AGENDA

 

 

Alle PJPJ-concerten worden gehouden in de sfeervolle Grote Zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH in Voorschoten. Het Cultureel Centrum ligt centraal in Voorschoten met volop gratis parkeergelegenheid en op korte afstand lopen van het treinstation Voorschoten en de bushaltes 5 en 45 in het centrum van Voorschoten. Het Cultureel Centrum is rolstoeltoegankelijk.

 

De concerten beginnen, tenzij anders vermeld, om 20.00 uur en eindigen omstreeks 22.15 uur. 

 

De toegangsprijs is € 7,00 per persoon en voor donateurs en sponsors gratis. Voor het Piet Wezepoel Jazz Festival is de entree € 12,50 per persoon en voor studenten € 5,00 per persoon. Voor donateurs is entree van het jazz festival gratis. Kinderen tot 18 jaar gratis.

 

De concertagenda voor 2018/2019 is uit. Hierna een overzicht van de data en optredens. De agenda in papieren vorm ligt bij elk jazzconcert voor u klaar en kan ook aangevraagd worden bij de sceretaris van PJPJ via secretaris@pjpj.nl. De agenda ontvangt u dan per post.

 

Jazzafdeling Koninklijke Concervatorium Den Haag bestaat 40 jaar !

De afdeling Jazz van het Koninklijk Conservatorium bestaat 40 jaar. Wat in 1978 is begonnen als een lokale jazzklas onder leiding van Frans Elsen en Peter Nieuwerf met uitsluitend Nederlandse studenten, is in vier decennia uitgegroeid tot een internationale gerenommeerd jazzafdeling.

Bekijk hier 40 jaar historie en festivalprogramma.

 

Jubileumseizoen 2018/2019, 25 jaar, met veel 'oud studenten' en docenten Conservatorium Den Haag

Dit komend seizoen 2018-2019 van ‘Podium Jong Professionals Jazz’ staat in het teken van ons 25-jarig bestaan. In 1994 werd het podium opgericht door Piet Wezepoel en begonnen de eerste jazzconcerten van PJPJ in het (oude) Wapen van Voorschoten in de Voorstraat. Piet organiseerde deze concerten meer dan 20 jaar lang en hieruit ontstond ook het ‘Piet den Hartog Jazz Festival’ waaruit later weer ‘Jazz Culinair’ ontstond. Sinds september 2013 organiseert PJPJ jazzconcerten in het Cultureel Centrum Voorschoten en dit is een groot succes.

 

Vanwege het jubileum presenteren wij dit jaar concerten met veel “oud studenten en docenten” van het Koninklijk Conservatorium Den Haag; topklasse jazz! Deze topmusici zullen samenspelen met jong talent van nu! Het wordt dus een zeer bijzonder jazzseizoen en wij nodigen u allen uit om zo vaak mogelijk bij deze concerten te komen kijken!

 

Fotocollage van musici die komend seizoen optreden:

 

10 november 2018 om 20.00 uur
John Ruocco, saxofoon en Rachel Gould, zang - Weekend van de Kunst

PJPJ is deelnemer van:

 

 

 

 

John Ruocco, saxofoon 

John Ruocco, conservatoriumdocent saxofoon en klarinet is altijd op zoek naar originaliteit in zijn spel en in zijn lesgeven. John werd geboren in 1952 in New Haven in de staat Connecticut en speelde met de ‘groten’ der aarde waaronder Dizzy Gillespie, Art Farmer, Slide Hampton, Beaver Harris, Teddy Edwards, Philip Catherine, Billy Hart, Kenny Werner,Richard Rousselet, Michel Herr, ACT Big Band en Joe Lovano (zijn grote inspiratie) en in Europa met o.a. Toots Thielemans.

 

Tussen 1981 en 1985 gaf hij al les aan het conservatorium in Luik waarna hij vanaf 1987 een docentschap verwierf aan het Koninklijk Conservatorium als saxofoondocent en vanaf de jaren ’90 ook als leider/dirigent van de Big Band van het Koninklijk Conservatorium.

 

Rachel Gould, zang

 

Rachel Gould (1953) studeerde cello en klassieke zang op de universiteit van Boston. Begon haar zangcarrière in de vroege jaren ’70 in de Verenigde Staten en ontdekte de jazzmuziek. Toerde door Europa; door Duitsland, Nederland en Polen trad op in TV shows in Duitsland en als soliste op de radio in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen, Zwitserland en ook in de Verenigde Staten. Vestigde zich in 1975 in Duitsland, vanaf 1988 in Zwitserland en vanaf 1991 in Nederland waar zij docente werd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor 20 jaar lang!

 

Rachel werkte met Chet Baker en nam een album met hem op. Later bracht zij ook albums onder haar eigen naam uit. Rachel heeft een schat aan ervaring en is een unieke zangeres op hoog niveau. Stond op het podium met Benny Bailey, Billy Brooks, Philip Catherine, Jake Hanna, Woody Herman, Sal Nistico, Enrico Pieranunzi en vele anderen. Zij woont momenteel deels in Engeland en PJPJ is erg trots om haar te mogen ontvangen op ons jazzpodium in het Cultureel Centrum in Voorschoten.   

 

John en Rachel treden op met de jong professionals:

Federica Lorusso, piano

 

Alessio Calore, contrabas

 

Nitin Parree, drums

 

 

 

 

8 december 2018 om 20.00 uur
René ten Cate, vibrafoon, Claudio Jr De Rosa, saxofoon en Tjeerd Klapwijk, drums

René ten Cate, vibrafoon

René ten Cate speelde al op jonge leeftijd piano en drums. Later ontdekte hij de vibrafoon die als het ware een combinatie van deze beide instrumenten vormt.

 

In 1987 ging hij naar het Koninklijk Conservatorium waar hij met glans afstudeerde. Hij speelde zowel jazz als fusion in diverse formaties en was enkele keren te gast bij de Big Band 'The Skymasters' en trad daarmee op voor zowel radio als TV.

 

Door de jaren heen werkte hij met onder meer John Ruocco, Pia Beck, Andrea van Otterloo, Ben Herman, Scott Hamilton, Ruud Brink, Jan Menu, Ruud Breuls, Jarmo Hoogendijk, Peter Tiehuis, Pat Metheny, Martin Drew, Alvin Queen, Leonardo Amuedo, Herman Schoonderwalt, Maarten van der Grinten, Ben van den Dungen en Benny Bailey.

 

Enkele 'Quotes' :

Alvin Queen: " I hear music"

Scott Hamilton: " a hell of a vibesplayer"

Bosko Petrovic: " een van Europa's beste vibrafonisten"

Cees Schrama:  ‘ een onterecht bescheiden vibrafonist’

 

Jazz Awards:

Finalist Denon Swing Award

Finalist Pall Mall Swing Award

Finalist Sky Masters Trophy

Genomineerd voor de Wessel Ilcken prijs

 

Claudio Jr De Rosa, saxofoon

Claudio Jr De Rosa (1992) is een rijzende ster in de Europese jazzscene; saxofonist, arrangeur en componist en won al vele prijzen waaronder de ‘Louis van Dijk Jazz Award’ (2016), ‘Best New Talent’ op de ‘European Award Tuscia In Jazz’ (2015) en de ‘Leiden Jazz Award’ (2015).

 

Sinds 2007 kreeg Claudio als jong talent al de kans om op te treden op veel belangrijke podia en festivals waaronder ‘Jazz By The Pool Festival’, ‘Sorrento Jazz’, ‘Bucharest Jazz Festival’, ‘Festival des Jeunes Talents’ (Straatsburg) en werkte samen met topmusici zoals Dave Liebman, Rosario Giuliani en Maria Pia De Vito. Dit jaar trad hij ook op het North Sea Jazz Festival op. In 2017 stond hij met zijn eigen jazzkwartet ook op het ‘Piet Wezepoel Jazz Festival’ in Voorschoten.

 

Enkele quotes:

Andrea Tofanelli, trumpet player: “De Rosa highlight a great individuality, lyric and instrumental skills definitely out of the norm”  

Tom Beetz, journalist: “De Rosa, heeft een prachtige volle sound en het geluid volgens het recept van de jazztraditie met een scheutje Coltrane, een vleugje Rollins en de snelheid van Johnny Griffin”. (jazzflits, the Netherlands, 2016)

 

Tjeerd Klapwijk, drums

Tjeerd Klapwijk (1963) werd op 16-jarige leeftijd aangenomen in de vooropleiding (School voor Jong Talent) van het Koninklijk Conservatorium. Hij begon met de studie klassiek slagwerk maar was al jaren actief als rockdrummer. Hij werd spontaan de jazzafdeling binnengetrokken door medestudenten en naast ‘compositie’ en ‘muziekregistratie’ studeerde hij uiteindelijk af met een ‘uitvoerend musicus’ diploma jazzdrums.

 

Tjeerd volgde na zijn conservatoriumstudie lessen bij de uit New York afkomstige topdocent en jazzdrummer ‘Jim Chapin’. Hij bleef echter in zijn ‘professionele drumleven’ veel verschillende stijlen van muziek beoefenen (theater tot coverband) en leidt momenteel zijn eigen drumschool in Voorschoten. Tjeerd deelde in de afgelopen 32 jaar het podium met veel topmusici waaronder Pat Metheney, Ruud Brink, Nicola Stilo, Bruno Marini, Frans Elsen, John Ruocco, Tony Overwater, Simon Rigter, Karel Boehlee, Charlie Green en Ron Baggerman. Hiernaast is hij sinds december 2015 voorzitter van Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten.

 

Met welke jonge professionals René, Claudio en Tjeerd optreden wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

26 januari 2019 om 20.00 uur
Big Band Conservatorium Den Haag

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag

 

De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft een lange geschiedenis. Midden jaren zeventig formeerden  studenten en docenten zelf al een big band. Eind jaren zeventig werd pianist en arrangeur Frans Elsen de eerste vaste dirigent. De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, die in 1979 van start ging, is als het ware uit die big band voortgekomen. Vanaf het begin van de jaren negentig ging John Ruocco, klarinettist en saxofonist van Amerikaanse afkomst, de band leiden. In de loop der jaren is het repertoire van de big band flink gegroeid. Een deel bestaat uit arrangementen die door docenten en studenten van de jazzafdeling zijn geschreven. Uit deze arrangementen blijkt een grote veelzijdigheid aan stijlen en opvattingen. Een ander deel bestaat uit arrangementen van bekende gastdirigenten waarmee de Big Band heeft gewerkt.

 

De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft al meer dan twee decennia tijdens het North Sea Jazz Festival opgetreden.  De band werd daarbij regelmatig gedirigeerd door bekende gastcomponisten en -arrangeurs zoals Jim McNeely, Maria Schneider, Rob Pronk en Bill Holman. Zij schreven ook arrangementen voor de Big Band.

 

Een Big Band bestaat uit 5 saxofoons, 4 trompetten, 4 trombones en een ritme sectie bestaande uit drums, gitaar, bas en piano, soms aangevuld met een solist.

 

De Koninklijk Conservatorium Big Band speelt voor de 6e maal op rij in het Cultureel Centrum. De Big Band staat als vanouds onder de bezielende leiding van dirigent John Ruocco.

16 februari 2018 om 20.00 uur
Niels Tausk, trompet en zang

Niels Tausk, trompet en zang

Al vele jaren behoort Niels Tausk onbetwist tot een van de beste ‘bebop’ trompettisten van Nederland maar hij is nog veel meer:  Bandleider, componist en arrangeur, een veelgevraagd contrabassist en docent op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde bij Ack van Rooijen aan het Koninklijk Conservatorium en studeerde af met een onderscheiding. ‘

 

Niels staat bekend om zijn lyrische trompetspel. Hij is vooral sterk beïnvloed door trompettist Tom Harrell, die hij meerdere malen ontmoette en waarmee hij optrad in New York. Ook Chet Baker was een grote inspiratiebron voor hem. Niels deelde het podium met een keur aan jazztoppers waaronder Barry Harris, Teddy Edwards, Dizzy Gillespie, Wynton Marsalis, Kenny Barron, Phil Woods, Rein de Graaf trio, Mathilde Santing, Fay Claassen en vele anderen.

 

Niels stond al 8 maal op het North Sea Jazz Festival in diverse gerenommeerde bezettingen en in dit speciale jubileumjaar op deze bijzondere avond van Podium Jong Professionals Jazz met een fijne formatie van jong toptalent dat nu op het Koninklijk Conservatorium studeert! (namen volgen).

zo 10 maart 2018 om 15.00 uur
Jazzkoor Koninklijk Conservatorium Den Haag

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium o.l.v. Anka Koziel

Dit is beslist een van de leukste concerten van het jazzseizoen van PJPJ. Door het tijdstip ook zeer geschikt voor kinderen die gratis naar binnen mogen. Het Jazzkoor Koninklijk Conservatorium werd 9 jaar geleden opgericht door Anka Koziel, jazz-zangdocente aan het Conservatorium. Het koor bestaat uit voornamelijk zangstudenten uit het eerste en tweede studiejaar. Elk jaar is de groep dus weer nieuw. Het repertoire is afwisselend en bestaat uit veel bekende jazz en/of soulnummers in een arrangement van Anka zelf of van de jazzarrangeurs Kirby Shaw en Berty Rice. Het jazzkoor staat natuurlijk onder leiding van Anka Koziel zelf.

 

 

13 april 2019 om 20.00 uur
Yvonne Smeets, zang en Juraj Stanik, piano

Yvonne Smeets, zang

 ‘Grote muzikale artisticiteit en eigenheid’, met deze onderscheiding verliet Yvonne Smeets in 2006 summa cum laude het conservatorium, een jaar eerder won zij de publieksprijs en de tweede prijs op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. “Timing, improvisatie en originaliteit”, las het juryrapport.

 

Na een korte carrière als architect koos ze voor de muziek. Een gewezen rockzangeres viel voor de jazz en mengde het met wereldklanken uit Braziliaanse en klassieke muziek. Yvonne zong al tijdens haar zangstudie aan het Koninklijk Conservatorium op het North Sea Jazzfestival 2004 met Kenny Wheeler en de Big Band van het Koninklijk Conservatorium. In 2005 stond zij weer op het North Sea Jazz festival, ditmaal met de Big Band en Frank Tiberi. Hiernaast werkte zij ook in moderne en klassieke muziekprojecten zoals met het Asko ensemble en ensemble Royal.                                                                                               

 

Momenteel is Yvonne zelf hoofdvakdocent jazz-zang aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium.

 

Foto: ©Beeldsmaak fotografie

 

Juraj Stanik, piano 

Juraj Stanik trad op met veel grote namen uit de nationale en internationale jazzwereld. Juraj toerde met topmusici zoals Benjamin Herman en Ack van Rooijen. Hij is een lyrische creatieve improvisator met een ijzersterke timing. Juraj Stanik is nu hoofddocent jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium.

 

 

 

Met welke jonge professionals Yvonne en Juraj optreden wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

 

25 mei 2019 aanvang 17.00 uur
4e Piet Wezepoel Jazz Festival

 

4e Piet Wezepoel Jazz Festival 

Jazzfestival op topniveau voor en door jong en oud. Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ) organiseert voor de 4e keer het “Piet Wezepoel Jazz Festival” in het Cultureel Centrum. Naast optredens van de School voor Jong Talent en jazzformaties van studenten van de jazzafdeling, ook docenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag waaronder jazz acts van internationale klasse! Donateurs van PJPJ hebben gratis toegang.  

Informatie over wie optreden volgt in maart 2019.

 

 

Uitgevoerde jazzconcerten

Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2018/2019

22 september 2018

Erik Kooger, drums, Ellister van der Molen, trompet, Dominyka Mickute, zang, Jack Kinsella, gitaar en Nikos Kalogiannis, contrabas 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 oktober 2018

 

Wim Bronnenberg, gitaar, Vincent Koning, gitaar, Kyriacos Kesta, contrabas en Michele Pazzini, drums

 

 

 

 

Uitgevoerde jazzconcerten 2017/2018

2 september 2017

Koen van der Plas, gitaar en Eglè Petrosiutè, zang 

 

 

Voor u heben opgetreden:

 

Koen van der Plas, gitaar 

Eglè Petrosiutè, zang

Tuure Makinen, saxofoon

Lewis Taylor, trompet

Andreas Schmitz, contrabas

 

 

 

 

 

9 september 2017 mini-concert tijdens Cultuurmarkt Voorschoten (Weekend van Voorschoten)

 

Andreas Schmitz kwartet

 

 

 

Het Andreas Schmitz Kwartet bestaat uit:


Kasper Moliin - saxofoon
Lewis Taylor - trompet en zang
Andreas Schmitz - contrabas
Andrea Nicolai - drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 oktober 2017 

 

Lina Aselskyte, zang  en Nano Pelaez Alonso, vibrafoon

 

 

Voor u traden op:

Nano Pelaez Alonso, vibrafoon

Lina Aselskyte, zang 

Raúl Santana - piano
Ignacio Santoro - contrabas
Michele Pazzini - drums

 

 

 

 

 

 

 

11 november 2017

Andreas Schmitz sextet met gastzangeres Irini Konstantinidi

 

De bezetting bij dit jazzconcert was:

Andreas Schmitz, contrabas

Irini Konstantinidi, zang

Andrea Nicolai, drums

Giorgios Tsolis, piano

Emilio Tritto, baritonsax

Lewis Taylor,  trompet

Enrico Le Noci, gitaar

 

 

 

 

 

 

9 december 2017

 

Armando Petrella, trombone en Dominika Zawada, zang

 

 

 

De volledige bezetting op 9 december 2017 was:

Armando Petrella, trombone

Dominika Zawada, zang

Katja HyunJung Ji, piano

Dimitris Koutantos, drums
Nikos Kalogiannis, contrabas
Canio Coscia T, saxofoon
 

 

 

27 januari 2018

 

Big Band Koninklijke Conservatorium Den Haag o.l.v. John Ruocco met gastzangeressen Dominika Zawada en Alkistis Lambropoulou

 

 

 

De leden van de Big Band zijn:

Saxofoon:

Ukko Heinonen
Tuure Makkinen
Tomas Natal de Brito Boto

Luka van de Pol

Jose Minguez

Trombone:
Yiannis Marinos
Stylianos Michans
Armando Petrella

Ricardo Almeida


Trompet:
Jacob Smit
Jan Toth
Mehmet Alper Unal
Ellister van der Molen

Ritmesectie:
Jasper Hilgerink, drums
Raphael Royer. contrabas
Hue Blanes, piano

Jack Kinsella, gitaar

 

 

17 februar 2018

 

Alkistis Labropoulou Jazz Quartet en Lorenzo Ditta Trio

 

 

Alkistis Labropoulou, zang

Lorenzo Ditta, piano

Raphael Royer, contrabas

Andrea Niccolai, drums

 

 

Een deel van het concert ook met:

Luka van de Pol, alt-saxofoon

Ukko Heinonen, tenor-saxofoon

 

 

 

 

zondag 11 maart 2018

 

Alba Careta Quintet met special guest Javier Campo

 

 

 

Alba Careta, trompet & zang

special guest Javier Campo, alt-saxofoon
Ukko Heinonen, tenor-saxofoon

Ignacio Santoro, contrabas

George Bereris, piano
Guillermo Martin, drums

 

 

14 april 2018

 

Marija Voitenkova, zang en Broken Circuits Quartet

 

Bezetting:

Marija Voitenlova - zang
Tomas Boto - altsaxofoon
Gonçalo Oliveira - gitaar

Raphael Royer - contrabas

Tijn Koenen - drums 

 

 

 

 

 

 

Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2016/2017

JAZZ-CONCERTEN IN HET SEIZOEN 2016/2017 

 

 

(te zien en te luisteren bij sfeerimpressies). Info over musici is te lezen bij 'nieuwsbrieven'


3 september 2016

 

Andreas Schmitzcontrabas en Lina Aselskyte, zang 

 

De volledige bezetting op 3 september 2016 was:

Andreas Schmitz - contrabas

Lina Aselskyte - zang

Maurits Roes - piano

Felician Erlenburg - saxofoon

Richie Struck, drums

 

 

 

 

 

1 oktober 2016

 

Eef Albers, gitaar en Jheynner Argote Frias, gitaar

 

De volledige bezetting op 1 oktober 2016 was:

Eef Albers - gitaar

Jheynner Argote Frias - gitaar

Yussif Barakat - contrabas

Guillermo Martin Viana - drums

 

 

 

 

 

 

 

12 november 2016

 

Raúl Santana, piano en Ronja Burve, zang

 

De volledige bezetting op 12 november 2016 was:

Raúl Santana, piano

Ronja Burve, zang

Patrieck Bonnet, saxofoon

Ignacio Santoro, contrabas

Louis Portal, drums

 

 

 

10 december 2016

 

 

Yorgos Efstathiou, gitaar en Dominika Zawada, zang

 

De volledige bezetting op 10 december 2016 was:

Dominika Zawada, zang

Yorgos Efstathiou, gitaar

Yussif Barakat, contrabas

Yorgos Bereris, piano

Andrea Niccolai, drums

 

 

29 januari 2017

 

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag olv John Ruocco met gastpianist Juraj Stanik

 

 

 

 

 

 

 

11 februari 2017

 

 

Alkistis Lampropoulou, zang en Víctor Oller Segura, piano 

 

De volledige bezetting op 11 februari 2017 was:

 

Victor Oller Segura, piano 

Alkistis Lampropoulou, zang

Andres Alaru, contrabas

Andrea Niccolai, drums 

 

12 maart 2017

 

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium o.l.v. Anka Koziel

 

 

Het jazzkoor:

Tamara Baas, Inês Teixeira Lopes, Nikki Hirs, Joanna Koziol, Chakseng Lam, Milda Mačiulaitytė, Dominyka Mickute, Herman Otten en Cúnla Williams.

 

Begeleiding: 

Victor Oller Segura, piano, Bjorn Vandenneucker, contrabas en Michele Pazzini, drums.

 

8 april 2017

 

Fernán Mejuto Vazquez, vibrafoon en Marija Voitenkova, zang 

 

De volledige bezetting was sop 8 april 2017

Fernán Mejuto Vazquez - vibrafoon

Marija Voitenkova - zang

Luciano Varela - contrabas

João Sousa - drums

 
Uitgevoerde jazzconcerten seizoen 2015/2016

JAZZ-CONCERTEN IN HET SEIZOEN 2015/2016 

 

(te zien en te luisteren bij sfeerimpressies). Info over musici is te lezen bij 'nieuwsbrieven'


12 september 2015

 

The Royal Sisters

 

De volledige jazzbezetting op 12 september was:

Liesbeth Gieben: zang  

Egle Petrosiute: zang

Liesbeth Maiburg: zang

Daniel Dudok: gitaar

Yussif Barakat: contrabas

Marcello Spagnolo: drums 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 oktober 2015

 

Francesco Sacchetti, gitaar en Minji Kim, zang

 

 

 

 

De volledige jazzbezetting op 24 oktober was:

Francesco Sacchetti - gitaar

Minji Kim - zang

Steven Willem Zwanink - contrabas

Marcello Spagnolo - drums

Claudio Jr De Rosa - tenorsaxofoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 november 2015

 

 

Sten Valdmaa, trombone en Ronja Burve, zang 

 

 

 

 

De volledige jazzbezetting op 14 november 2015 was:

Sten Valdmaa, trombone

Ronja Burve, zang

Christos Yerolatsitis, piano

Yussif Barakat, contrabas

Pauls Pokratnieks, drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 december 2015

 

 

Akvile Ruockute, viool en Lisa Koenig, zang

 

 

 

De volledige bezetting op 12 december 2015 was:

Akvile Ruockute, viool

Lisa Koenig, zang

Raùl Santana, piano

Conrad Noll, contrabas

Omiros Miltiadous, drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 januari 2016

 

 

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag o.l.v. John Ruocco met solisten Yvonne Smeets en Anka Koziel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 februari 2016

 

 

Marco Bernardi Quartet en Caspar van Wijk, tenorsaxofoon

 

De volledige bezetting op 13 februari 2016 was:

Marco Bernardi - alt saxofoon

Caspar van Wijk - tenor saxofoon

Katja HyunJung Ji - piano

Jussif Barakat – contrabass

Louis Portal-drums

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 maart 2016

 

Peter Primus Frosch, drums en Eric Ineke, drums

 

 

De volledige bezetting op 12 maart 2016 was:

 

Peter Primus Frosch - drums

Eric Ineke - drums

Claudio Jr De Rosa - tenor saxofoon

Marco Bernardi - alt saxofoon 

Raúl Santana - piano

Yussif Barakat - bas                            

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 april 2016

 

 

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium o.l.v. Anka Koziel

 

De volledige bezetting op 10 april was:

 

 

Zang: Alkistis Lampropoulou, Ackvile Ruockute, Dominika Zawada, Dominyka Mikute, Justina Klevinskaite, Lina Aselskyte , Maria Voitenkova en Anka Koziel

Piano:   Raúl Santana

Contrabas: Bernardo Sacconi

Drums:   Omiros Miltiadous 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

21 mei 2016

 

Miro Herak, vibrafoon, Fernán Mejuto, vibrafoon, Nano Pelaez, vibrafoon

 

De complete Line up op zaterdagavond 21 mei 2016 was:

Miro Herak – vibrafoon

Fernán Mejuto – vibrafoon

Nano Pelaez – vibrafoon

Raúl Santana – piano

Bernardo Sacconi – contrabas

Guillermo Almo Martin Viana - drums

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uitgevoerde jazz-concerten seizoen 2014/2015

JAZZ-CONCERTEN IN HET SEIZOEN 2014/2015 

 

(te zien en te luisteren bij sfeerimpressies). Info over musici is te lezen bij 'nieuwsbrieven'


13 september 2014

Priscilla Nokoe en Constantijn Schaap en begeleidingsband

Priscilla Nokoe - zang

Constantijn Schaap - zang

Katya Hyun Jung Ji - piano

Giovanni Bermúdez - contrabas

Augustas Baronas - drums

 


25 oktober 2014

Nicolau Lafetá Quartet met zangeres Mose Franssen 

Mose Franssen - zang

Niels Tausk - trompet (verving Nicolau Lafetá)

Elizabeth Fadel - piano

Luis Daniel Moura - drums

Matheus Nicolaievsky - bas

 


15 november 2014

Ingi Bjarni Trio met zangeres Maria Magnúsdóttir

 

Maria Magnúsdóttir - zang

Ingi Bjarni Skúlason - piano

Cyrille Obermüller - bas

Pauls Pokratnieks - drums

 


20 december 2014

Jazzkoor Koninklijk Conservatorium Den Haag o.l.v. Anka Koziel en Jazztrio Raul Santana - piano, Bernardo Sacconi - bass, Pepijn Tusveld - drums

 

Jazzkoor:

Lisa Koenig, Ronja Burve, Dominika Zawada, Lina Aselskyte, Levi Cox, Hyo Seon Kim en Marija Voitenkova.

 
 

24 januari 2015

Big Band van Koninklijk Conservatorium Den Haag o.l.v. John Ruocco met solist Martijn van Iterson - gitaar

 

 


14 februari 2015

Laurence Fish trio met gastzangeres Egle Petrosiute 

 

Het trio bestaat uit:

Laurence Fish – piano

Matheus Nicolaiewsky – contrabas

Louis Portal - drums

 

 

14 maart 2015

Call it SexTet Jazz Band met gast zangeres Liesbeth Maiburg

 

Claudio Jr De Rosa - sopraansaxofoon en arrangementen

Marco Bernadi - altsaxofoon

Alesandro Russo - tenorsaxofoon

Alessio Bruno - contrabas

Omiros Miltiadous - drum

 

 

11 april 2015

Kasper Moliin Kwartet met gast zangeres Liesbeth Gieben

 

Kasper Moliin - altaxofoon

Dimitris Verdinoglou - piano

Matheus Nicolaiewsky - contrabas

Augustas Barones - drums

 

 

 

16 mei 2015

Rob van Kreeveld, piano en Yvonne Smeets, zang

 

met Matheus Nicolaiewsky op contrabas en Thomas de Visser op drums

 

 

 

Uitgevoerde jazz-concerten seizoen 2013/2014

De jazz-concerten in het seizoen 2013/2014 werden uitgevoerd door:

(te zien en te luisteren bij sfeerimpressies). Info over musici is te lezen bij 'nieuwsbrieven

 


6 september 2013

Constantijn Schaap & The Shepherds. Special Guest Yvonne Smeets, zangeres

Constantijn Schaap - zang

Daniël Dudok - gitaar

Vera Marijt - piano

Marijn van de Ven - contrabas

Renske Vinke - drums

 


4 oktober 2013

Manvydas Pratkelis met jazztrio Big Little Emotion

Manvydas Pratkelis – altsaxofoon

Grigoris Theodoridis – contrabas

Augustas Baronas – drums

Vytautas Straizys – piano

 


2 november 2013

Jacopo Mezzanotti & Joe Midnights Space Trio

Jacopo Mezzanotti - gitaar

Alessio Bruno - contrabas

Marcello Spagnolo - drums

 


7 december 2014

Priscilla Nokoe & begeleidingsband

Priscilla Nokoe - zang

Katja Huyun Jun Ji - piano

Gregoris Theodoridis - contrabas

Pauls Pokratnieks - drums

 


4 januari 2014

Alessio Bruno Trio

Alessio Bruno - contrabas

Luca Perciballi - gitaar en electronische effecten

Gregorio Ferrarese - drums

 


8 februari 2014

Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag, dirigent John Ruocco

Solist op 8 februari 2014 was zanger Constantijn Schaap uit Voorschoten

 


1 maart 2014

Emilio Tritto and Friends 

Emilio Tritto - bariton en sopraan saxofoon

Francesca Tandoi - piano

Alessio Bruno - contrabas

Marcello Spagnolo - drums

 


5 april 2014

Liesbeth Gieben & band 

Liesbeth Gieben - zang

Katja Jung Ji - piano

Grigoris Theodoridis - contrabas

Jacopo Zanette - drums 

 


10 mei 2014

Unieke Jazzformatie: T.R.A.S.K.
(Tausk, Rigter, Albjerg, Stanik en Klapwijk)

Niels Tausk - trompet

Simon Rigter - saxofoon

Erik Albjerg - contrabas

Juraj Stanik - piano

Tjeerd Klapwijk - slagwerk/drums

PIET WEZEPOEL
JAZZFESTIVAL
PROGRAMMA >
SFEERIMPRESSIE >

 

AANMELDEN
NIEUWSBRIEF >

 

 

 

 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Audio van Hooidonk, Leiden

CRealiTijd, technische workshops

Frans Spendel Makelaardij

Gemeente Voorschoten

Grapefish

Koninklijk Conservatorium 's-Gravenhage

Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

Praktijk Frisolaan, manuele- en fysiotherapie

René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

Sportfondsen Voorschoten

Stichting Fonds tot steun, Amsterdam

Stichting Senioren Voorschoten

J. van Vliet & Zn. Tweewielerspecialist

W. van Rooyen, veevoerders