Welkom op de website van Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten

 

 

Sinds 1994 organiseert de stichting Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) jazzconcerten met studenten van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Doel is om de studenten in de gelegenheid te stellen om presentatie- en podiumervaring op te doen in het verlengde van hun studie tot uitvoerend musicus. Met de concerten wil PJPJ tevens op een laagdrempelige manier hoogwaardige live jazzmuziek promoten en een bijdrage leveren aan het culturele leven in Voorschoten.

 

Van september tot en met april worden er maandelijks jazzconcerten gehouden en in mei is er jaarlijks het 'PJPJ Piet Wezepoel Jazz Festival’. Een festival ter ere van de in 2015 overleden oprichter en voorzitter van PJPJ. De concerten en festival worden gehouden in het Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH in Voorschoten. De toegang is voor donateurs gratis en voor niet-donateurs € 7,00 per concert.

 

Jubileumboek 25 jaar PJPJ 

In het seizoen 2018-2019 viert het Podium Jong Professionals Jazz zijn 25-jarig jubileum. Vanaf 1994 traden ongeveer 1000 studenten in 225 concerten op verschillende podia in Voorschoten op bij PJPJ en we zijn daar erg trots op! Door de jaren heen is het podium zeer succesvol gebleken. Voor veel jazzstudenten was dit een extra stimulans. Een deel daarvan heeft inmiddels een nationale of internationale carrière als jazzmusicus opgebouwd.

 

Op 25 mei 2019, tijdens het ‘Piet Wezepoel Jazz Festival’, presenteren wij het jubileumboek. Het boek biedt een uitgebreid overzicht van de historie, de organisatie áchter en de doelstellingen ván het PJPJ en bevat ook levendige portretten van (oud-) studenten, docenten, medewerkers en concertbezoekers enz., die in interviews en verhalen de betekenis van het podium illustreren. Hierna voorbeeld van het boek.

 

 

Voor de financiering van het boek loopt een sponsoractie. Wilt u bijdragen aan het boek? dan is elke financiële bijdrage van harte welkom. Als u bereid bent een bijdrage te geven vanaf € 50,00 dan ontvangt u van PJPJ gratis een exemplaar van het jubileumboek. Bent u ondernemer dan ontvangt u bij een bijdrage van € 150,00 gratis het boek en wordt ook het logo van uw bedrijf vermeld in het boek.

 

De bijdrage kunt u onder vermelding van ‘Jubileumboek PJPJ’ overmaken op NL 31 INGB 0007819020 ten name van Podium Jong Professionals Jazz, Voorschoten.                                                                                                       

 

PJPJ presenteert zich !

Video vervaardigd en gesponsord door Grapefish Voorschoten

Foto's: René Zoetemelk

Sunday gespeeld door Ben Webster en Oscar Peterson


 

 

 

 

Oprichter PJPJ Piet Wezepoel

Piet Wezepoel, muziekliefhebber en musicus speelde in de jaren zestig in de vorige eeuw in rock en roll bands zoals The Rex Rockets Five en The Giants. Later werkte Piet geruime tijd  bij het Koninklijk Conservatorium in ’s-Gravenhage en had hij ook zijn eigen bureau voor het organiseren van muziekoptredens (Music Connection). Piet zag meer dan 20 jaar geleden (1994) dat studenten van de jazz-afdeling van het Conservatorium vooral op zoek waren naar podiumervaring. Reden genoeg voor Piet om een stichting op te richten die concerten organiseert met jazzstudenten. In de loop der jaren heeft hij zo tientallen nieuwe én gevestigde namen uit binnen- en buitenland naar Voorschoten gehaald. Ook organiseerde hij veel optredens voor het Piet den Hartog Jazzfestival. Piet overleed op 20 oktober 2015 en was voorzitter van PJPJ van september 1994 tot en met oktober 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

PIET WEZEPOEL
JAZZFESTIVAL
PROGRAMMA >
SFEERIMPRESSIE >

 

AANMELDEN
NIEUWSBRIEF >

 

PJPJ is deelnemer:

 

 

 

 

 

 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Audio van Hooidonk, Leiden

CRealiTijd, technische workshops

Frans Spendel Makelaardij

Gemeente Voorschoten

Grapefish

Koninklijk Conservatorium 's-Gravenhage

Va Bene, Siciliaans specialiteiten restaurant

Praktijk Frisolaan, manuele- en fysiotherapie

René Zoetemelk, fotograaf en tekstschrijver

Sportfondsen Voorschoten

Stichting Fonds tot steun, Amsterdam

Stichting Senioren Voorschoten

J. van Vliet & Zn. Tweewielerspecialist

W. van Rooyen, veevoerders