KC Big Band komt op 23 maart naar PJPJ Voorschoten! Mis het niet!

28-02-2024

De Big Band van het Koninklijk Conservatorium Den Haag kwam voor de eerste keer in 1998 naar PJPJ en sinds 2014 komt de band jaarljks naar Voorschoten. Voor de bezoekers een unieke kans om het optreden van de Big Band mee te maken, mede omdat ze nauwelijks elders openbaar optreden. Evenals in 2023 wordt de Big Band op 23 maart gedirigeerd door Claudio Jr De Rosa. Claudio, een (inter)nationale saxofonist, trad meermalen op als student bij PJPJ en is nu docent aan het Koninklijke Conservatorium Den Haag.

De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft een lange geschiedenis. Midden jaren zeventig formeerden studenten en docenten van het Conservatorium zelf al een bigband. Eind jaren zeventig werd jazzpianist en arrangeur Frans Elsen de eerste vaste dirigent. De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, die halverwege 1979 van start ging, is als het ware uit die bigband voortgekomen. Vanaf het begin van de jaren negentig tot en met 2022 leidde John Ruocco, klarinettist en saxofonist van Amerikaanse afkomst de bigband en dit resulteerde in een hoog muzikaal niveau!

Hierna een video-opname van Karin en Peter Aerts van het concert bij PJPJ op 1 april 2023.

De jazzconcerten van PJPJ vinden plaats in het Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten. De Grote Zaal is omgetoverd tot een gezellig jazzcafé.

Aanvang: 20.00 uur.
Zaal open: 19.30 uur.

Entree voor de jazzconcerten: € 9,00, donateurs, studenten en jongeren tot 18 jaar gratis.

Kaartverkoop is bij de ingang.
Reserveren is niet nodig.