Piet Wezepoel Jazz Festival 2016

 

Zaterdag 25 juni 2016 vanaf 17.00 uur

 

1e Piet Wezepoel Jazz Festival

Het vroegtijdig overlijden van onze oprichter en voorzitter Piet Wezepoel in oktober 2015 en zijn altijd aanwezige enthousiasme voor PJPJ en voor de jazz in Voorschoten, is voor het bestuur van PJPJ aanleiding geweest ter ere van Piet een jaarlijks terugkerend jazzfestival in het leven te roepen, het 'PJPJ Piet Wezepoel Jazz Festival'.

 

Jazz op topniveau voor en door jong en oud!

Naast super jong talent en studenten van het Conservatorium Den Haag, ook oud-studenten/docenten van het Conservatorium Den Haag, ondere andere een jazzact van wereldklasse met zangeres/pianiste Sanna van Vliet, Marius Beets (bas), Eric Ineke (drums) en 'éminence grise' en Nederlands jazzicoon 'Ack van Rooyen' op flügelhorn.

 

 

Eten en drinken

Op het festival is er volop gelegenheid om eten en drinken te kopen. De catering wordt verzorgd door Cultureel Centrum Voorschoten. Betaling van eten en drinken vindt plaats met munten. Deze zijn te verkrijgen bij de bar in de Grote Zaal. Het Cultureel Centrum werkt met breekbare consumptiemunten ter waarde van € 2,00 per hele munt. Geen verkoop van alcohol onder <18.

 

Eten en drinken: Zaal links voorbij de ingang en dichtbij de Ronde Zaal.

Drinken             : Bar Grote Zaal. 

 

 

PROGRAMMA 

 

GROTE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

17.00 uur
Opening Mevrouw Brigitte Wezepoel-Dekker
17:00 - 18:45
Super Jong Jazz Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Geheel passend binnen de doelstellingen van PJPJ om Jong Professionals podiumervaring en presentatie-ervaring op te laten doen geeft het Jong Jazz Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag in verschillende samenstellingen korte jazzconcerten. De volgende Jong Professionals treden op:

 

Sergio Abdoelrahman - piano

Vanjo Elzinga - piano

Krijn Schelvis - piano

Luyi van der Lingen - piano

Olivier van Niekerk - gitaar

Joshua Beckker - piano

Shariffa Indiana Kanbier - zang

Roeland - drums

Sem van Hoogstraten - piano

Mila Veldkamp - zang

 

Meer over School voor Jong Talent opleiding bij Koninklijk Conservatorium Den Haag.

19:15 - 20:30
The Royal Sisters

De jazz-zangeressen Ronja Burve, Liesbeth Gieben en Liesbeth Maiburg vormen samen het trio ‘The Royal Sisters’. Dit trio werd opgericht op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en één van hun eerste concerten was bij PJPJ op 12 september 2015. Nu enige maanden verder treden ze met regelmaat op. Voor Ronja is het ‘Piet Wezepoel Jazz Festival’ haar eerste optreden met het trio. Ze vervangt sinds kort Egle Petrosiute. Het trio zingt door hen zelf gearrangeerde jazz standards. Zij geven bekende oude standards een frisse en speelse draai waardoor de stukken zeer toegankelijk klinken voor elk publiek. Een musicus die hen samen voor het eerst hoorde riep uit: 'You guys sound like the evil Andrew Sisters!'. The Royal Sisters worden begeleid door Daniel Yves Dudok, gitaar, Marijn van de Ven, contrabas en Thomas de Visser, drums. 

 

  The Royal Sisters

 

 

 

     Ronja Burve

 

 

 

 

21:00 - 22:15
Sanna van Vliet Trio
featuring Ack van Rooyen

Een hoofdact van wereldklasse bij Piet Wezepoel Jazz Festival met zangeres/ pianiste Sanna van Vliet Trio featuring Ack van Rooyen op flügelhorn.

 

Sanna van Vliet studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag  jazz-zang en jazz-piano. In meer dan 15 landen gaf Sanna concerten. Met de crème de la crème van de Nederlandse jazz scene trad ze op, zoals John Engels, Jarmo Hoogendijk, Eric Ineke, Beets Brothers, Ben van den Dungen, Ack van Rooijen, Ruud Jacobs, Wouter Hamel and Cees Slinger. Ze startte haar eigen improvisatie methode voor jazz zang en gaf hierin sinds 2002 les op het niveau van Conservatorium. Op dit moment geeft ze colleges aan het Conservatorium Amsterdam, waar ze ook online cursussen aanbiedt voor zang over de hele wereld.

 

Op het Piet Wezepoel Jazz Festival treedt ze op met Marius Beets (bas), Eric Ineke (drums) en 'eminent grise'en Nederlandse jazzicoon 'Ack van Rooyen' op flügelhorn.

 

 

   Sanna van Vliet 

 

 

 

 

 

Ack van Rooyen

 

 

Ack van Rooyen is geboren op Nieuwjaarsdag van 1930. In 1946 reisde hij met zijn broer Jerry af naar Indonesië met de Tom van der Stap Bigband waar zij voor het eerst de muziekstijl hoorden die hun leven zou beïnvloeden: bebop. In 1949 studeerde Ack van Rooyen "cum laude" af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Later dat jaar bezochten de broers met pianist/trompettist Rob Pronk New York waar ze de grote jazz helden op 52nd Street beluisterden. Terug in Nederland vormden de Van Rooyen's een jazzband met o.a. pianist Rob Madna, genaamd 'Boptet', opgericht door Rob Pronk. Vanaf deze tijd was Ack van Rooyen veelzijdig bezig. Hij maakte tevens deel uit van Het Gelders Orkest (tot 1952) en daarna als studiomusicus bij Radio Hilversum.

 

Ack van Rooyen speelde o.a. bij het: Aimé Barelli Orchestra (Parijs), Peter Herbolzheimer Big Band, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Metropole Orchestra, SFB Bigband, Süd-Deutscher Rundfunk Orchestra, Clark Terry Orchestra, Gil Evans Orchestra en de Clarke-Boland Bigband.

 

Hij speelde met talloze grootheden waaronder: Miles Davis (Montreux festival), Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke, Nils Henning, Orsted Pedersen en vele anderen.

 

Jazzportret Ack van Rooyen 

 

Jazzportret Marius Beets

 

Jazzportret Eric Ineke

 

 

22:30 - 24:00
Jamsessie met Erik Doelman (piano)

Met een jamsessie onder de bezielende leiding van de ervaren musicus, pianist Erik Doelman sluit PJPJ het eerste Piet Wezepoel Jazz Festival af. Jong en oud spelen met elkaar jazz en hebben plezier. Een prachtige unieke gebeurtenis die u niet mag missen!

 

Zie ook website met meer informatie over Erik Doelman.

 

RONDE ZAAL CULTUREEL CENTRUM

 

18:00 - 19:15
Akvile Ruockute Trio

Akvile Ruockute (viool) werd geboren in het stadje Prienai in Litouwen. Zij studeerde daar 11 jaar lang klassiek viool. Akvile had geen idee wat jazzmuziek inhield tot zij les kreeg van de gerenommeerde leraar en musicus Vytautas Mikeliunas die haar in aanraking bracht met de subtiele kanten van jazzmuziek en wat je kan doen met een viool in jazz. Haar grote inspiratie kreeg zij toen van de Franse violist Didier Lockwood. Drie jaar later werd zij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Het trio bestaat uit:

Akvile Ruockute - viool

Viviennne Chuliao - keyboard

Ignacio Santoro - contrabas

 

Luister en kijk video van Akvile Ruockute van haar jazzconcert bij PJPJ op 12 december 2015 in het Cultureel Centrum Voorschoten.

19:45 - 21:00
Reindert Spanhove Trio

Reindert Spanhove (tenorsax, België) studeerde dit jaar af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In dit trio met Casper van de Velde op drums, grillige gitaarspel van de Belgische Artan Buleshkaj, brengen zij sferische, intieme muziek in het ECM label idioom. Dit trio kan alle kanten op, met onder andere hun eigen orginele werk en composities van Bill Evans, Paul Motian en Kenny Wheeler.

 

Meer over Reindert Spanhove is te lezen op zijn website.

 

 

 

INFORMATIE

 

Locatie: Cultureel Centrum Voorschoten
Adres: Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten
   
Routebeschrijving: Cultureel Centrum Voorschoten
   
Zaal open: 16.30 uur
Aanvang: 17.00 uur
Einde: ca. 24.00 uur
   
Entree: € 10,00
Entree donateurs en sponsors:
€ 7,50
Entree studenten: € 5,00
   

- Tot en met 17 jaar gratis toegang
- Rolstoeltoegankelijk

- Gratis parkeren in de omgeving

- Goed bereikbaar met openbaar vervoer

- EHBO Voorschoten aanwezig
 


MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

- Frans Spendel Makelaardij

- Grafisch bureau Grapefish

- CRealiTeit, technische workshops

- Audio van Hooidonk

- Van Vliet Tweewielers

- Klapwijk Drums & Percussie

 

 

 

PROGRAMMA PJPJ JAZZFESTIVAL 2018

 

PROGRAMMA PJPJ JAZZFESTIVAL 2017