Rembrandt Trio + Efraïm Trujillo, saxofoon

}

22.15 - 23.30 uur

  • Rembrandt Frerichs, piano
  • Tony Overwater, contrabas
  • Vinsent Planjer, drums en percussie
  • Efraïm Trujillo, saxofoon

Rembrandt Trio

Al vijftien jaar spelen Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer samen op podia over de hele wereld. Met de jazz als solide achtergrond maken ze gedurfde combinaties met muziek en musici uit de klassieke wereld en het Midden-Oosten. Na een handvol albums en een groot aantal nationale en internationale tours voelen zij elkaar feilloos aan.

Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer zijn een echte ‘working band’: ze repeteren wekelijks, en toeren al 14 jaar over de hele wereld. Als openingsact van het Taichun Jazz Festival (Taiwan) speelden ze voor 60.000 enthousiaste jazzliefhebbers. Een recent hoogtepunt was het double bill concert met Chick Corea in de legendarische jazzclub Ronnie Scott’s in Londen.

“Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival”
Jazzism magazine

Hun meest recente album “A Wind Invisible Sweeps Us Through The World” werd door publiek en pers met groot enthousiasme ontvangen

“Rembrandt trio rijgt de ene parel aan de andere aaneen”
Parool

“drie rasvertellers”
JazzHalo

“hoge kwaliteit die je mag verwachten van sterspelers”
NRC

Meer over Rembrandt Frerichs: www.rembrandtfrerichs.nl

Efraïm Trujillo

De onontkoombare powerhouse saxophonist van The Ploctones, The Preacher men en de New Cool Collective Bigband is altijd een plezier om mee te maken. Van lyriek tot feestelijke agressie, hij verwerkt het allemaal in zijn robuuste sound.

Efraïm Trujillo werd geboren in Lynwood, Californië. Op zesjarige leeftijd begon hij klarinet te spelen en later ook saxofoon. Sinds zijn jeugd woont hij in Amsterdam. Hij studeerde in 1994 af aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting UM (uitvoerend musicus). In 2019 behaalde hij zijn masterdiploma aan hetzelfde instituut. Zijn onderzoek naar de Blues werd beloond.

Efraïm speelt op grote jazzpodia met The Preacher Men, The Ploctones & New Cool Collective Big Band. Hij heeft ook samengewerkt met het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. In 2017 en 2018 werkte hij als arrangeur voor het Nederlands Jeugd Jazz Orkest. Hij is muzikaal leider, dirigent en arrangeur van het Amsterdam Funk Orchestra. In 2019 won hij de Edison Publieksprijs met zijn muziekgroep The Preacher Men.

Efraïm speelde op het North Sea Jazz Festival in Nederland, het Standard Bank Jazz Festival in Zuid-Afrika, het Tokyo Jazz Festival in Japan en nog veel meer festivals. Daarnaast werkte hij jarenlang voor de NTR radioprogramma’s Mijke & Co Live. Daar kreeg hij de kans om te spelen met en arrangeren voor verschillende artiesten zoals Oleta Adams, Dr. Lonnie Smith, Gregory Porter, George Duke en Chris Potter.

Meer info: efraimtrujillo.com

Rembrandt Trio + Efraïm Trujillo live BIM huis 24 augustus 2020:
https://www.youtube.com/watch?v=q9KYg6YdDwo

 

Foto: Ferry Knijn