Marco Ullstein Quintet

4-11-2023

  • Marco Ullstein, vibrafoon
  • Emiliano Roca, gitaar
  • Pietro Mirabassi, tenorsaxofoon
  • Francesco Parsi, drums
  • Arjun Ramdas, contrabas

Enthousiaste jonge jazzprofessionals tijdens PJPJ-jazzconcert met Marco Ullstein Quintet

Veel enthousiasme was er bij zowel de jonge jazzprofessionals als het publiek tijdens het jazzconcert van Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) op 4 november 2023 in het Cultureel Centrum Voorschoten. De waardering van de ruim 120 bezoekers voor de jazzstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag was duidelijk waar te nemen door het instemmende applaus.

Het Marco Ullstein Quintet met Marco Ullstein, vibrafoon, Emiliano Roca, gitaar, Pietro Mirabassi, tenorsaxofoon, Francesco Parsi, drums en Arjun Ramdas, contrabas speelden vooral originele composities. Indrukwekkend waren de solo’s van alle bandleden. Op Facebook van PJPJ (pjpj.voorschoten) staat een video van een van de composities.

Met doordachte en melodieuze originele composities zoals Aspire, Breeze, The Present Past, Rays lieten de jonge professionals zien en horen waar zij nu al toe in staan zijn. De twee standards All or nothing at all en In a sentimental mood vertolkten ze met eigen arrangementen. Op vakkundige wijze combineert het quintet de jazztraditie met hedendaagse elementen door de unieke instrumentatie van vibrafoon, tenorsaxofoon, gitaar, bas en drums. Dit alles onder leiding van vibrafonist en componist Marco Ullstein.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.