Over PJPJ

PJPJ is in 1994 opgericht met als doel jazzstudenten van het Koninklijk Conservatorium de mogelijkheid te bieden extra podium- en presentatie-ervaring op te kunnen doen in aanvulling op hun studie. De oprichter van PJPJ, Piet Wezepoel, werkte toen op het conservatorium en bemerkte dat de studenten voortdurend op zoek waren om podiumervaring op te doen. Andere doelstellingen van PJPJ zijn het promoten van live-jazzmuziek en de muziekliefhebbers (en specifiek uit Voorschoten) de gelegenheid te bieden om elkaar op een laagdrempelige en sfeervolle manier te kunnen ontmoeten.

Foto van allereerste jazzconcert op 4 september 1994 met Olaf Tarenskeen, gitaar, Anton Drukker, contrabas, Wim Kegel, drums en René ten Cate, vibrafoon op het biljart van het Wapen van Voorschoten.

Na de oprichting van een stichting, zonder winstoogmerk, was het eerste jazzconcert op 4 september 1994 in Het Wapen van Voorschoten. Sindsdien is er maandelijks in de periode september tot en met mei een jazzconcert in de unieke concert-setting van het Cultureel Centrum Voorschoten (sinds september 2013).

Sinds 2016 organiseert PJPJ in de maand mei een kleinschalig intiem jazzfestival ter ere van de in 2015 overleden oprichter Piet Wezepoel in het Cultureel Centrum Voorschoten. In drie zalen zijn er dan concerten met jonge jazztalenten van 8-18 jaar van de School voor Jong Talent, jazzstudenten en een hoofdact met gerenommeerde jazzmusici.

Oprichter Piet Wezepoel

Piet Wezepoel, muziekliefhebber en musicus speelde in de jaren zestig in de vorige eeuw in rock en roll bands zoals The Rex Rockets Five en The Giants. Lange tijd werkte Piet bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Piet zag daar in 1994 dat studenten van de jazzafdeling vooral op zoek waren naar podiumervaring. Reden voor Piet om in Voorschoten, waar hij woonde een stichting op te richten die concerten organiseert met jazzstudenten. Piet organiseerde ook veel optredens voor het Piet den Hartog Jazzfestival in Voorschoten. Piet overleed op 20 oktober 2015 en was voorzitter van PJPJ van september 1994 tot en met oktober 2015.

Team PJPJ Voorschoten

Het team PJPJ bestaat, naast vrijwilligers, uit:

Dave Hardy, secretaris-penningmeester:
secretaris@pjpj.nl / penningmeester@pjpj.nl

Erik Albjerg, coördinator programmering

Wim van Rooyen, algemeen bestuurslid

Rini Teunissen, voorzitter:
riniteunissen@pjpj.nl

Er is een vacature. Belangstelling? Neem contact op met de secretaris.

Koninklijk Conservatorium Den Haag partner van PJPJ Voorschoten

Het Koninklijk Conservatorium ’s-Gravenhage draagt graag bij aan de doelen van PJPJ en ziet het als een unieke kans om het onderwijs en de beroepspraktijk dichter bij elkaar te brengen. De studenten krijgen zo voor een luisterend publiek volop de gelegenheid podium- en presentatie-ervaring op te doen.

Inspirerend jubileumboek
25 jaar PJPJ Voorschoten (1994–2019)

Het jubileumboek, geschreven door Harry Steenvoorden, biedt portretten van jazzmusici die bij PJPJ van 1994-2019 optraden. Daarnaast komt de geschiedenis van het jazzpodium uitgebreid aan bod. Het boek geeft een inspirerend, levendig en leerzaam beeld van een live-jazzpodium en wat PJPJ betekent voor de muziek en voor Voorschoten.

De foto’s is het jubileumboek zijn gemaakt door Voorschotenaar René Zoetemelk.
Vormgeving en opmaak door Grapefish, Voorschoten.

Er zijn nog enkele boeken beschikbaar. Neem hiervoor contact op met de secretaris van PJPJ via het contactformulier op deze website.