SWL Trio ft Nadine Serhalawan, saxofoon en Marco Ullstein, vibrafoon

19-11-2022

Sfeervol concert

Afgelopen zaterdagavond 19 november 2022 speelde het SWL Trio bestaande uit pianiste Sujae Jung, bassist Wolf Stratmann en drummer Lorenzo Mastrogregori in de Grote Zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten met 2 special guests; Marco Ullstein op vibrafoon en Nadine Serhalawan op sopraan- en altsaxofoon. Alle vijf zijn studenten aan het Koninklijk Conservatorium den Haag.

De zaal vulde zich met rond de 120 muziekliefhebbers. De eerste set opende met het duo-stuk ‘Me-a-li’ voor piano en contrabas geschreven door Sujae Jung; een klassiek aandoend stukje muziek. Hierna voegde drummer Lorenzo Mastrogregori zich bij het duo en volgde het triostuk ‘Heeom’ (Sujae Jung). Vervolgens voegde saxofoniste Nadine Serhalawan zich bij het trio en speelde het kwartet achtereenvolgens ‘Naima’ (John Coltrane), ‘Old Folks’ (Willard Robison) en ‘Elevate’, een compositie van bassist Wolf Stratmann waarbij de dynamiek zich opbouwde en een passend laatste stuk was voor de pauze en deze werd met een groot applaus door het aanwezige publiek ontvangen.

In de tweede set voegde vibrafonist Marco Ullstein zich bij de groep en zo bouwde het concert zich stap voor stap op. In de compositie ‘Summer Whale’ (Wolf Stratmann) speelde drummer Lorenzo Mastrogregori een bijzondere drumsolo. Toen volgden de composities ‘Rays’ (Marco Ullstein), ‘Aspire’ (Marco Ullstein) met duidelijke invloeden uit de ‘minimal music’ en ‘Outrocanzo’ (Gianluca Petrella), een moderne compositie met ritmische en dynamische wisselingen. De avond werd afgesloten met de compositie ‘Far Away’ van Sujae Jung.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.