te spelen en was al op jonge leeftijd dol op muziek. Na een paar jaar in de slaapkamer te hebben geoefend, begon zijn vader hem mee te nemen naar blues jamsessies, waar hij leerde improviseren en integreren in een band. Hij was vooral geïnteresseerd in populaire muziekstijlen zoals rock, maar uiteindelijk wendde hij zich ook tot jazz toen hij ouder werd. Na zijn middelbare school ging hij musicologie studeren in Amsterdam, maar ontdekte dat zijn echte passie het uitvoeren van muziek was in plaats van het op een academische manier te bestuderen. Sinds 2019 studeert hij jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

 

Thor Eide Johansen, contrabas

Thor Johansen is een jonge Deense bassist. Begon op de elektrische bas op 13-jarige leeftijd. Thor was van begin af aan gefascineerd door muziektheorie, ‘groove’ en harmonie en dat is de reden dat hij voor de bas koos want de bas is de drijvende kracht achter ‘groove’ en harmonie in een muzikale setting. Net nadat hij van de middelbare school kwam deed hij een driejarige vooropleiding jazz en compositie vlak onder Kopenhagen samen met andere jonge getalenteerde musici en had docenten als Thomas Fryland, Anders Ørsager, Karsten Bagge en Peter Hansen. Momenteel studeert hij elektrisch bas en contrabas op het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

 

Nikos Katrakoulis, drums

Niko (geboren 27 augustus 1995) is een Griekse jazzdrummer en arrangeur. Hij is de leider van het Niko Kat Trio en is ook betrokken bij Dennis Pol Quartet, The Royal Croquettes en andere zijprojecten. Zijn stijl bevat elementen van swing, bebop en hardbop.

Hij begon een jazzliefhebber te worden na het horen van het album Moanin’ van Art Blakey. Zijn leven veranderde na drumlessen bij Spyros Panagiotopoulos. In 2019 schreef hij zich in aan het prestigieuze Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij BFA studeert in podiumkunsten. Hij noemt Buddy Rich, Jimmy Cobb, Ed Thigpen en Philly Joe Jones als de grootste invloed op zijn muziek.

 

 

 

20.00 uur
Zaterdag 25 februri 2023 jazzconcert

Nadere info volgt

 

 

 

 

20.00 uur
Zaterdag 18 maart 2023 Les Impératrices

Les Impératrices

 

 

De band Les Impératrices presenteert tijdens dit concert een verzameling aan eigen gecomponeerde en gearrangeerde nummers. Bestaande uit muzikanten met allerlei verschillende achtergronden, zullen Les Impératrices een reeks gevarieerde nummers ten gehore brengen. Het concert bestaat uit een mix tussen jazz en rock, tussen pop en zelfs wat kleuren uit de klassieke muziektraditie.

 

Les Impératrices is een jonge band die zich in september 2021 heeft gevormd en bestaat uit Sarah Raabe, zang en percussie, Camille Bergsma, cello, Elsa Le Moigne, elektrische basgitaar en Maria Palma, harp. Ze hebben allemaal verschillende achtergronden: Italië, Duitsland, Nederland, en Frankrijk en presenteren muziek op een samenstelling van instrumenten die niet zo alledaags is. Behalve zang en basgitaar zijn een cello, harp en darbuka ook onderdeel van het muzikale geheel. In de basis is Les Impératrices een ‘meidenband’, die aandacht hecht aan vrouwelijke emancipatie in het geheel, en wil bijdragen aan het doorbreken van de overwegend mannelijke overheersing binnen muziekgroepen en de muziekindustrie als geheel.

 

De muzikanten van Les Impératrices studeren allemaal Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze zowel jazz- als klassieke opleidingen volgen. De band brengt verschillende stijlen ten gehore, die leiden tot een variatie aan muzikale landschappen en geluiden die op veel manieren grenzen ver achter zich laten. Zo worden in hun nummers tradities van afgebakende muzikale genres opgeheven en oorspronkelijke rollen binnen bands opnieuw geformuleerd.

 

Op nog vele manieren laat Les Impératrices grenzen graag ver achter zich, met het doel om een variatie aan muzikale landschappen naar voren te brengen en strakke scheidingslijnen tussen emoties te kunnen laten vervagen. Een verzameling van muziek die tegelijk hoopgevend, treurig, dansbaar en intrigerend is.

 

Om bij te dragen aan muzikale kleuren en ritmes, nodigen Les Impératrices ook graag muzikale gasten uit. Ditmaal zal het drummer Marco Ullstein zijn die de band komt aanvullen op drums en darbuka.

 

You tube:

https://youtu.be/ATd1VJNMxN0

 

Facebook en Instagram:

https://www.facebook.com/LesImperatrices.official

https://www.instagram.com/lesimperatrices.official/

 

Meer info:

www.les-imperatrices.com

20.00 uur
Zaterdag 1 april 2023: Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag

 

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag

 

 

Op 1 april 2023 komt voor de 10e keer achter elkaar de Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag naar Voorschoten. Het blijft een uniek concert, mede omdat de Big Band geen of nauwelijks concerten geeft buiten De Haag. Door de jaren heen ons drukst bezochte jazzconcert. Een ‘happening’ om mee te beleven voor elke muziekliefhebber!

 

De Big Band bestaat uit 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en een ritme sectie bestaande uit drums, gitaar, bas en piano. In de loop der jaren is het repertoire van de big band flink gegroeid. Een deel bestaat uit arrangementen die door docenten en (oud-) studenten van de jazzafdeling zijn geschreven. Uit deze arrangementen blijkt een grote veelzijdigheid in muziekstijlen en opvattingen.

 

De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft een lange geschiedenis. Midden jaren zeventig formeerden studenten en docenten van het conservatorium zelf al een bigband. Eind jaren zeventig werd jazzpianist en arrangeur Frans Elsen de eerste vaste dirigent. De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, die halverwege 1979 van start ging, is als het ware uit die bigband voortgekomen. De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft meer dan 20 keer tijdens het North Sea Jazz Festival opgetreden.

 

Klik op de foto hierna voor video van concert met Big Band op 1 mei 2022 met Toon Roos, saxofoon.

 

15.00 uur
Zondag 23 april 2023 Jazzkoor Koninklijk Conservatorium Den Haag

 

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium Den Haag

 

Foto jazzkoor 10 april 2022

 

Het Jazzkoor Koninklijk Conservatorium is in 2009 opgericht door hoofdvakdocente zang Anka Koziel. Het koor bestaat voornamelijk uit eerste- en tweedejaars zang studentes jazz aan het Koninklijk Conservatorium die aan het koor moeten deelnemen in verband met hun studie.

 

Het koor wordt begeleid door een ervaren jazz studenten trio. Het jazzkoor zingt een mix van gevarieerde en bekende jazzstandards in verschillende samenstellingen zoals nonet, duet of solo met een kleine verrassing.

 

Anka Koziel is een veelzijdige zangeres, componiste, arrangeur en hoofdvakdocent bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

 

 

 

 

 

17.00 uur
Zaterdag 20 mei 2023 Piet Wezepoel Jazz Feest

6e Piet Wezepoel Jazz Feest op 20 mei 2023. Aanvang 17.00 uur.

 

Drie generaties musici komen samen in het Cultureel Centrum Voorschoten (1 grote zaal en twee intieme kleine zalen). Jong talent van 8-18 jaar van School van Jong Talent KC Den Haag, bachelor en masters studenten van Koninklijk Conservatorium en (inter) nationale jazzmusici (waarvan een aantal student waren bij KC ). Deze kruisverstuiving is uniek en voor de jonge talenten een mooie leerervaring.

 

De programmering wordt in maart 2023 bekend gemaakt.

 

 

 

Jong talent van School Jong Talent Conservatorium Den Haag

 

 

 

 

 

 

 

PIET WEZEPOEL
JAZZFESTIVAL
PROGRAMMA >
SFEERIMPRESSIE >

 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Audio van Hooidonk, Leiden

Frans Spendel Makelaardij

Gemeente Voorschoten

Grapefish

Koninklijk Conservatorium 's-Gravenhage

Omzetcoach.nl

Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

Praktijk Frisolaan, manuele- en fysiotherapie

René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

Stichting Senioren Voorschoten

J. van Vliet & Zn. Tweewielerspecialist