Qanat Trio

}

21.45 - 22.45 uur

  • Federico Termini, piano
  • Damiano Vitrano, contrabas
  • Ruggero Caruso, drums

Het Qanat Trio is ontstaan uit het verlangen om een verzameling originele composities te maken, geïnspireerd door de hedendaagse Europese jazzscene, ook bekend als kamerjazz, en klassieke muziek. Federico Termini, pianist, componist en masterstudent aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, wijdde de afgelopen twee jaar aan het onderzoeken en componeren van muziek. Zijn studie bestond uit het putten van inspiratie uit invloedrijke figuren in de hedendaagse jazz zoals John Taylor, Brad Mehldau en Shai Maestro, maar ook verdiepte hij zich in klassieke literatuur om concepten te absorberen en te herinterpreteren in zijn eigen muziek.

Het repertoire van het trio omvat arrangementen van stukken van Ravel of Faurè, naast originele composities, die voortkomen voortkomen uit harmonische progressies uit de muziek van Brahms muziek of die cyclische patronen verkennen die doen denken aan aan de stijl van John Taylor of Shai Maestro’s innovatieve benadering. Het trio wordt gecompleteerd door Damiano Vitrano op bas en Ruggero Caruso op drums, die dragen hun expertise bij die ze hebben opgedaan ervaringen in Europa en de Verenigde Staten, die het repertoire verrijken en interpreteren.

Het Siciliaanse trio maakte opmerkelijke optredens als gast op het Sicily Jazz Festival in 2022 en werd erkend als finalist in de “Gianni Lenoci Internationale Prijs” in Mesagne, Italië, en de “Boekarest International Jazz Competition” in Boekarest, Roemenië, in juli 2023. Bovendien de halve finale bereikt van de “Isio Saba Prijs” in Sardinië, Italië, in oktober 2023.