KC Big Band o.l.v. Claudio Jr De Rosa

23-03-2024

Bezetting:

Saxofoons: Nadine Serhalawan, Andrés Calero Mesonero, Pablo Cruz Placer, ook fluit, Antonio Onieva, ook klarinet, fluit en Jaume Pineda Soler, ook fluit
Trompet: Giuseppe Alfano, Jakub Gatek, Esther Fernandez Mata en Johannes Kavanagh
Trombone: Gonçalo Dos Reis Sousa, ?, Giovanni D’Agostino Correa en Mário Faria Machado
Piano: Jack Huddlestone
Gitaar: Pantelis Protopapas
Contrabas: Gonçalo Feijão
Drums: Kwint Hendriks
Zang: Selene Zuppardo
Percussie/vibrafoon: Antonin Jaccard

 

Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band!

De Grote Zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten was met 230 bezoekers tijdens het optreden van de Big Band van het Koninklijk Conservatorium bij Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) op zaterdag 23 maart 2024 helemaal vol. Voor PJPJ is dit een record!  Ruim voor aanvang van het concert stroomden de bezoekers al de zaal binnen. Zoals bij elk concert was er een gezellige sfeer. De bezoekers genoten in grote mate van het optreden van KC Big Band onder leiding van dirigent Claudio Jr De Rosa.

Het concert werd geopend door het hoofd van de jazzafdeling van het Conservatorium, Bart Suèr. Hij vertelde de bezoekers over het spannende programma van dit big band-project. Alle arrangementen zijn van de studenten zelf, en de meeste composities ook. De muzikale fascinaties van de huidige generatie studenten, als ook de spannende klank-kleuren en klankcombinaties (vooral door de vele blazers), komen daarmee goed naar voren. Het is spannend om naar te luisteren!

De veelal master jazzstudenten vormen samen de KC Big Band. Al jaren is het traditie dat de band bij PJPJ komt optreden en dit jaar was het wel een bijzonder concert door de arrangementen en composities van de studenten zelf. Sommige van hen waren aanwezig om live hun creaties te beleven. Live is immers veel intenser dan een opname.

Ook dit jaar verzorgde en sponsorde Ristorante Va Bene uit Voorschoten voorafgaand aan het concert een heerlijke lasagne-maaltijd voor de studenten, begeleiders en vrijwilligers van PJPJ. Dat werd door ieder zeer op prijs gesteld!

Klik op de foto’s om deze te vergroten.