Piet Wezepoel Jazz Festival 2017

 

Jazz Festival op topniveau in Voorschoten

 

HARTELIJK DANK VOOR UW KOMST NAAR FESTIVAL.

 

GRAAG TOT VOLGEND JAAR!!

 

Sfeerimpressie met foto's combo's School Jong Talent Conservatorium Den Haag

 

Sfeerimpressie met foto's van alle optredens tijdens festival.

 

 

 

Zaterdag 20 mei 2017 vanaf 17.00 uur.

 

Zaal open om 16.30 uur

 

 

2e Piet Wezepoel Jazz Festival

Ter ere van onze, in 2015 overleden, oprichter en voorzitter Piet Wezepoel en voor de (muziek) jazzliefhebbers wordt op 20 mei 2017 in het Cultureel Centrum Voorschoten het 2e 'PJPJ Piet Wezepoel Jazz Festival' georganiseerd.

 

 

 

 

 

Jazz op topniveau voor en door jong en oud!

Naast studenten School Jong Talent en studenten van het Conservatorium Den Haag, ook intussen (inter)nationaal bekende oud-studenten van het Conservatorium Den Haag.

 

 

Eten en drinken

Op het festival is er volop gelegenheid om eten en drinken te kopen. Het eten wordt verzorgd door Chinees-Indisch restaurant New Hong Kong City, uit Voorschoten tussen 17.30 uur en 21.00 uur. Snacks en patat wordt verzorgd door Sportfondsen Voorschoten. Geen verkoop van alcohol onder <18.

 

Eten en drinken: Na(bij) bar bij Ronde Zaal.

Drinken             : Bar Grote Zaal. 

 

 

PROGRAMMA 

 

GROTE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

17.00 - 18.00 uur
Jong Talent Conservatorium Den Haag

Combo Erwin Hoorweg

 

Dit combo wordt gecoachd door docent Erwin Hoorweg en bestaat uit:

 

Luyi van Lingen - piano

Krijn Schelvis - piano

Simone - contrabas

Joris Bangerter - drums 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Combo Marc van Rooij

 

Combo, gecoachd door docent Marc van Rooij, bestaat uit:

 

Vanjo Elzinga - piano

Gijs Turkenburg - piano 

Marc van Rooij - contrabas

Roeland - drums. 

 

 

 

 

 

Voor een aantal jonge professionals/studenten van de School voor Jong Talent van het Conservatorium Den Haag een unieke kans om tijdens dit jazzfestival podium- en presentatie-ervaring op te doen. 

 

Kunst en school, kan dat samen? Zeker! In School voor Jong Talent word je voorbereid op een toekomst in de dans, muziek of beeldende vormgeving en volg je tegelijkertijd de gewone schoolvakken zoals die ook op andere scholen in Nederland gegeven worden.

 

 

18.45 uur
Opening burgemeester Voorschoten Pauline Bouvy-Koene

Opening 2e Piet Wezepoel Jazz Festival 2017

 

 

Het tweede Piet Wezepoel Jazz Festival wordt om 18.45 uur geopend door waarnemend burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy-Koene.

 

 

 

 

 

 

18.45 - 19.45 uur
Ronja Burve met Tree of Dawn

Ronja Burve met Tree of Dawn

 

Over Ronja Burve, zangeres:

 

Dit grote zangtalent werd geboren in 1993 in Letland. Ronja zong in koren en vocale ensembles sinds zeer jonge leeftijd. Tussen 2009 en 2013 studeerde zij op de prestigieuze ‘Riga Dome Choir School’ waar zij haar eerste stappen zette op jazzgebied en goed leerde te improviseren en veel muzikale kennis opdeed. In 2013 was zij al soliste in de 'City Jazz Youth Band' (Bigband voor jong talent) in Riga en deed ondermeer radio optredens. In 2014 vormde zij haar eigen jazzkwartet in Nederland en trad op het grootste jazzfestival van Letland 'Saulkrasti Jazz' op. In 2016 behoorde zij ook tot 'The Royal Sisters', een veelbelovende jazzformatie die al eerder bij PJPJ op het podium stond maar helaas dit voorjaar ontbonden werd.

 

Over 'Tree of Dawn':

 

Experimenteel, ambient (omringend), geïmproviseerd en dynamisch(!) zijn een paar kenmerken voor het jazzproject 'Tree of Dawn'.

 

Eind 2015 opgericht en begonnen als duo zang/piano, op zoek naar vernieuwende invalshoeken. Het kostte enige tijd om goede en frisse composities te schrijven, onafhankelijke composities, met korte verhaaltjes en ook filmmuziek als basis voor inspiratie.

 

Beïnvloed door verschillende muziekgenres zoals jazz, pop en folk, om enkele te benoemen, roept 'Tree of Dawn' een emotionele sfeer op met een pianobreed spectrum en ook tekstloze zang en de interactie en muzikale ruimte tussen de verschillende musici in de groep.

 

In Juli 2016 lanceerde 'Tree of Dawn' hun debuutalbum ‘Journey’, met 9 composities waarvan er acht eigen originele composities zijn.

 

 

Bezetting 'Tree of Dawn' 2017:

Ronja Burve- zang (foto)

Christos Yerolatsitis – piano (foto)

Vasilis Stefanopoulos – contrabas

Richie Struck - drums

 

Meer over Ronja Burve en 'Tree of dawn'

 

 

20.30 - 21.45 uur
Toon Roos Kwartet

Toon Roos Kwartet

 

Toon Roos, saxofoon speelt samen met pianist Karel Boelhee, bassist Frans van Geest en drummer Joost van Schaik.

 

 

 

Toon Roos

 

Bird winnaar Toon Roos wordt door velen beschouwd als een van de beste sopraan- en tenorsaxofonisten van Europa en wordt geprezen om zijn lyrische en intuïtieve manier van spelen. Hij heeft opgetreden met vele binnen- en buitenlandse grootheden uit de jazz waaronder Joe Zawinul, Peter Erskine, Hein van de Geyn, Alex Acuna, John Scofield, Toots Thielemans en Ivan Lins. Roos heeft zijn eigen stijl ontwikkeld door vanaf het begin verschillende muziekstijlen te spelen, van de big band swing tot bebop en hard bop, van bossa nova tot funk en fusion. Hij heeft gespeeld in de meest uiteenlopende formaties, getourd door vele landen in Europa en daarbuiten, en heeft verschillende platen opgenomen als bandleider, bandlid of gastsolist. Hij was gedurende twintig jaar een van de stersolisten van The Dutch Jazz Orchestra onder leiding van Jerry van Rooijen. In 2009 tourde het Toon Roos Kwartet als voorprogramma van Steely Dan door Europa, en speelde op wereldberoemde podia als de Hammersmith Apollo in Londen en de Olympia in Parijs.

 

Toon is winnaar van de Wessel Ilcken Prijs 1984, de North Sea Jazz - Bird Award 2001 en van de tweede prijs van de International Songwriting Composition 2004 in de Verenigde Staten met zijn compositie Reach For The Rose. Toon geeft als hoofdvakdocent les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het HKU Conservatorium Utrecht.

 

Meer over Toon Roos

 

TOON ROOS KWARTET 2017 – ‘Standards, classics & originals’

Het Toon Roos Kwartet speelt akoestiche jazz in een programma van standards, classics en eigen composities. Standards worden in het Toon Roos Kwartet op een persoonlijke manier geinterpreteerd waarbij de nadruk ligt op spontaniteit, lyriek, interactie en groove… een intuitieve en dynamische benadering, volledig in het moment. Toon speelt al meer dan dertig jaar samen met pianist Karel Boehlee, met wie hij een bijzonder chemie heeft ontwikkeld, ooit door een recensent omschreven als ‘een haast telepatisch kontakt’. Bassist Frans van Geest en drummer Joost van Schaik vormen een solide en swingend ritmetandem, als basis voor de lyrische improvisaties van Roos en Boehlee.

 

Karel Boehlee - piano/synth

Al sinds 1983 hebben pianist Karel Boehlee en Toon in verschillende formaties samen gespeeld. Karel is te beluisteren op Toon’s CD’s Attitudes, Free At Last, Love Revisited en Angel Dance. Hij is een veelgevraagd en veelzijdig pianist wiens spel gekenmerkt wordt door lyriek, groove en intuïtie. Karel heeft opgetreden met talloze groepen waaronder die van Gino Vannelli en harmonica virtuoos Toots Thielemans. Hij heeft zijn opleiding genoten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is al vele jaren docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Joost van Schaik - drums

Joost van Schaik is al jaren een vaste kracht in het kwartet van Toon. Hij is een van de meest gevraagde nederlandse jazz drummers, gewaardeerd om zijn swingende en sensitieve manier van spelen. Hij heeft met talloze groepen en artiesten gespeeld, waaronder Philip Catherine, Curtis Fuller, James Moody, Toots Thielemans, Eef Albers, Lew Tabackin, Bert Joris en The Brussels Jazz Orchestra. Joost doceert aan het conservatorium van Groningen.

 

Frans van Geest - contrabas

Frans van Geest is een veelgevraagd begeleider en heeft gespeeld met vele grote jazzmusici uit binnen- en buitenland. Als lid en medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw  heeft hij gespeeld met onder andere Monty Alexander, Toots Thielemans, Roy Hargrove, Elvin Jones en Chick Corea. Frans doceert aan het Rotterdams Conservatorium.

 

 

22.30 - 23.30 uur
Francesca Tandoi Trio ft Frits Landesbergen

Francesca Tandoi Trio ft Frits Landesbergen

 

Nieuwe Jazz ster Francesca Tandoi bestormde de ‘wereld jazzscene’ in 2014.

 

Concerten over de hele wereld met veel succes. Er waren twee CD releases; ‘For Elvira’ en ‘Something Blue’ op het Japanse masterjazz label ‘Atelier Sawano’. Beide CD ’s bereikten hoge verkoopcijfers in Japan waar haar roem snel rijzende is.

 

Het trio met bassist Frans van Geest en Frits Landesbergen (zie hierna) is alom erkend als een erg strakke swingende machine! Van dit trio straalt het plezier, de professionaliteit en smaakvolle jazz af op het publiek. Francesca wil het publiek laten genieten met haar swingende muziek, haar goed getimede pianospel en haar zang.

 

Francesca, Frans en Frits nodigen u met plezier uit op de komende concerten, waaronder het afsluitend concert op het 2e Piet Wezepoel Jazz Festival in Voorschoten op 20 mei!

 

Graag tot dan!

 

Meer over Francesca Tandoi

 

 

 

 

 

Frits Landesbergen 

Frits Landesbergen (Voorschoten,1961) is een vibrafonist, slagwerker, arrangeur en producent. Hij wint al op zijn 25ste de Wessel Ilckenprijs. Landesbergen speelt mee op ruim 120 albums als sideman bij onder anderen Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, het Rosenberg Trio, het Metropole Orkest en het trio van Monty Alexander. Hij is docent vibrafoon, slagwerk en combospel aan het conservatorium te Den Haag. In 2014 richt hij de North Sea Big Band op. De muzikant woont tegenwoordig in Wassenaar.

 

Biografie over Frits Landesbergen op website Jazzhelden.

 

Frans van Geest

Frans van Geest is een veelgevraagd begeleider en heeft gespeeld met vele grote jazzmusici uit binnen- en buitenland. Als lid en medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw  heeft hij gespeeld met onder andere Monty Alexander, Toots Thielemans, Roy Hargrove, Elvin Jones en Chick Corea. Frans doceert aan het Rotterdams Conservatorium.

 

Meer over Frans van Geest

 

 

RONDE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

18.00 - 18.45 uur
Jong Talent Conservatorium Den Haag

JONGTALENTCONSERVATORIUMDENHAAG

Combo Niels Tausk

 

 

Dit combo wordt gecoachd door docent Niels Tausk en bestaat uit:

 

Joshua Beckker - piano

Mila Veldkamp - zang

Sem van Hoogstraten - piano

Olivier van Niekerk - gitaar

Niels Tausk - contrabas

Baue Kunstman - drums 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonge professionals die mogelijk binnenkort hun vervolgstudie gaan volgen bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag treden op. Een unieke kans om podium-en presentatie-ervaring op te doen.

 

Meer informatie over School voor Jong Talent.

 

 

 

 

19.30 - 20.30 uur
Claudio Jr De Rosa Kwartet

Claudio Jr De Rosa 4et

 

Het 'Claudio Jr De Rosa 4et' (CJDR kwartet) is het belangrijkste project van saxofonist, componist en arrangeur Claudio Jr De Rosa. Na het leiden van verschillende interessante jazzformaties (waaronder het “Call-It” saxofoonkwartet met ritmesectie – 6 mans formatie) en uitgebreide tournees door Europa, stelde ‘De Rosa’ in 2016 dit volgende jazzkwartet samen en hierbij dus ook de ‘Line up’ van het CJDR kwartet op het ‘Piet Wezepoel Jazz Festival 2017’:

 

Claudio Jr De Rosa  -  tenor- en sopraan saxofoon

Vivienne ChuLiao  -  piano

Kimon Karoutzos  -  contrabas

Jacopo Zanette  -  drums

 

Dit is een fantastische ‘hard-/post- bop’ formatie waarin getalenteerde musici, met een basis in Nederland plaats hebben genomen. Het repertoire is voornamelijk origineel materiaal van ‘De Rosa’ zelf, eigen composities dus, aangevuld met door hem opnieuw mooi gearrangeerde ‘jazzstandards’.

 

In januari 2017 nam dit CJDR Jazz kwartet hun eerste album op getiteld “Groovin’ Up!” , een frisse CD vol energie. In april 2017 wordt dit album uitgebracht op het Italiaanse label “Incipit Records”.  Het Claudio Jr De Rosa kwartet toert momenteel (dit voorjaar) door Italië, Spanje en Nederland om de stukken van de CD te presenteren

 

Over Claudio zelf:

 

Claudio Jr De Rosa (1992) is een opkomend talent in de Europese Jazz Scene! Hij werd geboren in het plaatsje Vico Equense, vlakbij Napels in Italië en studeerde eerst klassiek saxofoon aan de conservatoria van Salerno (2009-2011) en Rome (2011-2013) en verhuisde in 2013 naar Den Haag voor een “Bachelor’s degree”aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Claudio won inmiddels al vele jazzprijzen waaronder de “Barga Jazz Contest 2015”, de “Leiden Boonekamp Jazz Award 2015”, het “1st Asian Saxophone Congress in Taiwan (2016)” en de “Louis van Dijk Jazz Award” 2016 en daarnaast in Italië nog vele andere jazzcompetities. Hij trad op in Straatsburg, Boekarest, Amsterdam en vele andere Europese steden en toerde door Taiwan met toppianiste Vivienne ChuLiao en deelde het podium met onder andere de Amerikaanse topsaxofonist Dave Liebman!

 

Jazz-journalisten over Claudio:

 

‘Zijn moderne en veelzijdige benadering tot muziek spiegelt op ons neer; energievol, lyrisch en met inhoud’

 

‘Hij heeft de kwaliteit om lange, inhoudelijk rijke en expressieve lijnen te maken en speelt met een overtuigende kennis van de jazztraditie’

 

 ‘De Rosa’ heeft een prachtig volle sound en het geluid volgens het recept van de jazztraditie met een scheutje ‘Coltrane’, een vleugje ‘Rollins’ en de snelheid van ‘Johnny Griffin’.

 

Meer over Claudio

 

21.30 - 22.30 uur
Francesco Zampini Trio

Francesco Zampini Trio

 

Dit jonge jazztrio ontstond in Den Haag in de loop van 2016 en bestaat uit zeer getalenteerde musici, die ieder al diverse prijzen wonnen in de laatste 2 jaar. Het repertoire geeft een duidelijk beeld van deze groep; een lijn die alle stukken met elkaar verbindt; soms complexe en moderne maar ook smaakvolle arrangementen in een mix van zelfgeschreven stukken en jazz standards. Hun liefde en nieuwsgierigheid, naar een nieuwe horizon maar met diep respect voor de traditie, leidt tot een fris, ambitieus, soms wild maar ook elegant trio, dat het werk van de grootste jazzmusici in de laatste 50 jaar eer toedraagt.

 

Over Francesco:

Francesco Zampini is een Italiaanse jazzgitarist, die cum laude afstudeerde aan het conservatorium “Luigi Cherubini” in Florence in 2015. Momenteel volgt hij de Jazz Masters cursus voor gitaar aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De laatste 4 jaar kreeg Francesco de kans om lessen te volgen en optredens te doen met verschillende jazzmusici van naam: Umberto Fiorentino, Jonathan Kreisberg, Peter Bernstein, Greg Hutchinson, Martijn van Iterson en vele anderen. In januari 2016 won hij de 2e prijs als “beste solist” bij de Italiaanse jazzcompetitie “Chicco Bettinardi”

 

Facebook Francesco

 

Het trio bestaat uit:

 

Francesco Zampini - gitaar

Giuseppe Romagnoli - contrabas

João Sousa - drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFORMATIE

 

Locatie: Cultureel Centrum Voorschoten
Adres: Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten
   
Routebeschrijving: Cultureel Centrum Voorschoten
   
Zaal open: 16.30 uur
Aanvang: 17.00 uur
Einde: 23.45 uur
   
Entree: € 10,00
Entree donateurs:   € 5,00
Entree studenten: € 5,00
   

- Tot 18 jaar gratis toegang
- Rolstoeltoegankelijk

- Gratis parkeren in de omgeving

- Goed bereikbaar met openbaar vervoer

 


MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

- Frans Spendel Makelaardij

- Grafisch bureau Grapefish

- CRealiTeit, technische workshops

- Audio van Hooidonk

- Van Vliet Tweewielers

- Klapwijk Drums & Percussie

- Koninklijk Conservatorium Den Haag

- Sportinstituut Goederaad

- Fonds NUT Voorschoten

- Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

- René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

- Sportfondsen Voorschoten

- Creativiteitescentrum Oud-Woelwijck

- Fonds 1818

 

 

PROGRAMMA PJPJ JAZZFESTIVAL 2018

 

PROGRAMMA PJPJ JAZZFESTIVAL 2016