Haeyeon Quintet

16-09-2023

  • Haeyeon Jang, piano
  • Jim van de Klundert, gitaar
  • Zalan Berta, elektrische bas
  • Marcello Saracino, drums
  • Nadine Serhalawan, sopraan- en altsaxofoon

Goed bezocht openingsconcert PJPJ met Haeyeon Quintet

Op zaterdagavond 16 september 2023 vond de 1e concert van het 29e seizoen van PJPJ plaats in het Cultureel Centrum Voorschoten met het optreden van het Haeyeon Quintet. Het concert was met 110 bezoekers goed bezocht.

Pianiste Haeyeon Jang, afkomstig uit Zuid-Korea, is de leider van het quintet en studeert Master Jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium. Haeyeon had een goed afgewisseld programma samengesteld uit eigen composities, bekende jazz standards, en modernere composities van jazz grootheden zoals Chick Corea, Joe Henderson en Pat Metheny. Haar composities zijn spannend en sfeervol, goed gevarieerd door een goede balans tussen thema en improvisaties, mooie orkestraties. en bovendien zeer verhalend, vandaar titels zoals The Trick is to Keep Breathing, Run Forrest, Run, Be Anyone, A Goodbye Song. De standards waren bekende stukken zoals You’re My Everything en Alone Together.

In het quintet speelden mee Zalan Berta, bas (uit Hongarije), Marcello Saracino (uit Italïe) en de Nederlandse Nadine Serhalawan (alt- en sopraansaxofoon) en Jim van de Klundert (gitaar). Allen zeer muzikale begeleiders met mooie solistisch bijdragen. Het werd een fijne avond vanwege het goede spel van iedereen, de attente muzikale interactie en het enthousiasme van de bezoekers.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.