Les Impératrices ft Leo Giger, drums en percussie

18-03-2023

  • Sarah Raabe, zang en percussie
  • Camille Bergsma, cello
  • Elsa Le Moigne, elektrische basgitaar
  • Maria Palma, harp
  • Leo Giger, drums en percussie

Op poster staat Marco Ullstein. Hij was verhinderd.

Fusie klassiek en jazz bij PJPJ concert in Cultureel Centrum Voorschoten

Afgelopen zaterdagavond 18 maart 2023 presenteerde de muziekstudentengroep ‘Les Impératrices’ zich op het podium van PJPJ in het Cultureel Centrum met een internationale formatie; allen studerend aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, bestaande uit zangeres Sarah Raabe (Duitsland), harpiste Maria Palma (Italië), celliste Camille Bergsma (Nederland), bassiste Elsa le Moigne (Frankrijk) en gastspeler op drums en percussie Leo Giger (Zwitserland). Voor een gevulde zaal opende Maria het concert met solo harp en voegden de andere vier zich bij haar voor hun compositie ‘Freedom Song’ op een tekst van Khalil Gibran met geïmproviseerde zang van zangeres Sarah.

De teksten van de songs van Les Impératrices vallen op door hun maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ervaringen zoals ook het met basgitaar en cello beginnende nummer ‘Trust’ met 3-stemmige zang, de tweede compositie van de avond. Hierna volgen ‘Nobody Else’, een ballad in ¾ maat, ‘Secret Love’ met intro op Darbuka en een reggae gedeelte en het dreigende slotstuk voor de pauze ‘Russia’!

Set twee begint met een knappe cello solo van Camille en het stuk ‘Doucement’ in een Samba ritme, bassiste Elsa begint met ‘Stranger’ en dit stuk eindigt met een drumsolo van Leo. Dan volgt een harp solo van Maria en de compositie ‘Don’t you worry’ over de zich altijd zorgen makende moeder van Sarah en eindigend met 5-stemmig gezongen “Don’t You Worry”. Hierna speelt de groep de cover ‘Creep’ van Radiohead in 7/4 maat en sluit het concert af met de ritmische compositie ‘Just Talking’ en een daverend applaus van het publiek.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.