Ontdek de wereld van jazz in ‘I Got Rhythm’! – Workshop leerlingen basisscholen Voorschoten

1-05-2024

Workshops, georganiseerd door Verwonder om de hoek en Cultuurfabriek Voorschoten

Tijdens deze vier lessen ontdek je de muziekwereld van jazz en ga je zelf zingen en instrumenten spelen.

Ken je Laufey? Zij is een singer-songwriter en staat op North Sea Jazz 2024. Ze mengt pop, klassieke muziek, jazz en bossa nova. Uit de jazz is ze duidelijk geïnspireerd door de grote artiesten Ella Fitzgerald en Chet Baker en hun improvisaties. Ontdek zelf de spannende en klanken van jazz door vooral zelf te improviseren en zelf op instrumenten te spelen zoals piano, drums en contrabas. Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen! Speel je al een instrument dan is deze cursus ook voor jou!

Deze cursus is vernoemd naar een zeer belangrijk liedje uit de musical “Girl Crazy” gecomponeerd door de bekende broeders Ira en George Gershwin in 1930. Dit is bijna 100 jaar geleden maar overal ter wereld wordt ‘I Got Rhythm’ nog steeds gespeeld door jazz-musici van alle stijlen, van heel vroege stijlen tot de meest moderne. Hoe is dat mogelijk? Nou, door improvisatie kan eenieder zijn eigen draai aan muziek geven en daarom blijft het actueel en spannend, ook als jij het speelt! Tijdens de vier lessen ga je zelf zingen en instrumenten spelen. Aan het einde van de vier lessen kan jij samen met de andere kinderen muziek opvoeren en mag je familie komen kijken. De eerste drie lessen vinden plaats in het Alettahof, de laatste met de uitvoering is in het Cultureel Centrum Voorschoten.

Misschien word je benieuwd naar hoe live-concerten zijn: kom naar de PJPJ-concerten in Voorschoten! Gratis entree tot 18 jaar.

Verwonder om de hoek

Er is zoveel te ontdekken voor kinderen. En dat doen kinderen niet alleen op school. Dat doen ze overal en altijd, hun hele leven lang. Bij Verwonder om de hoek ontdekken kinderen wat er bij hen ‘om de hoek’ te doen is. Dit jaar vindt het project voor het eerst plaats in Voorschoten met de titel ‘Hé, dat kan ik ook!’. Kinderen uit groep 5 tot en met 8 kunnen gratis deelnemen. De Cultuurfabriek Voorschoten nam het initiatief om het project in Voorschoten neer te zetten. De Cultuurfabriek organiseert het project samen met Verwonder om de hoek.

Enthousiast geworden en wil je je aanmelden? dat kan door in te schrijven op de website van Verwonder om de hoek.

Foto: Optreden jonge jazztalenten tijdens PJPJ JazzFest op 20 mei 2023