Zaterdag 21 mei 2022 om 17.00 uur

 

PJPJ jazzfestival met jong talent, jonge professionals en hoodact Denise Jannah

 

Jazz op topniveau voor en door jong en oud!

 

Drie generaties musici komen samen in een kleinschalig festival. Jong talent van 8-18 jaar van School van Jong Talent KC Den Haag, bachelor en masters studenten van Koninklijk Conservatorium en (inter) nationale jazzmusici. Deze kruisbestuiving is uniek en voor de jonge talenten een mooie leerervaring.

 

Hoofdact is Denise Jannah Quartet

 

Denise Jannah zong in haar debuutjaar 1991 al op het North Sea Jazz Festival Festival en werd twee jaar later voor haar tweede album bekroond met haar eerste Edison. Als eerste Nederlandse muzikant slaagde ze erin een platencontract te tekenen bij het prestigieuze label Blue Note. Ze treedt wereldwijd op voor hoogwaardigheidsbekleders en met beroemde jazzmusici. Een uitgebreide biografie staat hierna.

 

Foto: Henk Ros

 

 

Entree € 12,50

Jongeren 12 tot 18 jaar en studenten € 5,00

Jongeren tot 12 jaar, donateurs en sponsors: gratis

 

Bij het bestellen van het toegangsbewijs zijn de Algemene Voorwaarden Kaartverkoop van toepassing.

 

Na de betaling ontvangt u per post het toegangsbewijs thuis of wordt met u via de mail of app nadere afspraken gemaakt over het ontvangen van het toegangsbewijs. Annulering is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van het evenement. De Ticketskosten worden dan volledig terugbetaald. 

 

 

 

PROGRAMMA

 

GROTE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

17.00 - 18.15 uur
Combo's School Jong Talent Conservatorium Den Haag

Combo's van School Jong Talent Conservatorium Den Haag

 

Het jazzfestival is voor een aantal jonge talenten van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag een unieke kans om podium-, presentatie- èn festivalervaring op te doen. 

 

 

Junior Combo

 

Junior Combo o.l.v. Sebastiaan van Bavel 

 

Octavian Wijnbergh, piano

Otis van Dijkhuizen, trompet

Julia Uliankina, saxofoon

Maysun Durieux, gitaar/zang

Gijs Turkenburg, bas

Tjidde Weijerman, drums 

Hennie Iliev,  zang 

Jette de Jager,  zang 

                                                                                                                     Sebastiaan van Bavel

 

Meer over Sebastiaan van Bavel

 

 

 

Combo o.l.v. Marc van Rooij

 

Samuel Frerichs - piano
Jasper Boija van Dongen - gitaar
Aaron van Dongen - contrabas
Sybren Schaake - drums

 

 

 

 
                                                                                                                      Marc van Rooij
 
 
 
 
Foto jazzfestival 2019
 
 
Meer over School Jong Talent ?
Ben je een jong, artistiek talent met de passie en ambitie om van dans, muziek of beeldende kunst later je beroep te maken? Dan hoef je niet te wachten tot je oud genoeg bent om te gaan studeren. Op de School voor Jong Talent (SvJT) kun je namelijk vanaf groep 7 terecht om school te combineren met een voortra

 

ject op het gebied van dans, muziek of beeldende kunst (vanaf de brugklas).

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

18.55 uur
Opening Piet Wezepoel Jazz Festival door Tjeerd Klapwijk,voorzitter PJPJ

 

De opening van het 5e Piet Wezepoel Jazz Festival is door Tjeerd Klapwijk, voorzitter PJPJ.

 

Het festival wordt jaarlijks georganiseerd ter ere van de oprichter van Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten, Piet Wezepoel.

 

 

Piet Wezepoel, muziekliefhebber en musicus speelde in de jaren zestig in de vorige eeuw in rock en roll bands zoals The Rex Rockets Five en The Giants. Lange tijd werkte Piet bij het Koninklijk Conservatorium  Den Haag. Piet zag daar in 1994 dat studenten van de jazzafdeling vooral op zoek waren naar podiumervaring. Reden voor Piet om in Voorschoten, waar hij woonde een stichting op te richten die concerten organiseert met jazzstudenten. Piet organiseerde ook veel optredens voor het Piet den Hartog Jazzfestival in Voorschoten. Piet overleed op 20 oktober 2015 en was voorzitter van PJPJ van september 1994 tot en met oktober 2015.

 

 

 

 

 

 

19.00 - 20.00 uur
Veronica Cimino 4et

Veronica Cimino 4et

 

De artistieke boodschap van de inhoud tot de arrangementen is dat creativiteit in muziek geen grenzen kent, dat het integreren van genres een plus is en niet een min en dat verschillende typen muziek samengevoegd kunnen worden zodat iets nieuws en unieks is gecreëerd met de mogelijkheid jezelf te zijn. In dit repertoire worden ‘oude’ technieken gebruikt als creatieve gereedschappen voor nieuw muziek in diverse stijlen zoals pop of R&B, originele arrangementen van al bestaande muziek uit het renaissance repertoire, de folk traditie en jazz op een moderne manier. Het doel is te inspireren en het idee verspreiden dat niet alles een label moet krijgen: muziek is muziek!

 

Veronica Cimino, zang en viool

Enrico Le Noci, gitaar

Lidija Strika, contrabas

Egidio Gentile, drums

 

Veronica Cimino, zang en viool

Zangeres Veronica is nu al een professionele muzikant met meer dan 10 jaar ervaring in verschillende genres en het werken met diverse orkesten en ensembles. Veronica Cimino begon met viool spelen op 11-jarige leeftijd en studeerde klassiek viool op het Conservatorium van Palermo. Zij treedt op als violist in Sicilië met veel verschillende orkesten met dirigenten en musici van een hoog niveau zoals Shiomo Mintz, Tamas Vasary, Valentina Lisitsa, Igudesman & Joo en vele anderen. In 2014 zij kreeg een beurs voor studeren op de Harvard Universiteit in Boston en daarna werd een van haar grootste passies: zingen!.

Na het spelen van jazz, R&B, soul en pop met diverse projecten in Italië, gaat ze momenteel  op voor haar ‘Masters diploma’ in jazz zang en studeert nog op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met Anka Koziel en John Ruocco. Zij studeerde eerder af in kunst, muziek en theater en daarna musicologie op het Universiteit van Palermo. Binnenkort komt een EP van haar uit met een cross-over geluid geïnspireerd door musici zoals Yilian Canizares. Veronica heeft onderzoek gedaan naar 17e -eeuwse techniek om toe te passen als een creatief gereedschap in hedendaagse muziek, iets dat ze verder wil ontwikkelen samen met haar eigen project als violist/zanger.

 

 

Enrico Le Noci, gitaar

Opgegroeid in een rustig gezin in een kleine stad in het zuiden van Italië vond Enrico de muziek dankzij het surfen op het internet, informatie van zijn beste vrienden en het gitaarspel van Pat Metheny dat zijn vader had laten zien. Zijn vrienden waren snel langer dan hij en met geen toekomst in het basketbal begon hij gitaar te spelen op 13-jarige leeftijd. Hij studeerde klassiek gitaar maar is ook  beïnvloed door rock bands zoals Metallica en Led Zeppelin totdat hij gitarist Django Reinhardt en saxofonist Charlie Parker ontdekte. Hij was onmiddellijk verliefd op jazz maar hij moest ergens anders naar toe om het echt te vinden. Uiteindelijk kwam hij terecht op een High School in Austin Texas waar hij de blues ontdekte en een big band kon beginnen. Daarna verhuisde hij naar Den Haag om op het Koninklijk Conservatorium te studeren maar hij bleef reizen tussen New York, Italië en Spanje met een diep gewortelde liefde voor de jazz als motto. Hij heeft vele prijzen gewonnen als een bandleider en hij is internationaal erg actief als muzikant met en fris en soulvol geluid dat veel ontleent aan de jazz traditie.

 

 

 

Lidija Strika is een contrabassist uit Kroatië die, naast muziek, houdt van visuele kunst en taalexpressie. Haar muziek is beïnvloed door de psychedelische muziek uit de zestiger jaren, Brit pop, new wave, soul en jazz. Op een zeer jonge leeftijd was ze al geïnteresseerd in boeken. Zij houdt van expressie, menselijke verhoudingen en karakter ontwikkeling uitgedrukt in liedjes schrijven en samenwerking met kunstenaars uit de hoek van animatie. Haar eerdere studie kunstgeschiedenis en Engelse literatuur is aanwezig in haar artistieke waarneming, zoals visuele media combineren met haar eigen muziek. Lidija vindt vooral schoonheid in subtiliteiten en indirecte expressie.

 

 

 

 

 

 

 

Egidio Gentile is geboren in de Italiaanse plaats Taranto op 22 november 1999. Hij begint met drummen op de middelbare school, ook geïnspireerd door het werk van zijn vader, die een jazzclub runde in Taranto. Op 16-jarige leeftijd neemt Egidio deel aan een het Berklee Summer Camp tijdens het festival ‘Umbria Jazz’ (Italië) en wint gelijk een beurs voor een 5 weken lang Jazz Summercamp in Boston (V.S.) het jaar daarop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.30 - 21.45 uur
Duckpin Bowling Alley (Kegel brothers)

 

Duckpin Bowling Alley (Kegel brothers)

 

Marco en Wim Kegel, na jaren weer eens in hun eigen formatie!

Ze spelen muziek loyaal aan de traditie, de traditie die voortkomt uit de swing en Bebopjazz.

Daarin worden ze ondersteund door Timothy Banchet (piano) en Uli Glassman (contrabas). 

 

Marco Kegel (saxofoon, klarinet en fluit) studeerde op z'n 22e af van het Conservatorium Den Haag. Ferdinand Povel en Frans Elsen bleken zijn meest invloedrijke docenten te zijn. Met laatstgenoemde speelde hij regelmatig in Den Haag. Tijdens zijn studie speelt hij als solist met o.a. Trio Rein de Graaff en als leadsaxofonist bij de Dutch Jazz Orchestra. Dit was wat hij wilde en wat is uitgekomen:  solist in de bebop traditie en leadaltist bij top big bands.
Momenteel is hij leadsaxofonist bij Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Lyrisch, gepassioneerd en swingend zijn goede beschrijvingen van wat het betekend om Marco te horen spelen. Een gevarieerde jazzmuzikant; inspirerend, bezielend en zonder fratsen.

 

 

 

 

 

 

Wim Kegel is een van de meest prominente drummers van Nederland. Hij heeft een unieke stijl die de traditionele manier van drummen combineert met een progressieve, eigentijdse en persoonlijke benadering. Met de groep Supreme Headquarters won Wim Kegel de eerste prijs op het NOS Jazzfestival  voor beste groep in 1989. De CD ‘O.P.’ waarop hij speelt met Tony Overwater, Maarten Ornstein, Ack van Rooyen en Ernst Reijseger won een Edison Award in 2001.

Hij trad op door heel  Europa op jonge leeftijd en later over de hele wereld,  vooral in het Verre Oosten. Hij speelde o.a. concerten met Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival, nam de CD  Falling Stones op met ex Miles Davis saxofonist Dave Liebman en Marc van Roon 

Wim heeft tal van CD's opgenomen met nationale en internationale musici zoals David Liebman, Bob en Chuck Findley, Ron Mc Croby, David Schnitter, Jeroen Manders, Willem van Manen’s Contraband, Marc van Roon, Hans Mantel, Special Delivery, Tilmar Junius en the Down Town Jazz Band. 
Momenteel speelt Wim in de groepen Braskiri, The Intercontinentals, Ack van Rooyen/ Jeroen Manders Quintet en The Fresh Music Ensemble. 
 
Door de corona maatregelen is er een experiment ontstaan met de Hongaarse bassist Andor Horváth en de Griekse componiste Nicoleta Chatzopoulou. Zijn CD project Drumwise kwam uit in 2015 en behaalde mooie recensies en resulteerde in een mooie reeks optredens langs gerenommeerde Jazz/ concert podia.

 

Hierna een leuke link voor een recente podcast van Marco en Wim Kegel gemaakt door Ben van den Dungen. 

https://podiumdenieuwekamer.nl/podcast/marco-en-wim-kegel-podcast-podium-de-nieuwe-kamer/

 

 

Timothy Banchet (2 maart 1987) begon op 4 jarige leeftijd met pianospelen. Dankzij zijn vaders enorme platencollectie kwam hij al vroeg in aanraking met Jazz, Soul en Gospel. De muziek die hij hoorde probeerde hij op de piano uit te zoeken. Naast het spelen van klassieke muziek en jazz kwam hij dankzij school en vrienden uit de buurt ook in aanraking met hiphop, r&b en Surinaamse muziek. Met bevriende muzikanten begon hij op de middelbare school in kaseko-, maar ook reggaebands keyboards te spelen. Hierna volgden ook een aantal gospel en r&b formaties.

 

Altijd onder de indruk van jazz besloot hij op 17 jarige leeftijd dat hij zich op jazz-piano wilde richten. Hij ging op 19 jarige leeftijd vervolgens naar het conservatorium en studeerde bij pianist Bert van den Brink. Hij studeerde in 2012 summa cum laude af.

 

Naast het freelance spelen met verschillende formaties in uiteenlopende stijlen heeft hij een eigen groep. Deze groep (met Danny William en Jamie Peet) probeert alle muzikale geluiden die ze tot nu toe hebben gehoord, met name jazz en moderne urban music, samen te voegen tot een geheel. Timothy speelde tot nu toe o.a. met: Phillip Harper, Ignacio Berroa, Reinier Baas, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Karen Bernod, Maarten Hogenhuis, Jenny Lane, Shirma Rouse, Leona Philippo, Pearl Jozefzoon, Sarah Jane Wijdenbosch en Gery Mendes.

 

 

 

Bassist Uli Glassmann studeerde van 1993 tot 1996 aan de Musikhochschule Heidelberg-Mannheim. In 1996 verhuisde hij naar Den Haag en begon zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium met als hoofdvak jazzcontrabas bij Hein van der Gein en Frans van der Hoeven. In 1999 studeerde hij af als docerend musicus en in 2001 studeerde hij af als uitvoerend musicus. Sinds zijn aankomst in Nederland heeft Uli zich in het Nederlandse jazzlandschap geprofileerd als bassist in een grote diversiteit aan bezettingen. Als uitvoerend musicus heeft Uli tot in de verste uithoeken van het Europese continent gespeeld.

 

 

 

 

 

 

 

22.15 - 23.30 uur
Hoofdact: Denise Jannah Quartet

Denise Jannah Quartet

 

Denise Jannah, zang

Danny van Kessel, piano

Jurre Hogervorst, contrabas

Walther Murringen, drums

 

                                                                                                             Foto: Ron Jennes

Denise Jannah
Muziek is haar passie, en haar stilistische en linguïstische veelzijdigheid zijn haar sterke troeven. De Nederlands-Surinaamse Jazz-zangeres Denise Jannah beweegt zich met groot gemak ook binnen andere stijlen: van Soul, Gospel, en R&B tot Latin, Surinaamse- en Wereldmuziek. Ze staat bekend om haar innemende uitstraling en is internationaal actief. Zo stond ze op podia in (onder andere!) Japan, Bulgarije, Indonesië, Zuid Afrika, Azerbaijan, Taiwan, Chili, de Verenigde Staten, Rusland, Colombia, de Nederlandse Antillen, Suriname, Barbados, Sri Lanka, en was ze een geziene gast bij de meest uiteenlopende formaties: van het Rosenberg Trio tot de Carnegie Hall Jazz Band (USA) en van het Willem Breuker Kollektief tot het Metropole Orkest.
 
Naast een gelauwerd vocaliste is Denise tevens componiste, tekstschrijfster, actrice en zangpedagoge. Zo stond zij na rollen in o.a. musicals ‘A Night at the Cotton Club’, ‘Joe, de Musical’ en Fats Waller’s musical show ‘Ain’t Misbehavin’ in diverse theater-producties, waaronder ‘Kid Dynamite’ en ‘Sophie en Nola’ van theatergezelschap Urban Myth. Bij een achttal producties van theatergezelschappen ‘De Nieuw Amsterdam’ en ‘Cosmic Theater’ was zij de vocal- en/of musical director dan wel componiste.
 
Denise wordt ook voor lezingen, presentaties en dagvoorzitterschappen gevraagd. Met haar one woman theatervoorstelling ELLA! (Urban Myth) over leven en muziek van Jazzlegende Ella Fitzgerald heeft Denise in meer dan 70 theaters gestaan in Nederland, België en Suriname. 2 seizoenen was Denise Jannah succesvol in kerken en theaters met haar Mahalia Jackson Tribute, en met haar Soul & Blues programma. Sinds 2019 is Denise 1 van de 9 actrices/zangeressen/danseressen in de internationale muziektheatervoorstelling ‘Dear Winnie,’ over de legacy van Winnie Madikizela Mandela van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) i.s.m. het Noord Nederlands Toneel (NNT). De coronapandemie heeft in 2020 roet in het eten gegooid maar deze ook internationaal lof oogstende productie wordt vanaf juli ’21 vervolgd, te beginnen in Barcelona, Spanje.
 
Tot nu toe heeft Denise 9 cd’s uitgebracht, waarvan 4 op het Blue Note label (USA). In 2012 bracht Blue Note van haar een 3 cd-box uit “Best of the Blue Note Years”. Na ‘Denise Jannah & Wolf Martini, Live in Johannesburg’ (2013) is in november 2015 ‘ELLA! Denise Jannah sings Ella Fitzgerald’ uitgebracht. In 2017 verscheen de vinyl langspeelplaat ‘Lost & Found’, een live duo-plaat van pianiste Atzko Kohashi (Japan/Amsterdam) en Denise Jannah. In 2019 verscheen de cd ‘There’s No End’ van trompettist Gidon Nunes Vas met Denise als gastvocaliste. In de loop der jaren heeft Denise meegewerkt aan albums van diverse formaties, zoals bv. het album ‘Thirst’ van het Willem Breuker Kollektief. Voor de campagne Voices For Nature/Geef De Natuur Een Stem van het Wereld Natuurfonds schreef zij in 2020 het nummer ‘Promise to Wanaisa, Mother Earth’.
 
Foto: Henk Ros
Aan prijzen en awards ontving Denise Jannah onder meer de Golden Orpheus 1st Prize (Bulgarije), de Edison Populair, de Edison Jazz Publieksprijs, de Meer Jazz Award, de Bata Anastasijevič Award (Nišville Festival, Servië).
 
Denise Jannah heeft door de jaren heen opgetreden voor meerdere staatshoofden waaronder Koningin Beatrix en Prins Claus, presidenten Nelson Mandela en Graça Machel-Mandela, Bill en Hillary Clinton, Ronald Venetiaan (Suriname), Kenneth Kaunda (Zambia), Ellen Sirleaf Johnson (Liberia) en de voltallige Eurotop. In 2005 werd Denise Jannah door de toenmalige president Venetiaan van Suriname benoemd tot Officier in de Ere-orde van de Gele Ster, en in 2009 door Koningin Beatrix tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 

Luister naar muziek van Denise Jannah: 

https://www.youtube.com/channel/UCR5hwWc4VEXClyDN_9wOBgA

 

In een interview op NPO1 vertelt Denise over haar leven.

 

 

 

 

KLEINE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

18.00 - 19.15 uur
Combo Niels Tausk en jamsessie Robert Koemans Jong Talent Conservatorium Den Haag

Combo o.l.v. Niels Tausk van 18.00 - 18.45 uur

 

School Jong Talent Conservatorium Den Haag

 

 

 

Het jazzfestival is voor een aantal jonge talenten van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag een unieke kans om podium-, presentatie- èn festivalervaring op te doen. 

 

Niels Tausk - trompet
Jonathan Veldhuijzen - saxofoon

Niels Bangerter - gitaar

Sehee Kim - piano
Aaron van Dongen - contrabas
Niccoló Angioni - drums

 

Meer over Niels Tausk: www.nielstausk.com

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jamsessie o.l.v. Robert Koemans met jong talenten van School Jong Talent van 18.45 - 19.15 uur

 
 
Meer over pianist/componist Robert Koemans
 
 
 
Meer over School Jong Talent van Koninklijk Conservatorium Den Haag?

 

Ben je een jong, artistiek talent met de passie en ambitie om van dans, muziek of beeldende kunst later je beroep te maken? Dan hoef je niet te wachten tot je oud genoeg bent om te gaan studeren. Op de School voor Jong Talent (SvJT) kun je namelijk vanaf groep 7 terecht om school te combineren met een voortraject op het gebied van dans, muziek of beeldende kunst (vanaf de brugklas).

 

Mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

 

 

19.45 - 20.45 uur
Tristan Guillaume Group

Tristan Guillaume Group

 

 

Tristan Guillaume, drums en composities

Jose Cervera, altsaxofoon

Pietro Mirabassi, tenorsaxodoon

Dani Font, gitaar

Snorri Skúlason, contrabas

 

 

Tristan Guillaume, drums en composities

Tristan Guillaume (Frankrijk, 1997). Geboren in Frankrijk maar opgegroeid in Vietnam, gebruikt in zijn composities thema’s van verschillende traditionele muziekstijlen (voornamelijk Bretons, Keltisch en Vietnamees), om ze in een meer moderne jazzcontext te plaatsen met ruimte voor improvisatie en creativiteit van de verschillende bandleden. Door de mix van traditie en tegelijk een moderne benadering wijst hun muziek je op de creatieve ontwikkeling van deze thema’s en originele composities.

The Tristan Guillaume Group speelde al op jazzcompetities in Den Haag (Jazz in De Gracht) en Leiden (Jazz Award) en bereikte steeds de finale. Tristan ontving voor zijn Masters presentatie afgelopen jaar de 2021 “Fock Medaille” voor de “beste einduitvoering” van het jaar. 

 

Jose Cervera, altsaxofoon

Jose Cervera (Spanje, 1995) begon zijn carrière met klassiek saxofoon spelen. Op zijn 20ste studeerde hij eerst in Valencia waarna hij naar Nederland verhuisde om in Nederland zijn studie te vervolgen. Hij haalde al zijn Bachelor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en een Masters diploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij afstudeerde in 2021.

Naast eigen projecten, speelde hij in Nederland bij verschillende jazzformaties en trad al op bij het Mondriaan Jazz Festival, Amersfoort Jazz Festival, in Lantaren Venster, Paradiso en andere jazz clubs in Nederland en België.

 

 

 

 

 

 

Pietro Mirabassi, tenorsaxofoon

Pietro Mirabassi (Italië, 1997) begon met sax spelen op zijn 14e bij Pedro Spallati en volgde improvisatie les bij Manuel Magrini.

Hij studeerde en speelde met verschillende musici in Perugia en daarna in Vicenza, waar hij optrad in jazz en blues formaties. Pietro trad sinds zijn 20ste internationaal op met groepen in Frankrijk, Nederland, Italië en Tunesië. Hiernaast won hij al verschillende jazzprijzen als solist waarbij in Italië een eerste prijs bij “Premio della Arte” en de “Giovanni Musicisti” competitie.

 

 

 

 

 

Dani Font, gitaar

Dani Font (Spanje, 1995) was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in jazzmuziek omdat zijn vader erg van jazz hield. Hij begon met gitaarlessen en studeerde eerst in Vigo en Lissabon voordat hij naar Den Haag verhuisde en aan het Koninklijk Conservatorium begon.  Momenteel is hij aan het afstuderen op gitaar aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Dani is erg actief in de jazzscene waaronder het opzetten en ontwikkelen van zijn eigen “Dani Font Trio”! Hiernaast speelt hij ook in andere bands zoals “Raphael Royer”, "Don't cut the Tree", "Tamarae" en de “Mila Milena band”.

 

 

Snorri Skúlason, contrabas 

Snorri Skúlason is een jonge getalenteerde bassist uit IJsland. In 2019 verhuisde hij naar Den Haag om aan het Koninklijk Conservatorium te gaan studeren en zich in jazzmuziek te specialiseren. Hij maakt onderdeel uit van verschillende jazzprojecten in Nederland en IJsland. Geïnteresseerd als hij is in de uitvoeringspraktijk en kunst in het algemeen streeft hij ernaar om traditie en moderne vooruitstrevende jazz bij elkaar te brengen in zijn spel. Hij trad al op bij PJPJ afgelopen november 2021 met zangeres Katrina Kabinecka.


 

 

21.45 - 22.45 uur
Aseo Quartet

Aseo Quartet

 

 

Aseo Friesacher - piano

Pietro Mirabassi - tenorsax

Snorri Skúlason - bas

Marcello Saracino - drums

 

Over de muziek:

Aseo roert zich in de Nederlandse jazzscene met vele bands en projecten. Zijn international kwartet bestaat uit een gewone jazzbezetting: piano trio met saxofoon. Maar Aseo weet toch zijn cultureel invloed te laten versmelten met de wereld van de jazz en creëert iets nieuws. Het resultaat: een bijzondere mix van modern jazz en rock met Oost-Aziatische invloeden. En zelfs de Japanse roots van Aseo zijn te horen in zijn unieke composities. Het is een geluidservaring om als luisteraar bij weg te dromen of helemaal in op te gaan.

 

Aseo Friesacher, piano

De pianist en componist Aseo Friesacher is 1996 in Wenen, Oostenrijk geboren. Hij begon op 6-jarige leeftijd piano te spelen. Later vond hij zijn liefde voor jazzmuziek door te luisteren naar liedjes van Oscar Peterson en Dave Brubeck. Uiteindelijk vormde hij zijn eigen trio waarmee hij snel op prestigieuze locaties als de United Nations Vienna of in het Porgy & Bess speelde.

 

In 2014 won het Aseo Friesacher Trio de 1e prijs van de Podium.Jazz Competitie in Oostenrijk. Een jaar later begon hij zijn jazzpianostudie aan het Weense Conservatorium voor Muziek. Sinds enkele jaren woont Aseo al in Nederland en vervolgt zijn studie met een Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij is nu vooral actief in de Nederlandse muziekscene en speelde in verschillende bands: Aseo Trio, Loek van den Berg Quintet en Sinan’s Sufidelica Project. Eveneens in het voorjaar van 2019 werd Aseo geaccepteerd om deel uit te maken van de Jong Metropole. Via de Jong Metropole kon Aseo samenwerken met geweldige persoonlijkheden als Miho Hazama, Michael League en Jules Buckley.

 

 

Pietro Mirabassi, tenorsaxofoon

Pietro Mirabassi (Italië, 1997) begon met sax spelen op zijn 14e bij Pedro Spallati en volgde improvisatie les bij Manuel Magrini.

Hij studeerde en speelde met verschillende musici in Perugia en daarna in Vicenza, waar hij optrad in jazz en blues formaties. Pietro trad sinds zijn 20ste internationaal op met groepen in Frankrijk, Nederland, Italië en Tunesië. Hiernaast won hij al verschillende jazzprijzen als solist waarbij in Italië een eerste prijs bij “Premio della Arte” en de “Giovanni Musicisti” competitie.

 

 

 

 

 

Snorri Skúlason, contrabas 

Snorri Skúlason is een jonge getalenteerde bassist uit IJsland. In 2019 verhuisde hij naar Den Haag om aan het Koninklijk Conservatorium te gaan studeren en zich in jazzmuziek te specialiseren. Hij maakt onderdeel uit van verschillende jazzprojecten in Nederland en IJsland. Geïnteresseerd als hij is in de uitvoeringspraktijk en kunst in het algemeen streeft hij ernaar om traditie en moderne vooruitstrevende jazz bij elkaar te brengen in zijn spel. Hij trad al op bij PJPJ afgelopen november 2021 met zangeres Katrina Kabinecka.

 

 

 

 

Marcello Saracino, drums

Marcello Saracino is geboren in een kleine dorp Santo Spirito, vlakbij Bari in het zuiden van Italië. Hij ontdekte toen hij 10 was een passie voor muziek en begon gitaar te spelen en luisterde veel naar rockmuziek. Al snel mocht hij op de vintage drumset van zijn oom spelen en is verliefd geworden op de drums. Als tiener en ook als twintiger had hij veel verschillende leraren op drums, piano en ook muziek theorie. Intussen had hij veel opgestoken over jazz en besloot onderdeel te worden van de lokale scene en begon les te krijgen samen met een combo en sloot aan bij het lokale conservatorium. Daarna besloot hij dat hij de beste opleiding wilden volgen. Hij hoorde van kennissen over het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en begon daar een studie te volgen.

 

Marcello vindt het leuk geïnspireerd te worden door verschillende stijlen van zijn idolen en dan zijn eigen stempel te geven. Zijn grote inspiraties zijn Jon Christensen, Paul Motian, Joey Baron en Tony Williams. Momenteel doet hij mee met een aantal originele projecten zoals met Aseo Friesacher en Julien Palluel. Vlak voor zijn vertrek naar Nederland begon Marcello muziek te componeren. Hij is blij met de band die hij nu heeft. De muziek die Marcello componeert is geïnspireerd door Judee Sill, Talk Talk, Radiohead, Jimi Hendrix, John Abercrombie en Keith Jarrett, alsmede door zijn medestudenten op het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

 

 

RONDE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

21.15 - 22.15 uur
Lidija Strika Quartet

Lidija Strika Quartet

 

 

Lidija Strika, contrabas 

Niccoló Angioni, trompet

Emiliano Roca, gitaar

Nikolas Tsangaris, drums

 

 

Lidija Strika is een contrabassist uit Kroatië die, naast muziek, houdt van visuele kunst en taalexpressie. Haar muziek is beïnvloed door de psychedelische muziek uit de zestiger jaren, Brit pop, new wave, soul en jazz. Op een zeer jonge leeftijd was ze al geïnteresseerd in boeken. Zij houdt van expressie, menselijke verhoudingen en karakter ontwikkeling uitgedrukt in liedjes schrijven en samenwerking met kunstenaars uit de hoek van animatie. Haar eerdere studie kunstgeschiedenis en Engelse literatuur is aanwezig in haar artistieke waarneming, zoals visuele media combineren met haar eigen muziek. Lidija vindt vooral schoonheid in subtiliteiten en indirecte expressie.

 

 

Niccoló Angioni is een trompettist uit Florence in Italië en woont in Nederland. Hij begon met de trompet op 11-jarige leeftijd en toen hij 14 jaar was studeren op het conservatorium in Florence 'Luigi Cherubini' !. Tijdens deze studie begon zijn liefde voor de jazz en hij schreef in voor de Jazz Master op het Conservatorium van Rovigo (Francesco Venezze). Na zijn afstuderen zocht hij kansen om te groeien en om zijn muzikale ambities te realiseren. Hij verhuisde naar Den Haag om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Hij speelt al een aantal jaren in vele verschillende formaties en genres variërend van symfonisch orkesten en kamermuziek, Big Band, Marching Band en kleinere en grotere jazz ensembles, maar ook swing, pop, rock en funk bands.

 

 

 

Emiliano Roca is een jazz gitarist uit Italië, die in Nederland woont. Hij studeert jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft studie en workshops gevolgd met muzikanten zoals Barry Harris, Jesse Van Ruller, Peter Bernstein, Martijn van Iterson, MIke Moreno, John Patitucci, Aaron Parks en Kendrick Scott. Hij treedt vaak op.

 

 

 

 

 

 

Nikolas Tsangaris is een 21-jarige drummer uit Paphos, Cyprus. Hij begon te drummen op 4-jarige leeftijd en toen hij 16 jaar was ging hij naar een muziekschool in Paphos. Daar leerde hij traditionele muziek en jazz. Hij studeert op dit moment jazz drums op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

 

 

 

tot 20.30 uur
Eten en drinken in Ronde Zaal

De Ronde Zaal is tot 20.30 uur ingericht met tafels en stoelen om daar te eten en drinken. Ook het naastgelegen buitenterras is open. Het eten (nasi, saté enz.) wordt verzorgd door Chinees-Indisch restaurant New Hong Kong City, uit Voorschoten tussen 17.30 uur en 20.30 uur in de Ronde Zaal van het Cultureel Centrum.

 

De bar van het Cultureel Centrum Voorschoten verzorgt de koffie, thee, en drank in de Grote Zaal en dichtbij de Kleine Zaal. Ook is te koop een kaas/worstplankje en bakje saté-vlees met saus en stokbrood. 

 

Geen verkoop van alcohol onder <18 jaar. 

 

17.30 uur
IJscokar van Teun van Tol (Ijssalon Eigeman) bij ingang Cultureel Centrum

 

Vanaf omstreeks 17.30 uur staat buiten bij de ingang Teun van Tol van de voormalige ijssalon Eigeman met een ijscokar.

 

 

 

 

 

INFORMATIE

 

Locatie: Cultureel Centrum Voorschoten
Adres: Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten
   
Routebeschrijving: (google maps): Cultureel Centrum Voorschoten
   
Zaal open: 16.30 uur
Aanvang: 17.00 uur
Einde: 23.45 uur
   
Entree: € 12,50

Donateurs:

Jongeren tot 12 jaar:

Gratis

Gratis

 

Entree studenten en jongeren 12 tot 18 jaar:

€ 5,00
 

 

- Rolstoeltoegankelijk

- Gratis parkeren

- Goed bereikbaar met openbaar vervoer          (10 minuten lopen treinstation Voorschoten    en 4 minuten halte bus 5 en 45 centrum)

 


MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Frans Spendel Makelaardij

CRealiTijd, technische workshops

Audio van Hooidonk, geluid

- Gemeente Voorschoten

- Goederaad Sport

- Grapefish, creatieve communicatie onder 1 dak

- Klapwijk drums & percussie

Koninklijk Conservatorium Den Haag

- Omzetcoach.nl

- Regiobank Voorschoten

- Van Rooyen, veevoerders

- Senioren Voorschoten, seniorenmagazine

- Van Vliet, tweewielers

Creativiteitscentrum Oud-Woelwijck

  (Stichting Louise de Lang - van Schaik)

Stichting Katapult Voorschoten (fonds)

 

SFEERIMPRESSIES EN PROGRAMMA 

- Programma Jazzfest 2023

Sfeerimpressie jazzfestival 2022

Pogramma jazzfestival 2019

- Sfeerimpressie jazzfestival 2019 

- Programma jazzfestival 2018 

- Sfeerimpressie jazzfestival 2018

- Programma jazzfestival 2017

- Sfeerimpressie jazzfestival 2017

- Programma jazzfestival 2016

- Sfeerimpressie jazzfestival 2016