Tengu Malina Bossa Nova Project

25-09-2021

  • Martina Bergonzoni – zang
  • Niccolò Zanella – tenorsaxofoon
  • Mauro Cottone – contranbas
  • Ilia Rayskin – drums

Sfeervol jazzconcert bij PJPJ in het Cultureel Centrum

Dankzij de nieuwe overheidsregels kon er weer een jazzconcert in het Cultureel Centrum plaatsvinden voor een grote groep jazzliefhebbers zoals vóór de Corona. Er verzamelden zich tegen de 100 personen in het Cultureel Centrum voor een volledig concert in twee delen met een pauze.

De groep die optrad, het ‘Tengu Malina Bossa Nova Project’ bestaat uit 4 jonge musici; Martina Bergonzoni, zang en akoestisch gitaar, Niccolò Zallena op tenorsaxofoon, Mauro Cottone op contrabas en Ilja Raiskin op drums.

De eerste set werd geopend door Niccolò, Mauro en Ilja en zij speelden in swing de jazzstandards ‘Out of Nowhere’, ‘But Not For Me’ en ‘Body and Soul’. Hierna voegde Martina zich bij het trio en speelden zij pure Bossa Nova (Braziliaanse) muziek van bekende Bossa Nova componisten zoals Bia Krieger, Joao Gilberto en Antonio Carlos Jobim en kwamen de volgende muziekstukken voorbij; Minha Andorinha, Eu Quero um Samba, Chega De Saudade, Regra Tres (Vinicius De Moraes) en Corcovado. Het publiek applaudisseerde spontaan na elke solo!

Na de pauze speelde het trio eerst weer drie jazzstandards; ‘Sandu’, ‘Sonnymoon for Two’ en ‘Without a Song’ waarna Martina zich weer bij het trio voegde met gitaar en zang. Mooie uitvoeringen van de Bossa Nova’s Izaura, Danca De Solidao, Cantos Das Tres Racas (Clara Nunes), Trem Das Onze (Adoniran Barbosa) en een prachtige afsluiting met ‘O Pato’ van Joao Gilberto!

Klik op de foto’s om deze te vergroten.