PJPJ Voorschoten geeft jazztalenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag een podium om podiumervaring op te doen

 

 

Maandelijks organiseert Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) jazzconcerten met jazztalenten (jonge professionals) van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In mei van elk jaar wordt een kleinschalig jazzfest georganiseerd met onder andere nog jonger talent van de School Jong Talent, studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en gerenommeerde jazzmusici.

 

Foto: Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag op 25 januari 2020

 

Studenten doen presentatie-ervaring en podiumervaring op tijdens jazzconcerten bij PJPJ Voorschoten 

Het opdoen van extra en unieke presentatie-ervaring en podiumervaring tijdens de jazzconcerten door de studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag in een uniek concert-setting in het Cultureel Centrum Voorschoten is een belangrijk doel van PJPJ. Vooraf, tijdens en na de jazzconcerten worden de studenten begeleid door het PJPJ bestuur.

 

Jazzliefhebbers genieten bij PJPJ Voorschoten van jazzconcerten op hoog niveau

Met de jazzconcerten en jazzfest draagt PJPJ op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek in Voorschoten en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten. De concerten zijn van hoog niveau. 

 

PJPJ genomineerd voor Voorschoten Awards, Cultuur

De Voorschoten Awards zijn in het leven geroepen om de vele vrijwilligers, sporters en cultuurbeoefenaars die binnen Voorschoten actief zijn, in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun tomeloze inzet. Uit ruim100 aanmeldingen is PJPJ genomineerd voor de catergorie Cultuur. De jury gaf het volgende aan voor PJPJ:

 

“Dit team zet zich in om jongeren bij de muziekwereld te betrekken door ze de gelegenheid te geven om op te treden, zo doen ze ervaring op. Omdat het uniek is wat ze doen hebben ze Voorschoten op de kaart gezet.”

 

PJPJ is erg blij met de nominatie! De uitreiking was op 8 september 2023 en helaas hebben we de Voorschoten Award niet gewonnen. 

 

PJPJ verzorgde swingende jazz in woonzorgcentrum Adegeest en Vlietwijk

PJPJ verzorgde op vrijdagmiddag 21 april 2023 een jazzoptreden met het Trio Rob Agerbeek in het woonzorgcentrum Adegeest. Rob Agerbeek, piano, Erik Albjerg, contrabas en Tjeerd Klapwijk, drums speelden bekende jazzmuziek en de bewoners genoten zichtbaar. Rob overleed enkele maanden later.

 

 

 

 

Ook in woonzorgcentrum Vlietwijk genoten de bewoners. Alleen maar blije gezichten. Daar trad op vrijdagmiddag 12 mei 2023 het Trio Jim van de Klundert, gitaar, Tom van der Zaal, saxofoon en Matheus Nicolaiewsky, contrabas op. 

 

 

 

 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Audio van Hooidonk, Leiden

Frans Spendel Makelaardij

Gemeente Voorschoten

Grapefish

Koninklijk Conservatorium ’s-Gravenhage

J. van Vliet & Zn. Tweewielerspecialist

Praktijk Frisolaan, manuele- en fysiotherapie

René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

Stichting Senioren Voorschoten

Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

Van Rooyen & De Goede VOF