Zaterdag 26 mei 2018, vanaf 17.00 uur

 

Zaal open om 16.30 uur

 

 

3e Piet Wezepoel Jazz Festival

Ter ere van onze, in 2015 overleden, oprichter en voorzitter Piet Wezepoel en voor de (muziek) jazzliefhebbers wordt op 26 mei 2018 in het Cultureel Centrum Voorschoten het 3e 'PJPJ Piet Wezepoel Jazz Festival' georganiseerd.

 

 

 

Jazz op topniveau voor en door jong en oud!

Jazzfestival op topniveau voor en door jong en oud met optredens van jong talent en goed bekend staande jazz acts van (inter)nationale klasse. Een laagdrempelig jazzfestival met hoogwaardige live jazzmuziek.

 

Het jong talent van de School voor Jong Talent van het Conservatorium treedt zowel op in de Grote Zaal als in de Kleine Zaal. Voor deze jonge talenten een mooie gelegenheid om  podiumervaring op te doen.

 

Ook bij dit 3e PJPJ Jazz Festival een hoge kwaliteit van jazzmuziekbeoefening door studenten en pas afgestudeerde studenten die intussen nationaal en internationaal optreden. Bijvoorbeeld Katja HyunJung Ji op piano, Luka van de Pol op altsaxofoon, Olivier van Niekerk op gitaar en zangeres Mose Franssen met Banda Madê.

 

Erg blij en trots zijn we ook met optredens van oud-studenten en nu gerenommeerde jazzmusici, zoals Rembrandt Frerichs, op piano bij het Anka Koziel Quartet (zangdocente op het Koninklijk Conservatorium Den Haag) en trompettist Ruud Breuls (o.a. Metropole Orkest) en saxofonist Simon Rigter (diverse bekende jazzorkesten en docent Conservatorium van Amsterdam en Codarts Rotterdam), samen in een kwintet met pianist Karel Boehlee, bassist Jos Machtel en drummer Marcel Serierse. 

 

Meer info over de optredende jazzmusici kunt u hierna lezen.

 

De meesten van de (pas afgestudeerde) studenten en oud-studenten traden door de loop van de jaren al eerder op bij het Podium Jong Professionals Jazz, dat in mei 2019 jubileert met haar 25 jarig bestaan.

 

 

PROGRAMMA 

 

GROTE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

17.00 - 18.00 uur
Jong Talent Conservatorium Den Haag

Combo's School Jong Talent Conservatorium Den Haag

 

The Energetic Jazz Ensemble

Jonathan Veldhuizen - altsax

Daniel Sarasua - piano

Ziggy Durieux - piano

Krijn Schelvis - piano

Isadora de Brabander - gitaar

Joris Bangerter - drums

Sybren Schaake - drums

Niels Bangerter - contrabas

Jala Heywood - contrabas-zang

 

The Young Collective

Vanjo Elzinga - piano

Simon Kalker - contrabas

Dimitris Koutantos - drums

Nadine Serhalawan - altsax

 

 

 

 

 

 

Combo's gecoachd door Marc van Rooij, en Erwin Hoorweg, docenten Conservatorium Den Haag

 

Het jazzfestival is voor een aantal jonge talenten van de School voor Jong Talent van het Conservatorium Den Haag een unieke kans om podium- en presentatie-ervaring op te doen. 

 
Meer over School Jong Talent ?
Ben je een jong, artistiek talent met de passie en ambitie om van dans, muziek of beeldende kunst later je beroep te maken? Dan hoef je niet te wachten tot je oud genoeg bent om te gaan studeren. Op de School voor Jong Talent (SvJT) kun je namelijk vanaf groep 7 terecht om school te combineren met een voortraject op het gebied van dans, muziek of beeldende kunst (vanaf de brugklas).

 

 

18.40 uur
Opening door Henk van der Meulen, directeur Koninklijk Conservatorium Den Haag

Opening 3e PJPJ Piet Wezepoel Jazz Festival 2018

 

 

Het 3e PJPJ Piet Wezepoel Jazz Festival 2018 wordt geopend door Henk van der Meulen, directeur van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

 

Foto: Arash-Nikkhah

 

 

 

 

 

 

 

18.45 - 19.45 uur
Mose Franssen met Banda Madê

Mose Franssen met Banda Madê. 

 

Mose Franssen zang, Jaime Nanoha guitar, Marta Gonzalez cello, Lauriane Ghils percussion

 

Banda Madê speelt dromerige, kleurrijke Braziliaanse verhalen. Met soundscape arrangementen en improvisaties brengt de band je meteen naar een Zuid-Amerikaanse stad, waar zon op de daken brandt en de tijd langzaam voorbij glijdt. De muziek is beïnvloed door jazz en theater.

 

Zangeres Mose komt uit en gezin waar haar beide ouders acteur zijn, daarom staat het verhaal centraal in de muziek. Celliste Marta heeft jazz gestudeerd aan het Rotterdamse conservatorium. Door improvisaties en de poëzie wordt je dieper in de atmosfeer van het verhaal gebracht. Als je muziek verplaatst van Nederland naar Brazilië transformeert het ook. Denk aan een ander klimaat, een andere omgeving, cultuur enz. Guitarist Jaime en percussioniste Laurianne hebben in de begeleiding rekening gehouden met de Nederlandse vlakte, wolkenvelden en koude oostenwind in combinatie met de speelse lichtvoetige Braziliaanse complexe ritmes.

 

 

Mose Franssen, zang

 

 

 

 

 

 

 

 

20.30 - 21.45 uur
Anka Koziel Quartet met o.a. Rembrandt Frerichs, piano

Anka Koziel Quartet

 

Anka Koziel is een stilistisch veelzijdige zangeres, componist, arrangeur en docent bij Conservatorium Den Haag. In haar carrière, behalve solo optredens, heeft zij samengespeeld met diverse musici en in diverse bands, zoals Kenny Wheeler, Nueva Manteca, The Hague Ethosphere Orchestra (THEO) en talrijke hedendaagse componisten.

 

Het Anka Koziel Quartet is nieuw leven ingeblazen, nieuwe muziek geschreven en gearrangeerd door Anka zelf met een kersvers nieuw geluid gecreeerd door vier internationale musici: de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs, de Griekse contrabas Vasilis Stefanopoulos, de  Spaanse percussionist Javier Infestas en de Poolse zangeres Anka Koziel.

 

Het Anka Koziel Quartet zal muziek spelen van het Slightly Odd project. Hiervan is een cd opgenomen, die binnenkort uitkomt. Slightly Odd is een spelletje met woorden en ritmes. Alle liedjes hebben een dubbele betekenis en muzikale verrassingen met draaien en bochten. Het is geinspireerd door vocale technieken en grooves van over de hele wereld met veel ruimte voor jazzimprovisatie zodat geen voorstelling dezelfde is.

Meer info over Anka www.ankakoziel.nl

                                                                                                            Foto:  Karen Scheffers

 

 

 

Rembrandt Frerichs is een Nederlandse jazzpianist. Als student kreeg hij van het Fonds voor excellerende jonge musici een studiebeurs voor het conservatorium van New York. Hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op 22-jarige leeftijd reeds debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival. Hij werkte samen met onder meer saxofonist Michael Brecker, die over hem zei: "This guy sounds great". Rembrandt speelt in diverse eigen ensembles, zoals het Rembrandt Frerichs Trio en Levantasy. Meer over Rembrandt www.rembrandtfrerichs.nl

 

 
Zowel Anka als Rembrandt traden als student eerder op bij PJPJ. Anka in 2003 en later meermalen als docent  vanaf 2013 met het Jazzkoor. Rembrandt trad als student regelmatig op in de periode 2000 tot en met 2004.
22.30 - 23.45 uur
Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet

Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet

 

Trompettist Ruud Breuls en saxofonist Simon Rigter stonden tien jaar lang in de frontlinie van The Buddies in Soul, een kwintet in de hardboptraditie, dat werd geleid door pianist Cees Slinger en Rigter. Na het trieste overlijden van Slinger in 2007 vonden Breuls en Rigter dat ze nog niet klaar waren met elkaar. Er werd een nieuw kwintet opgericht dat de naam Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet meekreeg. Die groep bestaat naast dit duo uit pianist Karel Boehlee, bassist Jos Machtel en drummer Marcel Serierse. Mannen die allemaal tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Dit frisse kwintet werkt met een gloednieuw repertoire en is in staat om live tot grote hoogten te stijgen. Daarbij verliezen ze geen moment de hardboptraditie uit het oog.

 

Portret van Ruud Breuls op de website van Jazzhelden.

 

 

Simon Rigter trad in 1995 voor het eerst op bij PJPJ en is daarna vele malen in verschillende samenstellingen bij PJPJ geweest. Voor het laatst bij 20e jarig jubileum met gelegenheidsband T.R.A.S.K.(Niels Tausk - trompet, Simon Rigter - saxofoon, Erik Albjerg - contrabas, Juraj Stanik - piano en Tjeerd Klapwijk - slagwerk/drums).

 

Portret van Simon Rigter

 

 

 

 

KLEINE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

18.00 - 18.45 uur
Combo Niels Tausk van School Jong Talent

Combo School Jong Talent Conservatorium Den Haag

 

Optreden van:

Gijs Turkenburg, piano

Cindy Jane Kramer, zang

Taya Kolmanovitch, zang

Luyi van der Lingen, zang

George den Dulk, drums

Pelle van Esch, trombone

Niels Tausk, contrabas.

 

Dit combo wordt gecoachd door Niels Tausk, docent van het Conservatorium Den Haag.

 

Jonge professionals die mogelijk binnenkort hun vervolgstudie gaan volgen bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag treden op. Een unieke kans om podium-en presentatie-ervaring op te doen.

 

 

Meer informatie over School voor Jong Talent.

 

 

19.30 - 20.30 uur
Luka van de Pol Quartet

Luka van de Pol Quartet

 

Altsaxofonist Luka van de Pol (1993) is na zijn Bachelor in Zwolle over komen waaien om een Jazz master te volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en hij heeft zich sindsdien al bewezen in de lokale jazzscene. Met zijn kwartet speelt hij eigen werk, en hij heeft een ijzersterke ritmesectie gevonden in Olivier van Niekerk (gitaar), Simon Kalker (contrabas) en Jasper Hilgerink (drums). Samen weten ze een vol en kleurrijk eigen geluid te creëren, waarbij ze de interactie zoeken in hun samenspel en de uitdaging opzoeken in hun improvisaties.

 

 

 

 

 

 

21.30 - 22.30 uur
Katja HyunJung Ji Trio

Katja HyunJung Ji Trio

 

Katja HyunJung Ji is een jazzpianiste uit Seoul, Zuid-Korea. Oorspronkelijk verdiepte zij zich in en componeerde zij hedendaagse muziek in Korea maar werd sterk aangetrokken door de wereld van improvisatie en de rijke traditie van jazzmuziek. Dit gevoel versterkte zich na haar verhuizing naar Nederland en tijdens haar studie Jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar nieuwe jazztrio is een trio met als thuisbasis Amsterdam met Yussif Barakat op contrabas en Robin van Rhijn op drums met een muzikale voorliefde en frisse kijk op Jazz, modern hedendaagse muziek en traditionele Koreaanse muziek die een grote factor spelen in hun geluid en de richting die zij volgen. Dit resulteert uiteindelijk in vrijheid in hun spel en het bepalen van een eigen muziekopvatting. Momenteel gaat Katja op voor een Masters aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2017 won ze Zoetermeer Jazz Award.

 

Katja trad in de afgelopen jaren al vele malen op bij PJPJ-podium.

 

Youtube - Entropy - Katja HyunJung Ji trio

 

 

RONDE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

Eten en drinken in de Ronde Zaal

 

De Ronde Zaal is ingericht met tafels en stoelen om daar te eten en drinken. Ook het naastgelegen buitenterras is open.

 

Op het festival is er volop gelegenheid om eten en drinken te kopen. Het eten (nasi, saté enz.) wordt verzorgd door Chinees-Indisch restaurant New Hong Kong City, uit Voorschoten tussen 17.30 uur en 21.00 uur in de Ronde Zaal van het Cultureel Centrum.

 

Het Cultureel Centrum Voorschoten verzorgt de drank, snacks en patat. Drank, snacks en patat zijn te koop bij de bar nabij de Ronde Zaal. Drank is ook te koop bij de bar in de Grote Zaal. 

 

Geen verkoop van alcohol onder <18 jaar. 

 

 

INFORMATIE

 

Locatie: Cultureel Centrum Voorschoten
Adres: Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten
   
Routebeschrijving: Cultureel Centrum Voorschoten
   
Zaal open: 16.30 uur
Aanvang: 17.00 uur
Einde: 23.45 uur
   
Entree: € 10,00
Entree donateurs:   € 5,00
Entree studenten: € 5,00
   

- Tot 18 jaar gratis toegang
- Rolstoeltoegankelijk

- Gratis parkeren

- Goed bereikbaar met openbaar vervoer

 


MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Frans Spendel Makelaardij

Grafisch bureau Grapefish

CRealiTeit, technische workshops

Audio van Hooidonk

Van Vliet Tweewielers

Klapwijk Drums & Percussie

Koninklijk Conservatorium Den Haag

Sportinstituut Goederaad

Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

Sportfondsen Voorschoten - Cultureel Centrum

Creativiteitescentrum Oud-Woelwijck

- Studio Gradi

- Fonds 1818