SFEERIMPRESSIE Seizoen 2023-2024

 

4 november 2023 Marco Ullstein Quintet

 

Marco Ullstein Quartet

 

Marco Ullstein, vibrafoon

Emiliano Roca, gitaar

Pietro Mirabassi, tenorsaxofoon

Francesco Parsi, drums

Arjun Ramdas, contrabas

 

Enthousiaste jonge jazzprofessionals tijdens PJPJ-jazzconcert met Marco Ullstein Quintet

 

Veel enthousiasme was er bij zowel de jonge jazzprofessionals als het publiek tijdens het jazzconcert van Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) op 4 november 2023 in het Cultureel Centrum Voorschoten. De waardering van de ruim 120 bezoekers voor de jazzstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag was duidelijk waar te nemen door het instemmende applaus.

 

Het Marco Ullstein Quintet met Marco Ullstein, vibrafoon, Emiliano Roca, gitaar, Pietro Mirabassi, tenorsaxofoon, Francesco Parsi, drums en Arjun Ramdas, contrabas speelden vooral originele composities. Indrukwekkend waren de solo’s van alle bandleden. Op Facebook van PJPJ (pjpj.voorschoten) staat een video van een van de composities.

 

Met doordachte en melodieuze originele composities zoals Aspire, Breeze, The Present Past, Rays lieten de jonge professionals zien en horen waar zij nu al toe in staan zijn. De twee standards All or nothing at all en In a sentimental mood vertolkten ze met eigen arrangementen. Op vakkundige wijze combineert het quintet de jazztraditie met hedendaagse elementen door de unieke instrumentatie van vibrafoon, tenorsaxofoon, gitaar, bas en drums. Dit alles onder leiding van vibrafonist en componist Marco Ullstein.

W1.Marco_Ullstein_Quintet.jpg W2._Marco_Ullstein.jpg W3._Marco_Ullstein.jpg W4.Pietro_Mirabassi.jpg W5._Arjun_Ramdas.jpg W6.Marco_Ullstein_Quintet.jpg W7.Emiliano_Roca.jpg W8._Francesco_Parsi.jpg W9_Marco_Ullstein_Quintet.jpg W10._Marco_Ullstein_Quitent.jpg

W1.Marco_Ullstein_Quintet.jpg

W2._Marco_Ullstein.jpg

W3._Marco_Ullstein.jpg

W4.Pietro_Mirabassi.jpg

W5._Arjun_Ramdas.jpg

W6.Marco_Ullstein_Quintet.jpg

W7.Emiliano_Roca.jpg

W8._Francesco_Parsi.jpg

W9_Marco_Ullstein_Quintet.jpg

W10._Marco_Ullstein_Quitent.jpg

 

14 oktober 2023 Moon Quintet

Moon Quintet

 

Innemend PJPJ-jazzconcert met Moon Quintet in Cultureel Centrum Voorschoten

Het Moon Quintet met zangeres Eva Luna Kordas, Elmar Suijker (gitaar), Luca Pedana (drums), Basso Chan (contrabas) en Jeonghyun Choi (piano) gaven afgelopen zaterdag 14 oktober 2023 bij Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) in het Cultureel Centrum Voorschoten een innemend jazzconcert.

 

Het concert bestond uit een afwisseling van eigen composities en bekende standards. Op innemende wijze nam zangeres Eva Luna Kordas de bezoekers mee in de totstandkoming en vertolking van haar eigen composities, zoals Tot rust komen, Lovendlessbeing en I Wish I Could be a child again. De standards waren onder andere Moon and Sand (William Engvick, Morty Palitz, Alec Wilder) en Polka Dots and Moonbeams (Jimmy van Heusen and Johnny Burke).

 

De bandleden van dit quintet kennen elkaar van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en voor hen was dit het eerste concert in deze samenstelling. Het werd een fijne avond mede vanwege het goede spel van iedereen, de attente muzikale interactie en het enthousiasme van de bezoekers.

 

W1.Moon_Quintet_14-10-2023_PJPJ.jpg W2.DSC_6960.jpg W3.DSC_6937.jpg W4.DSC_6901.jpg W5.DSC_6989.jpg W6.DSC_6928.jpg W7.DSC_7035.jpg W8.DSC_7164.jpg W_Ru_1.jpg W_Ru_2.jpg W_Ru_3.jpg

W1.Moon_Quintet_14-10-2023_PJPJ.jpg

W2.DSC_6960.jpg

W3.DSC_6937.jpg

W4.DSC_6901.jpg

W5.DSC_6989.jpg

W6.DSC_6928.jpg

W7.DSC_7035.jpg

W8.DSC_7164.jpg

W_Ru_1.jpg

W_Ru_2.jpg

W_Ru_3.jpg

 

16 september 2023 Haeyeon Quintet

Haeyeon Quintet 

 

Haeyeon Jang, piano

Jim van de Klundert, gitaar

Zalan Berta, elektrische bas

Marcello Saracino, drums

Nadine Serhalawan, sopraan- en altsaxofoon

 

Goed bezocht openingsconcert PJPJ met Haeyeon Quintet

Op zaterdagavond 16 september 2023 vond de 1e concert van het 29e seizoen van PJPJ plaats in het Cultureel Centrum Voorschoten met het optreden van het Haeyeon Quintet. Het concert was met 110 bezoekers goed bezocht.  

 

Pianiste Haeyeon Jang, afkomstig uit Zuid-Korea, is de leider van het quintet en studeert Master Jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium. Haeyeon had een goed afgewisseld programma samengesteld uit eigen composities, bekende jazz standards, en modernere composities van jazz grootheden zoals Chick Corea, Joe Henderson en Pat Metheny. Haar composities zijn spannend en sfeervol, goed gevarieerd door een goede balans tussen thema en improvisaties, mooie orkestraties. en bovendien zeer verhalend, vandaar titels zoals The Trick is to Keep Breathing, Run Forrest, Run, Be Anyone, A Goodbye Song. De standards waren bekende stukken zoals You’re My Everything en Alone Together.

 

In het quintet speelden mee Zalan Berta, bas (uit Hongarije), Marcello Saracino (uit Italïe) en de Nederlandse Nadine Serhalawan (alt- en sopraansaxofoon) en Jim van de Klundert (gitaar). Allen zeer muzikale begeleiders met mooie solistisch bijdragen. Het werd een fijne avond vanwege het goede spel van iedereen, de attente muzikale interactie en het enthousiasme van de bezoekers.

W1.Foto_Haeyeon_Quintet_16-9-2023.jpg W2.Haeyeon_Jang.jpg W3._Zalan_Berta.jpg W4._Heayeon_Quintet.jpg W5._nadine_Serhalawan.jpg W6._Jim_van_de_Klundert.jpg W7._Marcello_Saracino.jpg

W1.Foto_Haeyeon_Quintet_16-9-2023.jpg

W2.Haeyeon_Jang.jpg

W3._Zalan_Berta.jpg

W4._Heayeon_Quintet.jpg

W5._nadine_Serhalawan.jpg

W6._Jim_van_de_Klundert.jpg

W7._Marcello_Saracino.jpg

 

 

 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Audio van Hooidonk, Leiden

Frans Spendel Makelaardij

Gemeente Voorschoten

Grapefish

Koninklijk Conservatorium ’s-Gravenhage

J. van Vliet & Zn. Tweewielerspecialist

Praktijk Frisolaan, manuele- en fysiotherapie

René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

Stichting Senioren Voorschoten

Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

Van Rooyen & De Goede VOF