Selene Zuppardo Quartet

}

21.15 - 22.15 uur

Selene Zuppardo – zang
Emiliano Roca – gitaar
Abhinav Khokhar – contrabas
Dāvids Eglītis – drums

 

Selene Zuppardo Quartet onderzoekt jazz van hedendaagse klanken, met een bijzondere focus op speciale klankkleurcombinaties en klankverkenning. Selene probeert in dit ensemble verschillende manieren te verkennen om de stem te gebruiken: het zingen van teksten, experimenteren met woordeloze benaderingen en veel momenten besteden aan zang improvisatie Het repertoire omvat muziek van Fred Hersch, Kenny Wheeler, Charles Mingus en meer. 

Selene Zuppardo zingt en speelt piano sinds haar kindertijd en muziek heeft altijd centraal gestaan in haar leven. Na vele jaren klassiek piano te hebben gestudeerd, heeft zij zich toegelegd op zang. Zij heeft in Italië een bachelor diploma Jazz Zang behaald, maar heeft ook veel interesse in veel andere stijlen zoals Hip-Hop, Pop, Avantgarde, Electronic, Ambient en RnB. Enkele van haar favoriete artiesten zijn Radiohead, Bjork, Billie Holiday, Kendrick Lamar en nog veel meer. De laatste tijd werkt ze aan een aantal projecten tussen jazz en hedendaagse muziek.

Selene houdt ervan om geluiden te verkennen en te experimenteren met improvisatie. Momenteel volgt ze een masteropleiding Jazz Vocals aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze ook een onderzoek doet naar uitgebreide vocale technieken en een methode voor vrije improvisatie schrijft. Ze is professioneel actief als uitvoerend musicus en docent en houdt ervan om haar vaardigheden en kennis te delen met andere mensen. Ze geeft dan ook al meer dan 3 jaar les in Italië en Nederland.