SFEERIMPRESSIE Seizoen 2023-2024

 

16 september 2023 Haeyeon Quintet

Haeyeon Quintet 

 

Haeyeon Jang, piano

Jim van de Klundert, gitaar

Zalan Berta, elektrische bas

Marcello Saracino, drums

Nadine Serhalawan, sopraan- en altsaxofoon

 

Goed bezocht openingsconcert PJPJ met Haeyeon Quintet

Op zaterdagavond 16 september 2023 vond de 1e concert van het 29e seizoen van PJPJ plaats in het Cultureel Centrum Voorschoten met het optreden van het Haeyeon Quintet. Het concert was met 110 bezoekers goed bezocht.  

 

Pianiste Haeyeon Jang, afkomstig uit Zuid-Korea, is de leider van het quintet en studeert Master Jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium. Haeyeon had een goed afgewisseld programma samengesteld uit eigen composities, bekende jazz standards, en modernere composities van jazz grootheden zoals Chick Corea, Joe Henderson en Pat Metheny. Haar composities zijn spannend en sfeervol, goed gevarieerd door een goede balans tussen thema en improvisaties, mooie orkestraties. en bovendien zeer verhalend, vandaar titels zoals The Trick is to Keep Breathing, Run Forrest, Run, Be Anyone, A Goodbye Song. De standards waren bekende stukken zoals You’re My Everything en Alone Together.

 

In het quintet speelden mee Zalan Berta, bas (uit Hongarije), Marcello Saracino (uit Italïe) en de Nederlandse Nadine Serhalawan (alt- en sopraansaxofoon) en Jim van de Klundert (gitaar). Allen zeer muzikale begeleiders met mooie solistisch bijdragen. Het werd een fijne avond vanwege het goede spel van iedereen, de attente muzikale interactie en het enthousiasme van de bezoekers.

W1.Foto_Haeyeon_Quintet_16-9-2023.jpg W2.Haeyeon_Jang.jpg W3._Zalan_Berta.jpg W4._Heayeon_Quintet.jpg W5._nadine_Serhalawan.jpg W6._Jim_van_de_Klundert.jpg W7._Marcello_Saracino.jpg

W1.Foto_Haeyeon_Quintet_16-9-2023.jpg

W2.Haeyeon_Jang.jpg

W3._Zalan_Berta.jpg

W4._Heayeon_Quintet.jpg

W5._nadine_Serhalawan.jpg

W6._Jim_van_de_Klundert.jpg

W7._Marcello_Saracino.jpg

 

 

 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Audio van Hooidonk, Leiden

Frans Spendel Makelaardij

Gemeente Voorschoten

Grapefish

Koninklijk Conservatorium ’s-Gravenhage

J. van Vliet & Zn. Tweewielerspecialist

Praktijk Frisolaan, manuele- en fysiotherapie

René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

Stichting Senioren Voorschoten

Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

Van Rooyen & De Goede VOF