Daniel Sueiro Trio+Quintet

13-01-2024

Zeer mooie jazzpiano-klanken bij PJPJ in het Cultureel Centrum Voorschoten

De 120 bezoekers hebben genoten van een zeer geslaagd jazzconcert op 13 januari 2024, waar een goed samenhangend en gevarieerd repertoire overtuigend werd gespeeld door jazzpianist Daniel Sueiro met zijn trio, Vincent Kuiper, contrabas (verving Arjun Ramdas) en Nikiforos Bournousouzis op drums en na de pauze aangevuld met Pablo Cruz Placer, tenorsaxofoon en Jakub Gatěk, trompet.

Op geheel natuurlijke wijze leidde Daniel de muzikale reis van het trio door bekende jazzcomposities zoals ‘Darn That Dream, ‘My One And Only Love’ en ‘Shiny Stockings’, originals en vier eigen composities. De standards waren waardige hommages aan jazzmeesters als Count Basie en Cedar Walton.

Na de pauze voegde trompettist Jakub Gatěk en tenorsaxofonist Pablo Cruz Placer zich bij het trio. Het goede spel van het quintet leek sterk geïnspireerd op Art Blakeys ‘Jazz Messengers’. Daniel Sueiro presenteerde na de pauze vier eigen composities, wat een mooi contrast was met het meer klassieke jazz-repertoire. Er was ook een compositie van de jazzdrummer Nikiforos Bournouzouzis, getiteld ‘Ups-and-downs’. Alle jazzmusici zijn studenten zijn van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. behalve de contrabassist Vincent Kuipers, die op het laatste moment de zieke Arjun Ramdas verving, en wat hij erg goed deed.

De nieuwe geluidsboxen in het Cultureel Centrum maakten het geluid helderder en met een goed bas-geluid. Mede door de boxen klonk de goede vleugel van het Cultureel Centrum nu perfect in de hele zaal.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.