Trio Gatěk/Kiral/Yarici

}

19.00 - 20.00 uur

Jakub Gatek, trompet

Firtina Kiral, drums

Ali Yarici, gitaar

Wat aanvankelijk begon als een try-out/experiment trio bestaande uit trompet, tenorsaxofoon en drums probeert het trio zich nu te ontpoppen als een serieuze band in de scene. De tenorsaxofoon is ingeruild voor gitaar, maar de focus van de band blijft nog steeds hetzelfde, namelijk het spelen van eigen arrangementen van Thelonious Monk. Met de toevoeging van de gitaar kan de band nu twee kanten op. De ene is de grote onbekende wereld van experimenteren met verschillende maatsoorten en timbres en de andere weg is die van al verkende paden, zij het een beetje herzien. Kom en hoor zelf het resultaat van het harde, vruchtbare werk van dit trio! Maak kennis met de leden van de band:

Jakub Gatěk, trompet. Hij begon zijn muzikale reis in het stadje Přerov in Tsjechië, waar hij ook vandaan komt. Zijn harde werk en passie voor muziek leidde hem via studie in Praag en Brno helemaal naar het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij nu zijn master jazztrompet studeert. Zijn meest opmerkelijke samenwerkingen zijn met internationaal gerenommeerde lokale bigbands zoals Cotacha Orchestra en Jazz Dock Orchestra.

Firtina Kiral, drums is afkomstig uit Istanbul. Dat zie je ook terug in zijn muziek, want hij is een man met vele muzikale gezichten. Zijn focus ligt op het schrijven van muziek voor akoestische omgevingen, het ontwerpen van geluiden voor verschillende media en het componeren van elektroakoestische muziek. Hij behaalde zijn BA in compositie en audiotechnologieën in Istanbul en volgt momenteel zijn master aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij Jazzcompositie studeert, een gloednieuwe afdeling die net geopend in het jaar 2023.

Ali Yarici, gitaar is een nieuw gezicht in de Nederlandse jazzscene. Van oorsprong Turks, verhuisde hij naar Griekenland toen hij 13 was. Net als zijn andere bandleden studeert hij momenteel aan Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij zijn bachelor jazzgitaar volgt. Voor zijn studie in Nederland, studeerde hij met de lokale grootheden van Griekenland in Athene.